Rozdíly u Samsungu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
hanacius
Nováček
Nováček

Rozdíly u Samsungu

Příspěvek od hanacius »

Dobrý den,

chci kupovat lcd panel 22palců. Přemýšlím o modelu Samsung 266bw a zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi modely:

Samsung 226bw

Samsung 226cw

- předpokládám že se bude jednat nejspíše pouze o firmware ale jistý si nejsem. Rád si nechám doporučit nějaký model. Monitor chci využívat především na filmy (ikdyž vím že TN panel není zrovna ideální) a na hry.

Minulý týden jsem koupil LG 207WT-PF 20palců. Monitor jsem musel po několika dnech poslat na reklamaci :( Monitor měl neskutečné duchy (při přehrávání filmů se mazali i sebemenší tmavší scény). Dokonce i v oknech XP byli vidět červené šmouhy který njak v OSD menu zkalibrovat nešli. Někde jsem se tu dočetl o servisním menu monitoru LG (konkrétně model 226WTQ-PF). Proto jsem tuto možnost vyzkoušel i na tomto modelu ale i tak to nepomohlo. Navíc asi po dvou dnech se objevilo 7 vadných pixelů v oblasti levého rohu obrazovky takže reklamace byla jediná možnost...
Od této doby jsem na monitory LG nějak zanevřel a už jej nechci - netvrdím však že jsou k ničemu. Jen jsem s ním neměl dobrou zkušenost.

Proto chci poradit kvalitní LCD panel 22palců....? Poraďte.
Jedinou podmínkou cena do 8000.- a možnost upevnění na zeď....
hanacius
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanacius »

Nikdo neporadí....?
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Do 226cw dává Samsungu vlastní panely s "vylepšeným barevným gamutem" neboli inovovaným podsvícením, což spočívá v přesaturování barev a bez možnosti to jakkoli zkalibrovat :)

Do 226bw není garantován panel od Samsungu. A to co se ti stalo s LG, se ti klidně může stát i se Samsungem, v této kategorii je každý panel jiný a je to taková loterie...
\( ^_^)Λ(^_^ )/
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

226cwvychazi v recenzich hur nez 226bw

celkem ujde samsung 2232bw

ja mam lg 226wtq-pf a sokojenost
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
hanacius
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanacius »

samsung 2232 se mi hodne libi ale jde dost o pripevneni na zed z duvodu maleho prostoru, coz tento model nema...
myslim ze sehnat dost kvalitni monitor za cenu do 8000 a chtit to nejlepsi v teto tride je dost nemozne. Kazdy LCD ma svoje pro a proti...
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Vím že to sem nepatří, ale kdybys oželel to upevnění na zeď, tak můj 2232bw půl roku starýho za +-5000 prodám. Jsem s ním naprosto spokojenej, na hry fantastickej i na vysokej on-line, obraz na TN super, ale budu kupovat 24" nebo 26".
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“