Sdílení internetu - lze takto realizovat ? vyřešeno

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
beda_t
Nováček
Nováček

Sdílení internetu - lze takto realizovat ? vyřešeno

Příspěvek od beda_t »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda by šlo realizovat následující síť uvedenou na obrázku.
Obrázek
Chci aby byl internet na všech připojených počítačích, ale opravdu nevím jestli to takhle půjde postavit. Byl bych rád, kdyby jste mi napsali, jestli to půjde nebo jaké změny bych musel udělat atd.. A kdyby to bylo možné nějakým způsobem připojit PC4 bezdrátově k routeru, tak by to bylo ještě lepší. Ale nevím jak by jeden router mohl přijímat z jedné sítě a sám by vytvářel druhou síť. Ale bude mi bohatě stačit, pokud to půjde realizovat tak jak to mám na obrázku. Za jakoukoli pomoc, předem děkuji.
Naposledy upravil(a) beda_t dne pát 21. bře 2008, 20:21, celkem upraveno 1 x.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Podle mě by to mělo jít. Pro bezdrátové připojení PC4 potřebuješ jako 192.168.2.12 buď router, který umí 2 nezávislé Wi-Fi sítě nebo obyčejný router a za něj AP.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Neni jednodusi jeden router s wifi a ostatni pc bezdratove? nez tam cpat APcko? Jinak 2.12 pokud nechas tak jak je, budes muset realizvat APCkem a routerem, kombinace neni
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
beda_t
Nováček
Nováček

Příspěvek od beda_t »

Tak už jsem tu síť zprovoznil. Sice trochu s jiným nastavením, ale jede to.
Obrázek
Jako ModemRouter jsem použil Edimax AR-7084gB a jako AP OvisLink WL-5460AP
Modem je klasicky připojen k internetu a má zapnutý DHCP server v rozsahu 192.168.2.10-20. U AP je nastavený mód Client jako Infrastruktura a je takto připojený k Wi-Fi síti modemu. Všechny kompy i samotné AP získavají IP z DHCP serveru modemu. Síť jede bez problému a je 100% stabilní. Pouze jsem se setkal na začátku s problémy, kdy se mi PC3 a PC4 co chvíli odpojovali od netu a musel jsem dát ručně opravit připojení, což nebylo moc vhodné. Problém se ale vyřešil restartováním jak modemu tak AP. Od té doby je všechno stabilní :) Výhodou této sítě je, že z jakéhokoli kompu je přístup na webové rozhraní jak modemu, tak AP.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“