problém s USB bootováním

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problém s USB bootováním

Příspěvek od olda02 »

Mám problém s bootováním z USB. Na USB mám aplikaci s vlastním bootovacím OS, jenže přesto mi nebootuje. Vyzkoušel jsem už více boot-aplikací...Flasku jsem několikrát naformátoval..Myslím, že problém by mohl být asi v BIOS setupu. Nevím, jak ho nastavit, aby mi z flashky PC bootovalo. Mám desku s Award biosem. Je tam polozka "Removable boot priority", jenže u ní je napsáno "not installed". Nevím, jak ji nainstalovat...Bios mám poslední verzi. Dále je tam možnost nastavit pořadí bootování, jenže i když dám removeable, tak to nic neřeší. MB mám MSI RS480M2, soc. 939... Nechce se mi věřit, že by 2,5 roku stará deska neuměla bootovat z USB. Má někdo nějaký tip? díky
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

1. V BIOSU musí být povolen USB řadič a položka často označovaná jako USB Legacy
2. Pak musí být zařízení detekováno BIOSem. Připoj Flash a dej restart PC. MSI desky mívají F11 BOOT MENU. V něm se musí USB flash objevit, je to vhodnější cesta než nastavovat prioritu bootování přímo v BIOSu. Tato priorita se totiž obvykla ztratí při odpojení USB flash.
3. Musíš mít správnou konfiguraci bootovacího zařízení, ale to už je další kapitola.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“