Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- owoce
- Začátečník

-
Já nemám krabici ale TRAY , jeden z prvních vůbec co byly na alze...mmnt, najdu fotku, je nekde v tomhle dredu ... Dá si říct i při míň...Eště to chce poštelovat
Ale rozhodně rači nechám to takhle než 4005mhz a 1,32v ...

Naposledy upravil(a) owoce dne úte 25. bře 2008, 22:40, celkem upraveno 2 x.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
- stude
- Začátečník

-
Ja osobne z nej vymacknu "jen" 3,5GHz:( Sestava viz podpis s novym chladicem Noctua, unlinked mode, napeti at dam jakekoliv, tak se pres tuto hranici nemuzu dostat, PC nenabehne, neporadi nekdo? Jinak ted do nej poustim 1,18V a 3,5GHz drzi
PC: CPU: C2D E8200@3,2GHz 1,25V+ Noctua NH-U12P MB: Asus P5N-SLI RAM: Corsair 2*2GB (5-5-5-15) VGA: ATI 5780 CASE: Thermaltake Aguila HDD: SG Barracuda 250GB + Samsung F1 640GB Mouse: Logitech G9 Keyboard: Logitech S510 OS: Win XP SP2 LCD: 24" LG L245-WP
NB: 13,3" Dell Vostro 1310 T8100 / 2GB / 250GB / NV 8400M GS / Win XP Pro SP3 + Logitech VX Nano
NB: 13,3" Dell Vostro 1310 T8100 / 2GB / 250GB / NV 8400M GS / Win XP Pro SP3 + Logitech VX Nano
- KnOx
- Začátečník

-
v cpu bych nevidel chybu, kdyz ti da pri 1,18V 3,5GHz tak je to paradni kousekstude píše:Ja osobne z nej vymacknu "jen" 3,5GHz:( Sestava viz podpis s novym chladicem Noctua, unlinked mode, napeti at dam jakekoliv, tak se pres tuto hranici nemuzu dostat, PC nenabehne, neporadi nekdo? Jinak ted do nej poustim 1,18V a 3,5GHz drzi
videl bych to na desku zkus pridat napeti nbcore, a pokud ani to nepomuze tak mas asi smulu deska
ti proste vic neda, ja se dostal max na 475MHz
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miskoboss
- Začátečník

tak odpoved se primo nabizimajkl_l píše:.......
se staci podivat na komponenty a je to jasny
taky chces po desce za 2tis stejnej vykon jako da deska za 4tis
to by pak byla nekde chyba
(pro rejpaly: taky si nemyslim, ze vyska OC je primo umerna cene komponenty!!!!! ale existuje nejaky kompromis)
a jeste si dopln prosim te cely podpis, jako je zdroj a grafika a HDD
protoze vsechno souvisi se vsim
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- Shoty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
moj E8400 má čísielko Q745A553 box
3000mhz - 1.080V
4050mhz - 1.309V
4123mhz - 1.344V
3000mhz - 1.080V
4050mhz - 1.309V
4123mhz - 1.344V
Naposledy upravil(a) Shoty dne stř 9. dub 2008, 18:27, celkem upraveno 1 x.
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nevím, jakej vliv má na OC HDD, ale budiž... a zdroj jsem už našel...miskoboss píše:...
jdu to tam teda nabušit, mno...
každopádně ale tahle deska by snad takový FSB měla pobrat.... akorát jsem třeba nepřidal napětí tam kam jsem měl..
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- miskoboss
- Začátečník

s tema HDD je to jednoduchy, moc HDD bere stavu zdroji, kterej nestaci nakrmit CPU nebo deskumajkl_l píše:miskoboss píše:...[\quote]
nevím, jakej vliv má na OC HDD, ale budiž... a zdroj nevím co to je.. musel bych se podívat.. dělám si srandu.. jdu to tam teda nabušit, mno...
každopádně ale tahle deska by snad takový FSB měla pobrat.... akorát jsem třeba nepřidal napětí tam kam jsem měl..
pak vznika problem s OC, taky sami disky se ohrivaji, takze zvetsuji teplotu uvnitr case a zase zvednes teplotu CPU, to mas zase mensi OC
ten zdroj tipuju na tento
http://www.levicom.de/visiblepowerxp.html
jak je starej?
tys dal recenzi z roku 03
popravde si myslim ze na tom ma taky svou vinu, ale horsi podle me bude deska
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdroj je to nějakej starší.. koupil jsem ho z druhý ruky na aukci.. líbil se mi a nějak jsem ho vyhrál a pak jsem ho už nechtěl dávat pryč.. kupodivu zdroj je to fajn, akorát neměl 24pin, tak jsem rozkuchal nefunkční zdroj a udělal si přídavnej 4pin a připájel ho k napájení ze sata konektoru...
disky mám jen dva a 10W není tak šílenej odběr, kterej by zdroj neutáhl...
navíc v case mam vodníka a case má jen předek, zadek, vršek spodek.. mám ji otevřenou...
navíc v case mam vodníka a case má jen předek, zadek, vršek spodek.. mám ji otevřenou...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- KnOx
- Začátečník

-
mozna ten zdroj na tom ma svoji vinu, ja mel kdysi starsi zdroj 350W a sestava mohla zrat maximalne 150-180W a i tak jsem mel pc strasne nestabilni samej blue screen atd
po koupi noveho zdroje se mi razem zlepsilo oc a pc bylo konecne stabilni
nemas moznost vyzkouset jinej zdroj??
v te desce bych nevidel problem, 450MHz by mela davat levou zadni pri spravnem nastaveni
po koupi noveho zdroje se mi razem zlepsilo oc a pc bylo konecne stabilni
nemas moznost vyzkouset jinej zdroj??
v te desce bych nevidel problem, 450MHz by mela davat levou zadni pri spravnem nastaveni
Naposledy upravil(a) KnOx dne stř 26. bře 2008, 00:02, celkem upraveno 1 x.
- miskoboss
- Začátečník

no tak to je moje nocni mura takovej zdroj, neber to osobnemajkl_l píše:zdroj je to nějakej starší.. koupil jsem ho z druhý ruky na aukci.. líbil se mi a nějak jsem ho vyhrál a pak jsem ho už nechtěl dávat pryč.. kupodivu zdroj je to fajn, akorát neměl 24pin, tak jsem rozkuchal nefunkční zdroj a udělal si přídavnej 4pin a připájel ho k napájení ze sata konektoru...
ja si fakt myslim, ze pokud chces 9x450 tak ze staci vymenit desku a urcite zdroj
zdroj ti nejakou dobu vydrzi a kdyz koupis Corsair, tak tech 5 let ani nedodrzis
prvne bych bral urcite zdroj
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hmmm.....
mno na vyzkoušení tu mám akorát kámošovu mašinu, kde jsem mu spravoval chladič na CPU, ale ten tam má LC 420W, tak to se obávám, že si tím nepomůžu, protože podle testů co jsem dělal, tak ten LC bere při tý samý zátěži o 20W víc než ten můj zdroj...
mno na vyzkoušení tu mám akorát kámošovu mašinu, kde jsem mu spravoval chladič na CPU, ale ten tam má LC 420W, tak to se obávám, že si tím nepomůžu, protože podle testů co jsem dělal, tak ten LC bere při tý samý zátěži o 20W víc než ten můj zdroj...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- KnOx
- Začátečník

-
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
grafiku "nemám"... mám teď x300, ale chci dvouhlavovku, takže asi koupím za 700,- HD3450 a až budou peníze a hlavně čas na hry, tak pokud nevyleze nic zajímavějšího, tak koupím 3870ku... uvidím ještě jak se budou hejbat ceny s 9xxx nVidiema a co udělá ATI s 4xxx řadou...
každopádně momentálně mi to dává do celeru 1,42V
a do pamětí přes dva, takže zdroj podle mne není zas takový šméčko.. údajně (nevím už kdo mi to říkal) to má mít střeva enermaxu - nevím co je na tom pravdy, ale je těžkej jako prase, což by "teoreticky" mohlo i o něčem vypovídat....
pokud bych bral teda, že mi teď celej můj stůl včetně LCDčka a prostě všeho žere tohle:
tak ten zdroj by fakt neměl bejt přetěžovanej a to jsem do tý E8400 pral míň než teď do toho celera...
navíc deska by měla umět dostatečně vysoký FSB: http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/re ... 3p-13.html
ty komponenty jsem nebral jen tak prašť nebo uhoď... bylo to po dlouhým hloubání a dloubání...
paměti byly taky volený cíleně: http://www.svethardware.cz/art_doc-7454 ... 1A87D.html
takže prostě je to pro mne docela k naštvání.. beru, že zdroj mi defakto spadl do klína, ale podle všeho co mi ukazujou hodnoty napětí a podobný by neměl bejt problém.. v životě jsem nedostal modrou smrt a nic.. jediný, tak prostě mi to neprolezlo bioset, nebo jsem tam dal blbý napájení, blbý časování nebo nešikovnou frekvenci pro paměti, kdy se to totálně hryzlo na biosu a nešlo s tím nic dělat, jen reset CMOS, ale jinak mi to jen řvalo v orthostu... maximálně jsem zaznamenal při vyšší frekvenci tý 8400ky, že mi startovaly wydle a při spouštěcím zvuku se zvuk na vteřinu zasekl a šlo to do resetu, což se při stažení FSB o 5MHz zase spravilo... takže prostě jsem z toho jelen co troubí jak veverka v říji...
každopádně momentálně mi to dává do celeru 1,42V
a do pamětí přes dva, takže zdroj podle mne není zas takový šméčko.. údajně (nevím už kdo mi to říkal) to má mít střeva enermaxu - nevím co je na tom pravdy, ale je těžkej jako prase, což by "teoreticky" mohlo i o něčem vypovídat....pokud bych bral teda, že mi teď celej můj stůl včetně LCDčka a prostě všeho žere tohle:
tak ten zdroj by fakt neměl bejt přetěžovanej a to jsem do tý E8400 pral míň než teď do toho celera...navíc deska by měla umět dostatečně vysoký FSB: http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/re ... 3p-13.html
ty komponenty jsem nebral jen tak prašť nebo uhoď... bylo to po dlouhým hloubání a dloubání...
paměti byly taky volený cíleně: http://www.svethardware.cz/art_doc-7454 ... 1A87D.html
takže prostě je to pro mne docela k naštvání.. beru, že zdroj mi defakto spadl do klína, ale podle všeho co mi ukazujou hodnoty napětí a podobný by neměl bejt problém.. v životě jsem nedostal modrou smrt a nic.. jediný, tak prostě mi to neprolezlo bioset, nebo jsem tam dal blbý napájení, blbý časování nebo nešikovnou frekvenci pro paměti, kdy se to totálně hryzlo na biosu a nešlo s tím nic dělat, jen reset CMOS, ale jinak mi to jen řvalo v orthostu... maximálně jsem zaznamenal při vyšší frekvenci tý 8400ky, že mi startovaly wydle a při spouštěcím zvuku se zvuk na vteřinu zasekl a šlo to do resetu, což se při stažení FSB o 5MHz zase spravilo... takže prostě jsem z toho jelen co troubí jak veverka v říji...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- Commanderwar
- Začátečník

-
A neni možny že si to ve winech proste bere toho napeti min, že ten pcu proste vic nepotřebuje????izerS18 píše:Jestli máš v BIOSu nastaveno 1.2,tak je jasný,proč máš 1.116 atd...
Prostě zvedni v BIOSu napětí na 1,3 a pak se podívej na CPU-Z či Everest
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, že deska undervoltuje... to,co nastavíš, tak většina desek dá méně CPU než je nastaveno. Dále jsem ti psal, pokud máš vše na auto, ve woknech dochází k samosnížení napětí CPU při nečinnosti atd..
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Commanderwar
- Začátečník

-
Celkove se mi zda vykon tohoto procaku neni moc velky. Když si porovnam v sekci benchamky CPU tester pro, ve kterem ja mam pouze 12800 bodu,
Sice tam ty procaky jsou nataktovany, ale procesor nove generace by si měl i tak poradit napriklad s CPU: Intel E2160 @ 3Hhz ktery v tomto testu má vice jak 14 000.
Me se do taktovani procesorui moc nechce, ja jsem testoval svoji mašinu snda už všim..krom 3dmarku 2006 nechce se mi takto velky stahovat, a nevim dke ho koupit. A nejako se mi vlastne nedaři zjistit zda je moje sestava važne 100% využita
Chtěl jsem si porovnat benchmark ve world in conflict už tyden to mam bez jakékoliv odezvy, a žadnou databazy nikde taky nemužu najit, a když jsem se snažil porovnavat FPs s testama napriklad na extrahardware tak to maji nejaky divny, a tany na pctuning to nejde pač tady delaji testy na nabušenych sestavach se 4 jadrama a deskama asus strike maximum a podobne, kde taky sotva dosahuji hratelnych FPs...a co mame pak rikat my co mame jen 2 jadra, a ne tak dobrou desku. kde když si navodim uplne stejny podminky co oni v tom testu, sem uplne nekde jinde. Proste se neda realne...zmeřit vykon celeho PC, to bych musel najit uplne nekoho kdo ma stejnou mašinu. pak možna
Jestli napriklad to podtaktovani procesoru deskou....ma na vykon taky nejak vliv....zatim se mi nechce do toho bisou sahat. ale pokud mi řeknete že to na vliv vykonu ma...asi to tedy zvyšim
JInak na max zateži v orthosu......se nad 1.2 V taky nedostanu jsem o par voltu niž
Sice tam ty procaky jsou nataktovany, ale procesor nove generace by si měl i tak poradit napriklad s CPU: Intel E2160 @ 3Hhz ktery v tomto testu má vice jak 14 000.
Me se do taktovani procesorui moc nechce, ja jsem testoval svoji mašinu snda už všim..krom 3dmarku 2006 nechce se mi takto velky stahovat, a nevim dke ho koupit. A nejako se mi vlastne nedaři zjistit zda je moje sestava važne 100% využita
Chtěl jsem si porovnat benchmark ve world in conflict už tyden to mam bez jakékoliv odezvy, a žadnou databazy nikde taky nemužu najit, a když jsem se snažil porovnavat FPs s testama napriklad na extrahardware tak to maji nejaky divny, a tany na pctuning to nejde pač tady delaji testy na nabušenych sestavach se 4 jadrama a deskama asus strike maximum a podobne, kde taky sotva dosahuji hratelnych FPs...a co mame pak rikat my co mame jen 2 jadra, a ne tak dobrou desku. kde když si navodim uplne stejny podminky co oni v tom testu, sem uplne nekde jinde. Proste se neda realne...zmeřit vykon celeho PC, to bych musel najit uplne nekoho kdo ma stejnou mašinu. pak možna
Jestli napriklad to podtaktovani procesoru deskou....ma na vykon taky nejak vliv....zatim se mi nechce do toho bisou sahat. ale pokud mi řeknete že to na vliv vykonu ma...asi to tedy zvyšim
JInak na max zateži v orthosu......se nad 1.2 V taky nedostanu jsem o par voltu niž
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, ty máš takt 2,66 a to E21xx je na 3GHz...test měří rychlost a proto máš méně.
Tohle neřeš. Ani to podvoltování ne. Když je to stabilní vše, tak je jedno, zda máš napětí 1,1v nebo 2v...výkon je pořád stejný.
Sám tu píšeš, že do BIOSu nesahal, a psal jsem ti několikrát, že tak máš zaplé šetřící funkce na snížení napětí atd. Vše máš ok.
Jo, kdyby ti padal systém, nešli hry, měl bys málo FPS...někde okolo 10-15, pak to řeš.
Udělej si test v PcMarku a ten si pak porovnej s ostatníma
Tohle neřeš. Ani to podvoltování ne. Když je to stabilní vše, tak je jedno, zda máš napětí 1,1v nebo 2v...výkon je pořád stejný.
Sám tu píšeš, že do BIOSu nesahal, a psal jsem ti několikrát, že tak máš zaplé šetřící funkce na snížení napětí atd. Vše máš ok.
Jo, kdyby ti padal systém, nešli hry, měl bys málo FPS...někde okolo 10-15, pak to řeš.
Udělej si test v PcMarku a ten si pak porovnej s ostatníma
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Commanderwar
- Začátečník

-
Dekuji ti.....ja si to jeste skusim nejak testnou...a uvidim......ale snad je to dobry a jsem jsem hystericky paranoik.))...ale je to jedna z mych nejvetšich investic tak mam obavy.)).....auto nepočítam....to je kapitola sama o sobe