Wifi a noťas.....

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
JarinEsco
Nováček
Nováček

Wifi a noťas.....

Příspěvek od JarinEsco »

Zdravím, chlapi, potřebuju pomoct, koupil jsme noťas s Wifi, včera mi přijela firma zapojovat NET. Seznam jde, stahuj.cz jde, atlas....ale některé stránky vůbec - píše mi to, že není připojen k serveru. Na stahuj.cz, když chci stáhnou blbej Avast mi to napíše, že ftp adresa neplatná, prostě nefaká.....Některé stránky totéž.....

Nevíte, čím to může být? Nefungoval mi explorer, kámoš mi mailem poslal mozilu - to samé....

Díky za jakékoliv info. Moc tomu nerozumím :sad:

Díky
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chz »

co se tyce stranek, tak si zjisti jake presne ti nejdou, vlez do prikazove radky a zkus na ne ping, pokud neprojde, rekni nejakemu kamaradovi, at ti posle ip adresu toho serveru, ktera se mu ukaze, pokud napise naprd: ping www.seznam.cz
Příkaz PING na www.seznam.cz [77.75.72.3]

pote zkus ping primo na tu adresu a pokud ti to pujde, tak mas nejaky problem s DNS, coz by mohlo byt soucasne pricinou nefunkcnich FTP, pokud je adresa napr ftp://ftp.stahuj.cz/aaa.zip.
Intel Core i7 920 - ASUS P6T - 3x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz - Gigabyte GF 9800GTX - 2x WD Raptor 150GB RAID0 - Spire Rockeeter IV 600W - Case Lian-Li A-70B
JarinEsco
Nováček
Nováček

Příspěvek od JarinEsco »

A nejakej navod na sprovozneni?
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chz »

JarinEsco píše:A nejakej navod na sprovozneni?
zavolat isp jestli nema nemaj za problem hlasen, popripadne zkusit jine DNS, treba telekomacky 194.228.2.1 ale nezkousel jsem ho mimo O2 sit, tak je mozne ze vubec nepujde, ale za pokus to stji :)
Intel Core i7 920 - ASUS P6T - 3x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz - Gigabyte GF 9800GTX - 2x WD Raptor 150GB RAID0 - Spire Rockeeter IV 600W - Case Lian-Li A-70B
JarinEsco
Nováček
Nováček

Příspěvek od JarinEsco »

Hm, vubec z toho nejsem chytrej :-D
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chz »

JarinEsco píše:Hm, vubec z toho nejsem chytrej :-D
:)

zavolej ISP(internet service provider) a zeptej se, zda nemaji nejaky problem s DNS, pokud reknou, ze ne, tak si do bezdratove sitovky dej jako uprednostnovany DNS server tu adresu 194.228.2.1 a zkus jestli ti to bude fungovat, co ti neslo. Pokud ano, tak znovu zavolej na ISP a tentokrat se jich neptej, zda nemaji nejaky problem, ale oznam jim to :)
JarinEsco
Nováček
Nováček

Příspěvek od JarinEsco »

Díky, hned jak budu doma, zkusim......snad se aspon dostanu na tyto stranky.....na radu... :shock:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“