SD karta a SD HC karta - rozdíl? Proč ji nenačtu?

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
pp75
Nováček
Nováček

SD karta a SD HC karta - rozdíl? Proč ji nenačtu?

Příspěvek od pp75 »

Vážení, stala se mě trapná věc, koupil jsem 4GB SD kartu, ale nevšiml jsem si, že na ní jsou ještě dvě písmenka HC. Moje, ani žádná jiná čtečka ji nebere, přitom ve foťáku funguje dobře. O co jde? Neexistuje nějaký driver - utilitka, která by naučila moji čtečku tuto kartu přečíst? Díky!
Athlon X2 4800+, 2GB A-Data, GA-M57SLI-34, HD3870, 500GB Samsung
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Možná bude vhodné aby jsi uvedl konkrétní typy zařízení. Jedná se o jinou technologii, neznám metodu jak tento problém vyřešit.
pp75
Nováček
Nováček

Příspěvek od pp75 »

Fifi píše:Možná bude vhodné aby jsi uvedl konkrétní typy zařízení. Jedná se o jinou technologii, neznám metodu jak tento problém vyřešit.
Čtečka je na NTB HP nx6125 a karta je EMTEC (nerozhoduje) SD HC - jak jsem zjistil, HC znamená High Capacity a staší čtečky s ní mají problém. Dokonce tato specifikace má umět emulovat 32bit FAT. Takže řeším problíém, jak naučit moji čtečku SD číst tyto novější karty, nebo tuto novější kartu přeformátovat na FAT 16 - pokud by to pomohlo - asi ne. Na webu jsou nějaké updaty od Microsoftu, které by to měly řešit, konkrétně snad tyto soubory - Sdbus.sys , Sffdisk.sys, Sffp_mmc.sys , Sffp_sd.sys Bez oficiálního přihlášení je ale nedostanu...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

U malých zařízení se to řeší na úrovni firmwaru. Na PC (win) jsem už viděl nějaké ovladače, avšak nepodařilo se mi je rozumně rozchodit.
pp75
Nováček
Nováček

Příspěvek od pp75 »

Fifi píše:U malých zařízení se to řeší na úrovni firmwaru. Na PC (win) jsem už viděl nějaké ovladače, avšak nepodařilo se mi je rozumně rozchodit.
Zkusil jsem kontaktovat HP podporu, minule se pochlapili, tak uvidíme :wink:
pp75
Nováček
Nováček

Příspěvek od pp75 »

pp75 píše:
Fifi píše:U malých zařízení se to řeší na úrovni firmwaru. Na PC (win) jsem už viděl nějaké ovladače, avšak nepodařilo se mi je rozumně rozchodit.
Zkusil jsem kontaktovat HP podporu, minule se pochlapili, tak uvidíme :wink:
Tak po třech hodinach mudrování s různými Muhamady a Sushily z HP Support a instalaci dvou opravných utilit se nevyřešilo lautr nic... :(
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

to nie je prekvapujuce. Vyriesenie je skor zriedkavou zalezitostou.

Nastastie ta SD karta nestala cely tvoj majetok, tak si ju nechaj vo fotaku a fotak pripajaj priamo - pomocou USB kabla, co je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie.

Btw. je to rovnaky technicky problem, ako v davnych dobach s SD/DD (0,4/0,7MB) a HD disketami (1,4MB).
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Kup si externí nebo interní čtečku s podporou SDHC, třeba http://pameti.alza.cz/ctecka-karet-cern ... d76394.htm neříkám, že zrovna z alzy, já tuhle čtečku sehnal od svého dodavatele (bere tuším ze 100Mega) za 220 s DPH.
Jinak už jsou běžně k mání 8GB karty a na obzoru jsou 16GB karty (strop SDHC technologie je 32GB), takže ji jistě užiješ....
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“