problém s USB bootováním
Moderátor: Eddward
- olda02
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
problém s USB bootováním
Mám problém s bootováním z USB. Na USB mám aplikaci s vlastním bootovacím OS, jenže přesto mi nebootuje. Vyzkoušel jsem už více boot-aplikací...Flasku jsem několikrát naformátoval..Myslím, že problém by mohl být asi v BIOS setupu. Nevím, jak ho nastavit, aby mi z flashky PC bootovalo. Mám desku s Award biosem. Je tam polozka "Removable boot priority", jenže u ní je napsáno "not installed". Nevím, jak ji nainstalovat...Bios mám poslední verzi. Dále je tam možnost nastavit pořadí bootování, jenže i když dám removeable, tak to nic neřeší. MB mám MSI RS480M2, soc. 939... Nechce se mi věřit, že by 2,5 roku stará deska neuměla bootovat z USB. Má někdo nějaký tip? díky
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1. V BIOSU musí být povolen USB řadič a položka často označovaná jako USB Legacy
2. Pak musí být zařízení detekováno BIOSem. Připoj Flash a dej restart PC. MSI desky mívají F11 BOOT MENU. V něm se musí USB flash objevit, je to vhodnější cesta než nastavovat prioritu bootování přímo v BIOSu. Tato priorita se totiž obvykla ztratí při odpojení USB flash.
3. Musíš mít správnou konfiguraci bootovacího zařízení, ale to už je další kapitola.
2. Pak musí být zařízení detekováno BIOSem. Připoj Flash a dej restart PC. MSI desky mívají F11 BOOT MENU. V něm se musí USB flash objevit, je to vhodnější cesta než nastavovat prioritu bootování přímo v BIOSu. Tato priorita se totiž obvykla ztratí při odpojení USB flash.
3. Musíš mít správnou konfiguraci bootovacího zařízení, ale to už je další kapitola.