Sata raid alebo ide?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
vaskez
Začátečník
Začátečník

Sata raid alebo ide?

Příspěvek od vaskez »

Nazdar mam dva disky,jeden ata,druhy sata 1,obydva su master,na sata disk chcem nahodit system,chcem sa spytat ako ho mam dat v biose ci ide,alebo raid,mam s toho chaos,sata disk je vlastne sata 2 len je dzamprom dany na sata 1.Som zvyknuti ze pri instalacii windows xp na sata 1 musim stalict F6 a dat ovladac na sata disk ale pri instalacii na tento sata disk som nic nepotreboval,preto som troska zmeteny,a tiez neviem ci je dobre mat obydva disky ako master.Diky za pomoc
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

vzhledem k tomu ,ze si neuvedl co mas za desku tak budu varit z vody.

Tvoje deska nejspis neumi nativni rozhrani pro SATA disky. A to AHCI mod. Umi bud jen emulovat IDE pripadne dat disk do RAIDu(spojeni 2 disku do jednoho svazku, viz najdes ve FAQ teto sekce). Ovladac pres F6 musis davat do XP (vista uz nepotrebuje) pouze kdyz jedes v AHCI rezimu. Rozdeleni MASTER a SLAVE bylo kdyz byly 2 zarizeni na jednom kabelu. Nemusis tedy nic menit.
vaskez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vaskez »

diky mam tuto dosku

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9725802

takze na raid mam dat ten sata disk, alebo ide?
vaskez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vaskez »

hmmm neviete niekdo preco mi seka zvuk a pohyb misou vo windows?robi to obcas nie stale,hlavne ked pracuje sata disk.mam win xp dva disky,jeden sata 2 prepnuti na sata 1,druhy ata ,sata ide na ide ako master,a ata je tiez master,neviem niekdo co stym?

Pomozte niekdo please
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

tohle jse mi stavalo když jsem za jizdy odpojil a znovu připojil (nebootovaci) ATA disk
vaskez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vaskez »

hmm ale ja ho neodpajam,neviem ale naviac to robi ked surfujem po nete,alebo stahujem nieco
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“