Podvoltovanie CPU&GPU - notebook Core DUO, ASUS A8JR

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
mixal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Podvoltovanie CPU&GPU - notebook Core DUO, ASUS A8JR

Příspěvek od mixal »

Mam Asus A8JR s procesorom Core DUO 2x2 Ghz, 2GB RAM. Ide mi o to maximalne predlzit vydrz notebooku (budem v oblasti kde su caste vypadky). Pred tym som mal notebook Compaq 2108CL (cest jeho pamiatke, ukradli ho ozbrojenci) bol velmi dobry, mal athlon XP 2800+ mobile. K tomu som si nasiel soft CPU MSR ktory mi pomohol podvoltovat cpu na 0.925 V(oficialne sa nastavovalo napatie medzi 1.2 a 1.55) a 4x nasobic, teda 530 mhz. Notebook potom vydrzal aj 3-4 hodiny nenarocnej prace.

Nasiel som asi dve utilitky napr RightMark CPU Clock Utility, ale moznost podvoltovania CPU som tam nenasiel. Ano, je tam moznost nastavit napatie a frekvenciu, nie vsak menej ako je stanovene oficialne, vlastne ak som to dobre pochopil, ak chcem maximalne predlzit vydrz, tu istu sluzbu mi spravi nastavenie maximum battery life vo windowse.

Je sposob ako podvoltovat (a pripadne este viac podtaktovat nasobic/fsb) CPU ?

Druha otazka je, co sa da este podtaktovat/podvoltovat ? V tomto notebooku je radeon 2300HD alebo tak nejak (pouzivam iba 2D, takze mi staci aj minimalny graf. vykon). V oficialnych ovladacoch som taku moznost nenasiel a nechcem si komp zaprasit 10timi roznymi utilitkami, kym najdem tu najlepsiu.

Je sposob ako podvoltovat (a podtaktovat v jednej utilitke) GPU ?

Mozno sa pytate preco som si kupil notebook aky mam. Lebo potrebujem niekedy ja vykon, ale iba 10% casu.

Za odpovede/skusenosti dakujem.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Zkus Notebook Hardware Control. Na HD2300 můžeš použít AMD GPU Clock Tool, ale jde jen manuálně (pod)taktovat.... takže to je naprd. GPU nepodvoltuješ.
Jaké je oficiální (minimální) napětí pro Core Duo?
mixal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mixal »

Na tom ntb budem az po sviatkoch, vyskusam. Este ma napadlo, ci sa neda nejak odpojit jedno jadro ?
mixal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mixal »

Tak skusil som notbook HC, dovoli mi len zvolit najnizsie oficialne napatie pre rozne nasobice. Napatie je 0.95.

Potreboval by som soft, ktory by mi dovolil dat napr 0.7V, zbernicu na 100 mhz a odpojit jedno jadro :) alebo aspon jedno z toho.

Ten AMD GPU Clock tool je ok, dovoli mi podtatkovat jadro/pamat na 150/80. (len pre zaujimavost na druhom notebooku mi dovoli ist na 80/80 bez artefaktov)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“