Pascal, príklad na prevod z 10-tkovej do 16-tkovej sústavy

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pascal, príklad na prevod z 10-tkovej do 16-tkovej sústavy

Příspěvek od VeVe_350Z »

Takze k mojmu problemu, pascal mi ide ako tak, ale som z toho aj tak dost lama, a s tymto prikladom som celkom bezradna, velmi by som chcela poprosit niekoho, kto vie ako na to, ci by nevedel vyriesit priklad ohladne prevodu ciselnych sustav. Budem velmi vdacna ak mi bude vediet niekto pomoct, dost to ponahla, do utorka :( .

Zadanie znie: Napiste program, ktory uskutocni prevod cisla z desiatkovej sustavy (cislo bude zadane z klavesnice) do hexadecimalnej sustavy (sestnastkovej). Povodne cislo i jeho obraz v sesnastkovej sustave zapise do textoveho suboru.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Kód: Vybrat vše

http://kifri.fri.utc.sk/~zjavka/pascal/standahp/pascal/data/prevody.htm#Dec2X[quote]

drobnou úpravou 2. skriptu by to neměl být problém. (bohužel teď nemám čas, abych to upravil)

ale: chybí tam tisk do souboru,
letters se může od G včetně odmazat, If vyhazující Runtime error 171 může pryč - stav nemůže nastat
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Tak co, pomohlo ti to, jsem ti poslal?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Pomohlo, patri ti velke dik, sama by som si s tym tazko poradila :wink: .
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

To jsem rád, že ti to pomohlo :)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“