Jak se projevuje zarušení??

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Jak se projevuje zarušení??

Příspěvek od Bruk600 »

Ahoj,chtěl bych vědět,jak se projevuje zarušení.Mám problém s připojením k netu a technik mi po telefonických připomínkách tvrdí,že je to zarušením.Mám AP cca. 700m v přímé viditelnosti a anténu mám YAGI 17 dB,5m kabel a PCI síťovku Z-com 626.Mám 704 kb agregaci 1:3.
Ve všední dny dopoledne to jede jen se hodně houpou pingy,ale večer a o víkendech je to přímo katastrofa.Pingy jsou 500-3000ms a vypadávají.Přijde mi to jako přetížení jejich sítě. Technik mi tvrdí,že je to zarušením a taky,že YAGI anténa není nic moc a doporučuje mi sektorovku.To se mi zdá jako bldlost,páč YAGIna je podstatně směrovější a tím bere i míň rušení.
Kdybys býval mlčel,tak bys zůstal filozofem.
batler
Nováček
Nováček

Příspěvek od batler »

Zarušení se projeví tak, že při dobré kvalitě signálu narůstají časy, v horším případě vypadávají pakety. Ideální by bylo znát ip adresu vysílače a zkusit si ping na vysílač. podle toho by se dalo odvodit jestli je problém u tebe, nevo dál v síti. Pokud jsou problémy večer a o vídendech, viděl bych to spíš na přetížení sítě.
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

batler píše:Zarušení se projeví tak, že při dobré kvalitě signálu narůstají časy, v horším případě vypadávají pakety. Ideální by bylo znát ip adresu vysílače a zkusit si ping na vysílač. podle toho by se dalo odvodit jestli je problém u tebe, nevo dál v síti. Pokud jsou problémy večer a o vídendech, viděl bych to spíš na přetížení sítě.
Když dám ping na AP,tak to skáče hodně vysoko a občas i vypadnou pakety.Dopoledne je to bez těch výpadků.Podle utility dodávaně ke kartě mám signál i kvalitu signálu dobrou.To by odpovídalo tomu zarušení.Ku.va bydlí tu 2000 lidí a je to tu zarušený.Každej pere maximum a pak to tak vypadá.
Mám možnost přepnout na jiné AP na jiném kanálu se slabším signálem a je to skoro stejný.

Pomohla by směrovější anténa?? V mém případě by to muselo být nějaké síto no a vzhledem k tomu,že bych musel použík 10m kabelu,tak bych asi ani zbytečně moc nevyzařoval.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

pomuze leda 5ghz
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

IkE Blaster píše:pomuze leda 5ghz
No na 5GHz se mi moc nechce.Od minulýho poskytovatele jsem měl 5GHz technologii a prchnul jsem pryč.Bylo to taky dost mizerný.Je možný,že to nebylo zarušením,ale nekvalitou jeho sítě.
bakaro
Nováček
Nováček

Příspěvek od bakaro »

Hele na začátku fora je téma wifi od základů a tam se píše,že pro zlomení signálu je možné využít třeba panelovou stěnu jako odrazovou plochu,ale tím zároveň se zaruší všechno za tou stěnou....je celkem možné,že to někdo realizoval podobně u Vás.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“