zrovna ty nepoucuj, po tak blbym dotazu!!!!Yalk píše:Kazdy kto to tu cita asi vie ze sa jedna o intel
A ked nevies poradit tak ani nepis radsej.
samozrejmne ze se HT nenastavuje
a nejsem si jistej, jestli kdy se na Intelu HT nastavovalo
Moderátor: Eddward
Ked tak rad napominas, tak preco si si to nepozrel v manuali ? Dal som si tu namahu, a pohladal ti to. Mas to v sekcii A.3 - v Advanced Menu musis mat povolene "Hyper-Threading Technology", tj nastavene na [Enabled]. Tato polozka sa v BIOS-e objavi iba ked mas CPU s podporou hyperthreadingu.Yalk píše:Kazdy kto to tu cita asi vie ze sa jedna o intel
tak v manualu je, ale v BISOu tu poloyku videt nejdefaugusztin píše:Ked tak rad napominas, tak preco si si to nepozrel v manuali ? Dal som si tu namahu, a pohladal ti to. Mas to v sekcii A.3 - v Advanced Menu musis mat povolene "Hyper-Threading Technology", tj nastavene na [Enabled]. Tato polozka sa v BIOS-e objavi iba ked mas CPU s podporou hyperthreadingu.Yalk píše:Kazdy kto to tu cita asi vie ze sa jedna o intel
cauSWE píše:HT: Tyka se jen Pentii 4 (a nekterych jejich odvozenin) - simulace jadra - jedno fyzicke jadro se v systemu chova jako 2 - takze to je v podstate a ve velkych uvozovkach "logicke" jadro - aplikace, ktere HT podporuji muzou bezet az o 33% rychleji.
V BIOSu je jen pokud je instalovany CPU s HT.
A co se tyce toho casovani, tak je to intelovska "specialita", ze zalezi predevsim na frekvenci pameti, spise, nez na casovani. U AMD se to chova uplne jinak. To jsem odzkousel uz na P965 a chova se to stejne porad i na X38...
Jinak hlasim nejspise prechod na ASUS P5K Premium
PS Miskoboss: Blbnou ti ty restarty, nebo ne ? Zkus prosim pro me udelat po spusteni cca 5-10x restart CTRL+ALT+DEL, hned pri postu - jakmile BIOS napise ...USB Controllers...DONE, tak ti bude fungovat USB klavesnice. Mas to za 2 minuty.
Je to pro me dost dulezite, moc prosim predem dik, pokud pomuzes.
rozdil tam moc velkej nebude, ja sel do X38 jen kvuli PCI2.0, protoze jsem mel problemy s GK a myslel jsem, ze za to muze PCI1.0SWE píše:No to je v pytli, jakoby to restartovalo jenom prikazem BIOSu
Tak to je konec. Fakt to nejspise vymenim za tu P5K Premium (nebo teoreticky mozna za Abit IP35 Pro), ta ma sice hrozny layout, ale to preziju daleko lepe, nez nepoustejici se komp...a muj HDD urcite taky
Jinak rozdil ve vykonu mezi P35 a X38 bude max. par. procent, ne ?
a mas i stejny ramky?SWE píše:Miskoboss: Co konkretne ti blbnulo na grafice ? Mi moje GeForceka 8800 GTS sem tam udelala takovou kravinu, ze z normalniho systemu najednou blank screen (jednobarevny, ale ty barvy se chybu od chyby menily - jednou ruzovy, jednou hnedy, zeleney, cerny...). Tak jsem ji reklamoval (jeste s P5B Deluxkou jsem ji zkousel), vratili zpatky, ze je to ok - delalo to porad, tak jsem kvuli tomu poridil tuto fosnu s PCIe 2.0 a na ni to dela porad...
Frekvence opakovani takove chyby klidne 1-30 hodin. Takze na to na reklamacich samozrejme neprisli - tak jsem to tam hodil znovu
Nemel jsi podobny problem nahodou a jestli jo, jak jsi to vyresil ?
Jo a pameti mam nastavene jako ty a je to porad to same...
napis sestavuENZO_R píše:.......
No, ale E8400 ma taky nasobic 9x.miskoboss píše:napis sestavuENZO_R píše:.......
neni mozny, aby lepsi CPU jel hure
jak mas nastaveny FSB strap a dalsi valy v BIOSu?
nema ta E6600 nahodou 9 nasobic, takze na 3.6 ti stacilo 9x400???
tak to bude zalezitost zdrojeZarathustra píše:To na mojí desce nejde FSB přes 500MHz-když dám 8*500 tak mi odchází USB zařízení- myš a ups-přestanou fungovat.
E8400+P5E,A-Data 800+ kterým jsem dával 2,1V,procesoru 1,34V
Nebo proste deska nesnese tak vysoke frekvence, ale ten zdroj je taky hodne pravdepodobny.miskoboss píše:tak to bude zalezitost zdrojeZarathustra píše:To na mojí desce nejde FSB přes 500MHz-když dám 8*500 tak mi odchází USB zařízení- myš a ups-přestanou fungovat.
E8400+P5E,A-Data 800+ kterým jsem dával 2,1V,procesoru 1,34V
mel jsi koupt kvalitni znacku, LC Power kvalitni neni
deska to urcite sneseSWE píše:Nebo proste deska nesnese tak vysoke frekvence, ale ten zdroj je taky hodne pravdepodobny.miskoboss píše: tak to bude zalezitost zdroje
mel jsi koupt kvalitni znacku, LC Power kvalitni neni