Problémový AA u G92 - ne/polofunkční AA a nestabilita s AA

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

husky14
Začátečník
Začátečník

Re: Problémový anti-aliasing u G92 (nestabilita s AA,špatný

Příspěvek od husky14 »

dhfool píše:2)Při zapnutí AA se komp po pár minutách kousne a zvuk se začne opakovat,pomůže jen tvrdý restart.
Nedavno mi tohle udelal CMR Dirt....

Predtim sem ho hral na 169.21 v pohode, pak sem zkusil 171.17 a zasek, kterej popisujes, asi po trech minutach.
Vratil sem zpatky 169.21, zkousel sem vypinat AA ve hre, ale stejne porad zaseky (docela pravidelne, do 5 minut). Dneska sem projel nastaveni ovladacu a v "Antialiasing settings" vypnul "Antialiasing - Transparency" a "Force Mipmaps" a ted sem hral 3 hodky bez zaseku....

Zatim sem nezkousel vypnout jen jednu nebo druhou, ale komu se to seka, muzete zkusit a dejte vedet ;)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Já těď hraju CMR Dirt na 1280x1024, 2xAA a bez prolbémů to šlape, žádný kousande se nekonná. Ovladače 171.17, def. nastavení v nich krom vsync.

Spíše se karta v CMR Dirt šíleně hřeje.... :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

SpeedyGT píše:Spíše se karta v CMR Dirt šíleně hřeje.... :)
To me zas ne, mam S1 a pasivy na regulatorech :wink:
dhfool
Nováček
Nováček

Příspěvek od dhfool »

Tady další screeny z Oblivionu AA+HDR.Zaměřte se na patník před vámi a na barák úplně vlevo.

CMR Dirt-aby fungovaly změny nastavení grafiky v menu hry,tak je potřeba po každé změně hru restartovat...Alespoň moje zkušenost.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Brázda.l píše:Tady jsou moje screeny z Bioshocku.
4xaa
Obrázek

16xaa
Obrázek

Ja teda vidim rozdíl jen vzadu na těch dveřích. (I když to podle mě není díky vyhlazování)
ted sem ty screeny skoumal snad 5 minut a nevidim rozdil na hranach kde by mel byt AA pouzity. SKoda ze tu hru nemam nainstalovanou bych to taky skusil :)
skus jeste zapnout FRAPS a jestli sou tam nejake velkee rozdily v fps.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Ještě bych se chtel zeptat, jestli v při tom jak nastavujete vyhlazování používáte Režim "Potlačit jakákoliv nastavení aplikace" nebo "Vylepšit nastavení aplikace". díky
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
dhfool
Nováček
Nováček

Příspěvek od dhfool »

Bioshock taky funguje AA,ovšem je kudla,zřejmě nějaký bug...8QxAA mi jelo tak 20fps a 16QxAA...1fps :cry:

Brázda.l
Potlačit,samozřejmě...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

dhfool píše:Bioshock taky funguje AA,ovšem je kudla,zřejmě nějaký bug...8QxAA mi jelo tak 20fps a 16QxAA...1fps :cry:

Brázda.l
Potlačit,samozřejmě...
tak to je celkem nehratelne.
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Ze by se konecne prislo na to proc ma ATI propady vykonu pri zapnutem AA a nvidia ne? Stejne nechapu jak je mozne ze si toho nikdo nevsiml kdyz se delaly testy napr.: OBR????
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

ŠIZENÍ aa

Příspěvek od Wakizashi »

dřív jsme o tom četl... u sedmé či šesté řady,ale že to bude i u osmé, to jsem nedoufal.
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Souhlasim s vama,mam 8800GT od Gigabyte,rev1 s starsim zalmanem a vsecky hry stable co sem hral,ale jakakoli narocnejsi,kterou sem si diky GK chtel vychutnat spadla po chvilce ! Jedna se o CoD4 MW a Assasin Creed...Obe na max s 4aa a spadne to..A antialiasing nepotlacuje vecky zmrvene hrany, souhlas !

A neni to mym pocitacem, zkousel sem na default nastaveni, oc na 3,6, oc na 4ghz a cim nizsi freq systemu (cpu,ram,fsb) tim rychlejs to spadne ! Proste sek a opakuje se zvuk ... CoD4 se dohral cca tak do pulky v def nastaveni, pak sem si posteloval obraz se vsim na max a pada to.Mam 169.25 whql drivery na Vistach x64.Mozna 169.21 to resi, vyzkousim !

// Kdyz uz chcete porovnavat screeny s kvalitou, volte .png nebo bmp v co nejvyssi kvalite...At to neni zpochybnitelne.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

owoce píše:CoD4 se dohral cca tak do pulky v def nastaveni, pak sem si posteloval obraz se vsim na max a pada to..
tak to je celkem hustotka ja hral COD 4 v CROSSU a 4xAA sem si zapnul primo ve hre a zadny problemy s nestabilitou sem nemel. Tys ten AA nastavil primo ve hre nebo vynutil v ovladacich?
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

NAstavoval sem v hre , 4x AA a 8x AF , detaily vse co slo na max nastaveni.Hra se nesekala.

V ovladacich nastavuju jen high quality textur a vypinam vsync ... Jinak nic.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Trochu jsem upravil název a věřím tomu, že majitelé jiných karet než GF s G92 nás nebudou oblažovat příspěvky na téma, jak jim jede vše ok. Tady se řeší problém s konkrétním jádrem.

Další poznámka - než sem napíšete, tak pečlivě prozkoumejte, zda je na vině nestability vašeho systému opravdu zapnutí AA.

Pište, s jakými ovladači k tomu dochází.
Goldnoob team proud member!
Revealman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Revealman »

wow, cod4, bioshock, gow, moha - prvně owoceho 88gt, teď moje 88gts512, nepadá s full aa nastaveným ve hře, teď zkoumat screeny teď nemůžu, wow mě zaměstnává:D momentálně 174.51, předtím 169.25.
dhfool
Nováček
Nováček

Příspěvek od dhfool »

Screeny jsem doložil.Nemám čas ani možnosti porovnat AA na stejné hře/lokaci u G92 a nějaké ATI.Pokud se tu objevuje nějaký redaktor PCT a čte to tady,jistě má možnosti takový "test" provést.Jistě nejen já bych rád znal výsledek.

Ovladače 169.21 u mě nefungoval AA vůbec,přesto FPS šly dolů. 174.60 už AA něco dělá(viz mé screenshoty).Ovšem jestli funguje AA správně nedokáži říct,nemám porovnání a ani znalosti to objektivně posoudit.

Jediná hra co mi mrzne s AA je Oblivion(nemám jinou hru s HDR).Ovšem Oblivion občas padá i bez AA,ale spadne do windows s hláškou o chybě.S AA zamrzne,ale je možno se dostat do win. pomocí alt+tab (je potřeba to zmáčknout promptně po "zámrzu" a počkat cca 30s než to zareaguje),ovladač karty(nVidia control panel) poté ale nefunguje a při každém pokusu v něm něco změnit se ukončí s chybou...Naprosto stejný zámrz se koná při vysokém přetaktování u všech her-obrazovka zatuhne a zabliká,opět alt+tab je řešením.
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

V bioshocku jsem nikde v hre nastaveni vyhlazovani nenasel a kdyz ho zapnu pres control panel, tak hra stale vypada jako nevyhlazena, ani jine hry nejdou pres control panel vyhladit. co delam spatne?

jinak ve hrach kde se da nastavit, vyhlazovani funguje bezproblemu.
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

Já mám 8800GTS 512MB a třeba takový Crysis mně dělá úplně stejné FPS při 0AA i při 8xAA ... i obraz je stejný :o :lol:

(zkoušel jsem to v panelu dát na aplication a AA zapnout ve hře i natvrdo nastavit to AA v ovládacím p.)

No to je trapný :roll:
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

V CoD 4 MW aa funguje a rozdíly mezi 0aa 2aa 4aa jsou docela dobře vidět.

Ovladače - 169.25 WHQL, Vista X64

Zde sem nafotil rozdíly , v rozlišení 12 megapixelů , je to vidět poměrně dobře.Nehrál sem si s tim, jen na auto rovnou vyfotil.

Nejlepší bylo že sem nainstaloval hru, zapnul, nastavil max nastavení jak je vidět na fotkách a hned na začátku jsem vzal zbraň, došel k střelnici a sek :D Podruhý sem to už točil foťákem,ale nespadlo to.Třeba se mi to povede někdy natočit :)

Pak už v těch scénách to padalo snad vždy do hodiny, takže až se tam dostanu tak zkusim bez AA jestli je to opravdu tím.

http://leteckaposta.cz/233083401
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Promaz OT, tady řešíme konkrétní problém a ne sympatie/antipatie některých jedinců ke značkám ATi a NVIDIA, stejně tak všechny údajné podvody některé z těch značek jsou tu mimo mísu.

Další podobné bláboly a příspěvky úmyslně vyvolávající flejm budou mazány bez upozornění a v případě častějšího výskytu takovýchto postů u některého jedince (což u některých skoro vylučuje přispívat do sekce NV GK) také po právu oceněny a to platí nejen pro tento thread, ale pro celou sekci.

Pokud někdo podle vás píše "mimo mísu" nebo je OT, tak nereagujte dalším OT, ale upozorněte některého z moderátorů této sekce. Díky
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“