MP3 přehrávač pro audiofila, aneb iPod ano či ne?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jakub24
Začátečník
Začátečník

MP3 přehrávač pro audiofila, aneb iPod ano či ne?

Příspěvek od Jakub24 »

Vím, že tento dotaz patří asi do Mobilních zařízení, ale myslím, že se týká spíše zvuku, a v této sekci se najde více lidí, kteří mají s touto problematikou zkušenosti. Jestli se mýlím, omlouvám se.
Už mě přestává bavit zamrzávání a malá výdrž baterie mého současného MP3 přehrávače, a tak bych si rád pořídil nový. Jde mi zejména o kvalitu zvuku, a tak jsem podle tohoto kritéria vybíral případné kandidáty. MP3 přehrávače s nejlepší kvalitou zvuku (podle různých testů, recenzí a diskuzních fór), jako třeba iRiver H320, už se nevyrábí, a sehnat nějaký nepoužitý je nadlidský úkol. Docela se mi zalíbil iPod Classic šesté generace, ale nejsem si úplně jistý, zda je to zprávná volba. Je mi velice sympatický svou kapacitou, ale v testech píšou, že kvalita jeho zvuku není nic extra. Může mi tohle někdo potvrdit nebo vyvrátit, popřípadě napsat nějaké své zkušenosti a tipy na MP3 playery? Předem děkuji, a ještě jednou se omlouvám, jestli jsem příspěvek umístil do špatné sekce :oops:
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Sekce je good...
iPod jsem neslyšel, ale to co píšeš už jsem četl a slyšel od různých lidí vícekrát.
Velmi dobrý zvuk mají iAudia a taky nové Sony A8.. (o soňácích to je jen z doslechu, ale každopádně mají nadprůměrné sluchátka už v základu).
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

iPod má pouze mizerný sluchátka, přehrávač sám o sobě hraje dobře. A když vezmeš v úvahu jeho obrovkou kapacitu, v podstatě nemá konkurenci.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

No, každopádně neplánuji používat iPod se sluchátkama dodávanýma v balení, na svoje Ultimate Ears super.fi 5 Pro nedám dopustit. jj, právě díky své nadprůměrné kapacitě se mi tak líbí, hudbu poslouchám v nekomprimovaných wavech, a těch se do standardních mp3 přehrávačů moc nevejde. Takže když vezmu iPod neudělám chybu, respektive dostanu za těch 7 000 kč odpovídající kvalitu zvuku?
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

S taklhe extrémníma špuntama jsem ho ještě neslyšel, s běžnýmy za 15 stovek hraje dobře. Je možné že s tvýma sluch. už se nějaká vada zvuku projeví ale to nemůžu soudit, nejlíp bys udělal zajít si ho někam poslechnout.
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne úte 4. bře 2008, 20:28, celkem upraveno 1 x.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Zvukovo kvalitne MP3 prehravace ma I-River, osobne som ich uz pocul viacero, takze viem posudit. Perfektny zvuk maju to je fakt, len ta cena je trosku vyssia, vacsinou :wink:
Osobne mam tento model:
http://elektronika.alza.sk/multimedialn ... d75694.htm
A mozem ho len a len odporucit.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

taky musím odkejvat i-river. Ipod jsem jeden slyšel taky, a nic úžasnýho teda. podle mě poměrně módní cetka :twisted:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Co jsem se nekde docetl, pred casem tak i-river pry patri mezi prehravace s nejsilnejsim zesilovace mezi prehravaci, takze tam urcite bude i vybuzeni dost dobre. i-river jsem uz kupoval dva a jsem spokojen.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

crashPC píše:...Ipod jsem jeden slyšel taky, a nic úžasnýho teda. podle mě poměrně módní cetka :twisted:
S jakými sluchátky si ho slyšel (originál jsou katastrofa)? U iPodu jde hlavně o obrovskou kapacitu, označení módní cetka je nesmysl.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Jakub24 píše:No, každopádně neplánuji používat iPod se sluchátkama dodávanýma v balení, na svoje Ultimate Ears super.fi 5 Pro nedám dopustit. jj, právě díky své nadprůměrné kapacitě se mi tak líbí, hudbu poslouchám v nekomprimovaných wavech, a těch se do standardních mp3 přehrávačů moc nevejde. Takže když vezmu iPod neudělám chybu, respektive dostanu za těch 7 000 kč odpovídající kvalitu zvuku?
spravne, sony a jeho Walkmany jsou kvalitni a poslech je uzasny (mluvim za sebe)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. vice mene, jak uz bylo napsano..
Pokud ti jde ciste jen o vystup neni co resit.. iRiver, iAudio, posledni dobou se chyta i Sony a Creative se svymi Zeny...
Blackfear
Nováček
Nováček

žebříček mp3 playeru dle zvuku:

Příspěvek od Blackfear »

http://mp3.generationmp3.com/2007/12/21 ... -par-gmp3/

osobne bych tomu trosku veril , je možné že některé né tak známé značky budou lepší ale kde to zas schánět a kde pak reklamovat.
1.Iriver Clix2
2.Sony NWZ-A810-xx
3.Cowon (iAudio) D2

:roll:

no ale po precteni par zahr. recenzi bych to videl zhruba vyrovnane a osobne bych sel asi do sony mel jsem iaudio, mcody tak at je zmena
ale iriver (starsi modely) byly na zvuk vzdycky spicka :wink:
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Mam iRiver Clix2 a mozem len odporucit - vynikajuci zvuk, skvele ovladanie, nadherny displej (aj ked o to az tak zasa nejde), kvalitne prevedenie... Ja som maximalne spokojny...
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Blackfear
Nováček
Nováček

Porovnání

Příspěvek od Blackfear »

No pomer cena/vykon vyzniva pro iRiver Clix2 a Sony NWZ-A810 iAudio je cenove vyse ale ma navic slot pro příd, karty a pod., ciste pro porovnáná kvality zvuku by bylo zajimave je mit u sebe a tyto tri modely porovnat na nejakych slusnych sluchatkach (sennheiser...) dale by to chtelo srovnani v nizsi cenove relaci iRiver T60 vs iAudio7 (cena opet vyssi) které jsou čistě audio přehrávači.
:?
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

Ja som si pred 1,5 mes. kupil iRiver X20 8GB ....je to paradny prehravac ...mas tam setko co potrebujes ...hudbu, video, FM radio, diktafon, ...atd
taktiez kapacitu mozes rozsirit o micro SD kartu..cize dalsie GB navyse
...frajerka ma iPod 4GB ...a ked to porovnam ...vlastne sa to ani neda ...iPod je proste len marketingovy vyrobok (ale je zasa o nieco rozmerovo mensi)

...kupil som ho cez ebay ...a vysiel 160 dolacov (co je asi 40 % ceny, za ktoru sa predava u nas)

Kód: Vybrat vše

http://www.iriver.com/product/p_detail.asp?pidx=81
vrele odporucam :)
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
Blackfear
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blackfear »

ještě mě celkem zaujala recenze na idnes:

http://technet.idnes.cz/megatest-ctyri- ... me%20hudbu

kde v poslechové části dopadl nejlépe sony s iaudiem, recenzent pěkně vystihuje jednotlivé zvukové projevy test. přehrávačů na ref. sluchátkách.

ale furt dumám na tím iriver clix2 jak je to s jeho kvalitou zvuku ? jestli je na úrovni iriver x20 a nebo i výše ? u nás jsem nějakou podrobnou recenzi nenašel a v zahraničí je celkem za zvuk chválen :roll:
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Blackfear píše:ještě mě celkem zaujala recenze na idnes:

http://technet.idnes.cz/megatest-ctyri- ... me%20hudbu

kde v poslechové části dopadl nejlépe sony s iaudiem, recenzent pěkně vystihuje jednotlivé zvukové projevy test. přehrávačů na ref. sluchátkách.

ale furt dumám na tím iriver clix2 jak je to s jeho kvalitou zvuku ? jestli je na úrovni iriver x20 a nebo i výše ? u nás jsem nějakou podrobnou recenzi nenašel a v zahraničí je celkem za zvuk chválen :roll:
Mozem Ti len povedat, ze ten I-River bude minimalne tak dobry ako tie dva co si uviedol, mam Iriver Clix 1 a som max. spokojny, dokonca doma ked upratujem pocuvam cezen na Beyerdymic-och DT770 :wink: Viem je to trosku extrem, ale zvuk je dostacujuci, inak mam sennheisery PX100, zvuk je perfektny.
Je to velmi slusny prehravac, perfektna podpora co sa Win Vista tyka atd.
Ak mas nejake otazky kludne sa pytaj, Clix 2 je v podstate vylepsena jednotka.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Tu je jedna kratka ceska recenzia, ak to niekomu pomoze: http://avmania.zive.cz/default.aspx?sec ... rticle=514
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Blackfear
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blackfear »

TECLAST T39 taktéž zajímavý player co se týče zvukových vlastností, nějake zkušenosti ?

neplést si s TESLOU ja :lol:

viz některé zkušenosti:

Broad soundstage, dynamic, dark and detailed sound might be achieved from Teclast T39. This player is quite similar in terms of sound quality to the clix2 but also plays lossless FLAC. It's build and software quality is not up to iRiver's standards unfortunately.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“