Výměna aktivního chlazení za pasivní
Moderátor: morke
- Tamraton
- Nováček

-
Výměna aktivního chlazení za pasivní
Zdarec chci se zeptat zkušených pařanů jestli lze u grafiky která má z fabriky chladič s větrákem prdnout pasivní chladič jestli to uchladí.[/img]
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dle toho co je to za grafku, těžko říct, třeba by to Accelero zvládlo pokud není nějaký nový high-end.
//rychlejší
//rychlejší
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Tamraton
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

- Tamraton
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Thellwin píše:GF4 MX440 se prodávaly i s pasivním chlazením, tyhle karty moc netopily.
jj na tu stačí prakticky jakykoliv pasivek, např ze starých procesorů
tak kdyby tam nacpal třeba Accelero S2 (možna jde) tak by to podle mě bylo okThellwin píše:Nevím jak moc hřeje FX5700, ale Ultra je model s ještě vyššími takty = víc tepla.
- Thellwin
- Administrátor

- panet
- Začátečník

-
Delal jsem to u nekolika (asi vsech svych) kater. Vetsinou slabsi kousky, zadne trhace zdroju. VEtsinou jsem nasadil jenom o neco vetsi pasiv, hezky zebrovany (puvodny byly takove ty hlinikove plechy ofukovane malickym vetrackem) a pro jistoru jsem upevnil na CASE 80mm vetrak, ktery jel bud nesrovnatelne tiseji nez ten malicky nebo jsem ho pripojil na 7V, takze slyset proste nebyl. TEn foukal na kartu z boku - tj. kolmo k zakladni desce.
Takze uplne 100% pasiv to neni, ale tichy je a chladi to dobre.
Takze uplne 100% pasiv to neni, ale tichy je a chladi to dobre.