POMOC - LAN a WiFI - jak na sdílení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
majkl1
Nováček
Nováček

POMOC - LAN a WiFI - jak na sdílení

Příspěvek od majkl1 »

AM 200g ADSL modem, router a WIFI v jednom - pokud je notebook i tower připojen do routeru kabelem, vše funguje jak má. Pokud se notebookem připojím přes wifi, sdílení nefunguje - klasická hláška XPpro Položka nedostupná, zřejmě nemáte oprávnění ...bla. Vše ostatní běží, včetně pingání tak, jako při připojení kabelem. Jak sdílení přes wifi připojení dosáhnout?
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

dej na obou počích něco sdílet, připoj je kabelem a vyzkoušej !oboustraně! zda-li se dostaneš do sdilene slozky na druhem poči. Pak to vyzkoušej s ntb připojeným přez wifi... poté bude snažší určit příčinu.

ted ti snad jen muzu rict: Pouzivas nejaky firewall? Zkontroluj nastaveni pro jednotlive sitove adaptery(ethernet a bezdrat), zda-li nemas u wifi zakazane(nepovolene) sdileni souboru a slozek. V nejakej user-friedly fw se to bude nejspis jmenovat nejak citelne, v ostatnich hledej sluzby, ktere pouziva 'system' pojmenovane netbios-xxx bezici na portech 137-139 :wink:
majkl1
Nováček
Nováček

Příspěvek od majkl1 »

Asi jsem se nevyjádřil přesně. Pokud je notebook připojen kabelem, sdílení funguje. Z notebooku vytáhnu kabel a zapnu integrovanou wifi.
Internet a pošta fungují, v síti microsoft se počítače vidí, ale jakmile na partnersky počítač kliknu, obdržím (oboustranně) uvedenou hlášku. Ping funguje oboustranně. Vypnu wifi a zapojím kabel a opět vše funguje.
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

no vždyť jo...
Jak to mas s tim firewallem? ve firewall jsou pravidla zvlast pro kazdy sitovy adapter(sitovku), proto bych hledal problem tam. Taky doporucuju zkusit prienst dom jinej notes a vyzkouset to s jinym notesem :wink: Takhle postupne eliminujes mista, kde muze byt problem, az nakonec na to prijdes
majkl1
Nováček
Nováček

Příspěvek od majkl1 »

Máš pravdu, problémy způsobuje KERIO. Teď jde o to, najít v čem se bezdrátové připojení liší. Na počítač, na kterém KERIO zakážu, na ten se z druhého dostanu. Pokud KERIO zakážu na obou, pak funguje obousměrná komunikace. Rozhodně ale nechci být na počítači s přístupem na INET bez firewalu (nehledě na to, že jsem si nedávno obnovil licenci na 3 roky). Pokud víš, kam sáhnout, budu rád. Přidání libovolného adaptéru do důvěryhodných v rozsahu adres 192.168.1.1. až 192.168.1.255 nepomohlo.
Dík za radu, nepředpokládal bych, že soft běžící na jednom typu připojení bude dělat problémy u připojení jiného typu.
majkl1
Nováček
Nováček

Příspěvek od majkl1 »

Tak jsem to vyřešil, povolil jsem microsoftí a windows\system32 aplikace pro důvěryhodné příchozí i odchozí a vše funguje. Ještě jednou dík za radu, už jsem se s tím natrápil dost.

P.S.
Ještě ke KERIu u záložky www nezatrhnout filtrování stránek, nebo se některé neskutečně rozsypou - např. Alza
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

vyborne, uzivej a projdi si nastaveni Keria... Sam ho shodou nahod pouzivam taky :) Jde o to, ze spatne nastavenej fw je to stejny jak zadnej...
majkl1
Nováček
Nováček

Příspěvek od majkl1 »

Procházel bych, kdyby byl k dispozici slušný manuál. Pokud ho máš, prosím pošli mejlíkem nebo alespoň odkaz. Nejsem rozhodně informační technik, ale jenom uživatel PC, řekněme že s hlubšími znalostmi. :lol:
Díky Michal
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“