Problemy s notebook baterii a PWRM obecne

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Problemy s notebook baterii a PWRM obecne

Příspěvek od Maxtor »

Situace nasledujici..
Compaq Evo N800c a stara (pres 2 roky) baterie.. NTB vydrzi takovou pulhodinku, 20min prehravani DVD.. vic ne.. vse ale funguje korektne.. Windows zacnou pri vybijeni spravne ukazovat hlasky o stavech.. ve finale zasahne power management a NTB vypne..

To co resim je nova baterie, ktera pred par dny prisla.. strcil jsem ji dovnitr, zapl NTB at ji vybiju na minimum a muzu zapocit format.. pote nasledovalo plne nabiti ve vypnutem stavu.. zapnu NTB a vydrz v XP cca 5min.. zapnu znova vydrz cca 1min... zapnu znova vydrz cca 5min..
Hned od zacatku se to chova tak, ze NTB behem chvilky rozblika LED baterie (znaci vybity stav) a sam power management NTB vypne.. XP ani nepoznaji, ze je baterie vybita.. stejne tak Ubuntu live CD vyplo notebook behem 5ti minut.. navic se vzdy po chvilce zblazni notepad a da se rict, ze nereaguje, resp. reaguje silene.. cursor lita po cele obrazovce.. to ale davam za vinu prave power managementu, ktery takto odpoji i wifi apod..

V ramci formatu a kalibrace baterie jsem ji 3x uplne nabil a vybil.. vybiti potom v ramci pokusu probihalo tak, ze jsem zapl NTB bez HDD a nechal ho stat na obrazovce "non system disk....".. tehdy vydrzel hned pri druhem nabiti cca 2h.. i presto ale obcasne zablika LED dioda hlasici vybiti baterie.. cca co 5min.. NTB ale jede dal a od zacatku si blikajici LED nevsima..

Jsem tedy v problemu, kdy okna stav nove baterie ani nedetekuji.. celkove ale power management notebooku sili jak muze..
Nevim, jestli je to formatem, ci kalibraci, ale co ted.. mam ji reklamovat..? vubec nechapu co se deje a cumim na to jak pako.. :(

V ramci pokusu jsem vrazil dovnitr nazpet starou baterii a ta stale jede jak ma.. NTB vydrzel cca 30min.. okna hlasi vsechny prednastavene stavy..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 28. bře 2008, 06:13, celkem upraveno 1 x.
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Dovolím si připomenout, že baterie se neformátují ale formují. To ale není až tak podstatné. Formování lithiových baterií není efektivní. Postup kalibrace je popsán na http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... =c00035862
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jankop píše:Dovolím si připomenout, že baterie se neformátují ale formují.
U nas mozna.. EN pocita se slovem format.. neresit..
jankop píše:Formování lithiových baterií není efektivní.
Kdyz doneses domu novou baterku neresis zadnou efektivitu.. resis to, ze je tento ukon treba udelat proto, aby vubec narala kapacitu..
jankop píše:Postup kalibrace je popsán na...
Postup kalibrace je popsan i v mem postu vyse.. toto opravdu vedet nepotrebuji.. resim uplne jiny problem.. :oops:

//D.M. pánové, pánové - klídek, ano? Své výlevy si můžete prohlédnout na SD.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Maxtor píše:
jankop píše:Postup kalibrace je popsán na...
Postup kalibrace je popsan i v mem postu vyse.. toto opravdu vedet nepotrebuji.. resim uplne jiny problem.. :oops:
kdyby sis to precetl..

Kód: Vybrat vše

1.
      Shut down the notebook PC
   2.
      Connect the AC Adapter to the notebook PC and to an electrical socket.
   3.
      Charge the Notebook PC until the Battery Charge light is Green . This indicates the battery is completely charged.
   4.
      Press and release the Power Button to start the computer.
   5.
      Press the F8 key several times when the HP Logo displays.
   6.
      When the Windows Advanced Startup Menu displays, select the Startup in Safe Mode option.
   7.
      Remove the AC power adapter from the notebook PC.
   8.
      Allow the battery to discharge completely until the notebook PC turns off.
   9.
      The battery is now calibrated and the battery level reading on the power meter is now accurate.

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To se ale zase muzem vratit k prvnimu postu.. :oops:

Jak jsem jiz psal.. tyto postupy nepomahaji.. jednak je tech navodu a postupu pro kalibraci na strankach HP nekolik.. v podstate se lisi jen tim, jak reaguji LED apod.. HP postup upravovalo s novymi radami notebooku..
Druhou veci je, ze konkretne i tento postup vede k tomu, ze notebook se po plnem nabiti a vytazeni AC do 5ti minut vypne..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“