jak poznat kvalitneji nahranou MP3?
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
jak poznat kvalitneji nahranou MP3?
často se mi tu objevují stejné skladby, ale s rozdílnou délkou, bitratem nebo i stejným bitratem, ale nestejně znějící. Chtěl bych se duplicitních skladeb zbavit, ale nejprve bych chtěl vědět, které z nich jsou zaznamenány v lepší kvalitě, abych ty si ponechal. Proto by mne zajímalo, jestli se dá podle něčeho rozeznat, která z verzí je kvalitnější?
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

V tom případě bych si vytvořil expertní systém, jež bude rozhodovat zda se autorovi daná mp3 bude líbit či nikoliv. Samotné prohledávání HDD už je ve srovnání s prvotním nápadem hračka. Jinak docela zajímavé téma na diplomku. Ještě v kombinaci s neuronovou sítí, která by se mohla učit podle toho jaké mp3 si uživatel přehrává.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

čo hovoríš?Fifi píše:V tom případě bych si vytvořil expertní systém, jež bude rozhodovat zda se autorovi daná mp3 bude líbit či nikoliv. Samotné prohledávání HDD už je ve srovnání s prvotním nápadem hračka. Jinak docela zajímavé téma na diplomku. Ještě v kombinaci s neuronovou sítí, která by se mohla učit podle toho jaké mp3 si uživatel přehrává.
//Fifi: No já myslím, že je to v celku zjevné. Mám to pro Tebe postnout ještě jednou?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
poslech - mému aktuálnímu zdroji zvuku bych moc nevěřil a ani sluch nemám absolutní a hlavně nemám rád neobjektivní ohdnocení a to zrovna hodnocení na záhladě poslechu je hlavně když se sluch dá poměrně snadno ošálit viz třeba 50MB WAV člověk snad skoro nepozná od 5MB MP3, či když se mi zdá zvuk jedné skladby jasnější/výraznější... mohl být na ni při konverzi použito jen zvýšení hlasitosti nebo v lepším případě nějaký equalizér
neuronové sítě - no nevim co na to říct, snad jen
diplomku mám v plánu ale asi tak za pár let a nejspíš bude dost mimo od toho co tu popisuješ
jinak aspoň trochu popis toho co bych chtě rozlišit tak třeba nekdo si vypálí MP3(128) na CD(AudioCD) a pak si to někdo z toho CD zas zkopčí ale třebas v MP3(320) tj je to vlastne 128 tvářící se jako 320, nebo rozlišit nahrávku z rádia od studiové verze, poznat MP3 která je useknutá(chybí jí pár vteřin na konci, ale ne jen ticha), či má ta skladba jen zvýšenou hlasitost narozdíl od jiné nebo zda nejsou někde chyby(časté je písknutí na začátku, nebo i během přehrávání či skok, zaseknutí... prostě ty chyby co zkazí dojem z celý písničky)... určitě toho je víc ale to je tak to hlavní co mě napadlo a co bych chtěl ošetřit nebo aspoň část z toho ...jo takhle nějakej soft kde jen kliknu na porovnání a ono to vyhodí výsledek nebylo by?
neuronové sítě - no nevim co na to říct, snad jen
jinak aspoň trochu popis toho co bych chtě rozlišit tak třeba nekdo si vypálí MP3(128) na CD(AudioCD) a pak si to někdo z toho CD zas zkopčí ale třebas v MP3(320) tj je to vlastne 128 tvářící se jako 320, nebo rozlišit nahrávku z rádia od studiové verze, poznat MP3 která je useknutá(chybí jí pár vteřin na konci, ale ne jen ticha), či má ta skladba jen zvýšenou hlasitost narozdíl od jiné nebo zda nejsou někde chyby(časté je písknutí na začátku, nebo i během přehrávání či skok, zaseknutí... prostě ty chyby co zkazí dojem z celý písničky)... určitě toho je víc ale to je tak to hlavní co mě napadlo a co bych chtěl ošetřit nebo aspoň část z toho ...jo takhle nějakej soft kde jen kliknu na porovnání a ono to vyhodí výsledek nebylo by?
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
- Fifi
- Středně pokročilý