Vybíráme nejlepší DVD vypalovačku

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Vybíráme nejlepší DVD vypalovačku

Příspěvek od Bathory »

Jaká DVD vypalovačka je nejlepší? Toto je jeden z nejčastějších dotazů na různých diskusních fórech. Zdánlivě jednoduchá otázka, na kterou se ale dost složitě odpovídá. My jsme se ale rozhodli, že se takovou mechaniku pokusíme nalézt. Ostatně, každou vypalovačku v našich testech podrobujeme a zkoušíme v mnoha směrech, tak proč nasbíraných dat nevyužít...

Rozhodl jsem se tedy píchnou do vosího hnízda a zkusil přijít se systémem, který umožní vypalovačky dle získaných parametrů ohodnotit a zařadit do tabulky na místo, kam zhruba patří. Nic ale není dokonalé, proto uvítám vaše názory a připomínky. Je celkem možné, že postupem času dojde k nějakým úpravám a jak se říká, víc hlav, víc rozumu...

Kompletní článek najdete zde.
Bathory
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

Dobrá práce, já myslím, že to vypadá dobře, ale ještě si ten článek budu muset projít jednou pořádně.

Zarazila mě zatím jen jedna věc, a to že Ligt Scribe má 5 bodů a Label Flash 3body. Osobně si myslím, že by měly mít stejně, protože oboje má své výhody a nevýhody (níže u vedené mám z internetu, osobně zkušenosti nemám):
LS - pomalejší zápis, ale lepší dostupnost médií a vypalovaček, asi i levnější
LF - rychlejší zápis, možnost počmárat i nevyužitou datovou vrstvu, delší životnost(údajně), ale nejsou média CD a vypalky dělá jen Nec.

Zrovna vybírám vypalku a nemůžu se rozhodnout :-(

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

5 bodů LighScribe dostalo proto, že je bezkonkurenčně žádanější než LF. Je tomu tak proto, že má podstatě levnější média, což při výběru každého uživatele hodně ovlivňuje.
Bathory
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

Pěkný test. Já si před 2ma týdny koupil zrovna tu vítěznou ASUSku :-D ... a jsem s ní maximálně spokojený (tak tichou mechaniku jsem jaktěživ neviděl) :)

Bude i test HDD ? :twisted:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jj, ale vzhledem k tomu, že jsme ještě žádný nedělali, tak bude chvili trvat, než jich bude v tabulce aspoň desítka. Příští týden vyjde první a pak začnou vycházet pravidelně.
Bathory
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -melda- »

Velmi zajímavé dílo :)
Stálo by za to uvést verzi FW jednotlivých mechanik, šlo by to doplnit? Chystám se pořídit novou DVDRW, už jsem byl téměř přesvědčen o 203P, ale teď mne zvyklal Asus.

Přehledovou tabulku jak mechaniky dopadly v různých atributech sledování, bych nechal přístupnou v excelu, snáze se s tím pracuje i dohlídají řadky pro určitou mechaniku, pač v obrázku člověk snadno sklouzne okem či myší jinam ;-) To by bylo přínosné pro toho, koho nezajímá např. čtení poškrábaných médií či ochran, nebo LS, neb by si je vyřadil a vyhodnotil mechaniky bez těchto atributů ;-)

i7 2600K.:. GA-P67A-UD3P-B3 .:. 16 GB RAM .:. RX580 4GB .:. RM750x(2018)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Doplnit verzi firmware by šlo... pokud to potřebuješ hned, tak si příslušnou mechaniku z tabulky stačí dohledat v našich recenzích, kde je vždy uveden, respektive je i vidět na každém grafu z Neco CD/DVD Speed.

Asi by bylo možné zpřístupnit i holá data v tabulkovém formátu, popřemýšlím :)
Bathory
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -melda- »

Myslím, že FW může mít velký vliv na výsledek, ale jaké % uživatelů to řeší neumím posoudit :)

i7 2600K.:. GA-P67A-UD3P-B3 .:. 16 GB RAM .:. RX580 4GB .:. RM750x(2018)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak komlet tabulku v Exceu můžete stahovat zde. Po každé nové recenzi ji na stejném místě updatuju o nové mechaniky...
Bathory
Koudy.S
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

poradte

Příspěvek od Koudy.S »

Ahoj lidi mam dotaz jako like. Mam desku

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/zakladni-deksa-asus-p5e-intel-x38-d82645.htm 
A zdroj

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/zdroj-seasonic-m12-700-d68275.htm
a potrebuji vedet jakou dvd mechaniku tam na to mohu dat zda jen serial ATA ci i ATAPI.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Kup SATA mechaniku. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Vítězná ASUS

Příspěvek od Wakizashi »

.. je objednaná, jestli bude špatná, tak si vás najdu a zničím. :-D Asusku má kámoša spokojenost. Podle mě pálit dobře bude. DVD víc jak 4 nepálím. Známým 8x no a pár omylů bylo i s 16x :-D
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
don dzirka
Začátečník
Začátečník

Re: Vítězná ASUS

Příspěvek od don dzirka »

Wakizashi píše:.. je objednaná, jestli bude špatná, tak si vás najdu a zničím. :-D Asusku má kámoša spokojenost. Podle mě pálit dobře bude. DVD víc jak 4 nepálím. Známým 8x no a pár omylů bylo i s 16x :-D
rozumím tomu dobře, že uvádíš rychlosti vypalování, které používáš? Pokud se nepletu, chybovost zápisu je nepřímoúměrná rychlosti vypalování, tzn. čím rychleji pálíš, tím kvalitněji. Dosud jsem vše pálil, pokud to medium povolilo, 16x a spokojenost. 3 roky stará média čtu v pohodě. Jsem věrný NECu. Měl jsem ND3540A, se kterou jsem byl nadmíru spokojený a teď jsem koupil Optiarc AD7203S, ke které taky nemám výhrady.

PS: pálit DVD 4x mi příjde jako kontraproduktivní masochismus :-D
Intel DualCore E2200 * GA EP35C DS3R * 2x2GB A-DATA 800+ EXTREME * GA Geforce 8800GT 512MB * 2x200GB Samsung SATA2 RAID0 * Samsung SM 226BW
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

don dzirka píše:Pokud se nepletu, chybovost zápisu je nepřímoúměrná rychlosti vypalování, tzn. čím rychleji pálíš, tím kvalitněji.
Jak jsi na to přišel? :?
Bathory
don dzirka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od don dzirka »

špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem tím, např 16x dvd se určitě kvalitněji vypálí 16ti násobnou rychlostí než 4x např. Určitě v tom není nějaká závislost. Prostě akorát nevidím důvod proč pálit 4x v dnešní době. Pokud používá 44rychlostní media, tak ano, ale tady zase nevidím důvod proč je kupovat, když takřka všechny dnešní vypalovačky zvládají 16x-18x naprosto excelentní zápis
Intel DualCore E2200 * GA EP35C DS3R * 2x2GB A-DATA 800+ EXTREME * GA Geforce 8800GT 512MB * 2x200GB Samsung SATA2 RAID0 * Samsung SM 226BW
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“