nV7900GS - artefakty

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Nerboard
Začátečník
Začátečník

nV7900GS - artefakty

Příspěvek od Nerboard »

mam problem s touhle grafikou,zo dna na den mi zacala vyhadzovat artefakty
vyrobce je Gainward, je to 256mb verze,
teplota v idle je 49 a v zatazi 53+/-
ovladace mam nejnovejsi, skousel sem i starsi/novsi
skousel sem kartu i podtaktovat, ale neuspesne, stale vyhazuje artefakty
vyhadzuje to zelene tecky ve windows a pohybem oken se z toho udelaji cary, v hrach klasicky artefakty, bily steny, nekonecny cary...
sem si vsimnul ze i pri startu PC po nabootovani jak se ukaze logo zakladni desky tak tam sou bily tecky navic ktery tam nebyly
vypada to na hardware chybu ale nechci si to pripustit, doufam ze reklamace bude az v nejhorsim, mozna to taky nekdo ma/mel a vedel by povedat presne co to je , jestli se to da vyresit nebo jen ta reklamace
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Vyskúšať vybrať trocha očistiť a vrátiť, ked nepomôže tak reklamácia. (Ja by som sa tešil na novu VGA :) )
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

cistit som ju uz cistil, nepomohlo, chladic som sice nedaval dole, prisiel by som tak asi o zaruku, nechcem riskovat
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Jedine reklamácia, karta bohužial odišla do kremíkového neba :(

Imho nemal by som z reklamácie strach, podľa všetkého ti ju na 99,9% uznajú, a pochybujem že dostaneš 7900GS ;) Buď ti dajú niečo novšie v cene, za akú si kupoval 7900GS, alebo dostaneš naspäť peniaze ...
.
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

no ked mi daju nieco novisie v cene v ktorej som to kupoval 7-8,500 sk tak dufam ze bude stacit 400W zdroj
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

400W Fortron by mal stačiť na 88GT(S)
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

tak to potom bude OK
dik za odpovede, myslim ze vyriesene
TweeTy
Nováček
Nováček

Příspěvek od TweeTy »

Tie artefakty to robí asi kvôli slabému zdroju.Ja mam asus7900gt top a na 500w zdroji pohoda.Teraz som ju požičal kamošovi čo má 420w a pri plnej záťaži to zle vykresluje.
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

trochu pozdě, ted jste ho natěšili a celej šťastnej že dostane 88GT/GTS a pošlou ho s tím do prdel* ať si koupí pořadnej zdroj :lol: :lol: :lol:
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Mám 7900GT od Leadteku a dělá podobný věci. Ve 2D na černém pozadí většinou modré tečky, při vyšší teplotě v místnosti jsem viděl i zelenou a červenou. Můžou za to údajně přehřívající se napěťový regulátory... a skutečně na těch maličkých švábech nejde udržet ani prst. Když tu oblast ofukuju 12cm ventilátorem je na ploše jen jedna tečka a artefakty ve hrách zmizí.
Co jsem předtím zkoušel tak krom ArmA to dělalo většinou artefakty ve všech hrách (např. Stalker, TDU atd.)
Podtaktování čehokoli nepomáhá takže asi jsou to opravdu ti pitomý napěťový šváby.

PS: kdyby někdo věděl jak to odstranit úplně nebo kartu vyreklamovat budu vděčný. Má na krabici záruční štítek ale nemám žádný papír a nevím jak se reklamuje zboží s tou nálepkou.
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

tak ale mne to zacalo robit az po nejakom case( rok a pol )
takze neviem, kable su v poriadku, vsetko normal
zdroj by mal stacit, kartu som skusal aj v inom PC a robila to iste
reklamacia neni uz mozna lebo uz je po zaruke :"(
Talbot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Talbot »

No mne to robilo na MSI 7900GT tiez asi po 1,5 roku,poriade som vyfukal priestor medzi rebrami chladenia(tam bolo prachu teda statocne,cez asi 5 kanalov vobec neprudil vzduch) a bolo po artefaktoch!
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Pokud uz mas po zaruce, tak muzes klidne sundat chladic a vycistit ho, dat novou pastu na jadro a pokud to chladic dovoli, tak nalepit nejaky pasivky na napetovy regulatory a pripadne je muzes zkusit ofukovat nejakym vetrakem jak uz ti tu nekdo radil a modlit se, aby neco z toho pomohlo.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“