DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

NANAO píše:
Sheep-Master píše:Tak jsem se stal taky šťastným majitelem LG 245WP-BN
Jinak bych ještě chtěl poradit jak......
A cos čekal od LG? :lol:
Tomu se rika dobra rada nad zlato. :?
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

taky se tomu da rikat pako od eiza :)
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
zany01
Nováček
Nováček

SAMSUNG 275T

Příspěvek od zany01 »

SAMSUNG SYNCMASTER 275T

Nedávno jsem pochopil proč nejsou na internetu české recenze na monitor jako je právě tento.
(Tento monitor byl diskutován i v tomto threadu tuším kolem strany 10)
Přinášim další informace, které můžou někomu pomoct při výběru, přinášim je proto, že vím jak je těžké vybrat větší panel: v obchodech jsou vidět jen do 22" zatím cca.

1) Obecné mýty o velkých panelech:
Velkým panelům brumčí či pískají zdroje: Není pravda - monitor 275T, který testuji nevydává žádný zvuk. Naproti tomu bráchův SAMSUNG 19" Wide alespoň při zapnutí šelestí krátce.

2) HRY - Říká se že na velkém rozlišení si zahrajete jen s nejkvalitnější grafikou. Ti co nemají - tak jako já zatím - hledají monitor s 1:1 - nesmysl !!! Za plochu si platíme a ta přináši hrám ten zážitek. Krom toho 1:1 začíná být doména ovladačů grafik....
Každý monitor má i jiné menší interpolované rozlišení, které je dokonale ostré !!! Pro 1920*1200 (24 - 27 panely) je to například 1152*854 na kterém ted hraju hlavně COD4 (Na mém hardwaru dává asi 60 FPS při snížených detailech)
Odezva 6ms je moc? TN panely mají 2!!! Další nesmysl.
Duchové? :)))) haha
Můžu klidně říct že na tomto monitoru je jakákoliv hra jako sen. Bráchův 19" TN s "rychlou" odezvou de do háje...

3) Fyzická velikost monitoru: Monitor není velký. Tedy já na něj přešel ze 17 crt. Šok, ale už se zmenšil a je akorát... Podle mě je 24-27 ta správná velikost, je však velice důležité mit hodně hluboký stůl!!! Asi dva kancelářské za sebou a uprostřed druhého stojí monitor.
Velikost bodu: Vzhledem k uhlopříčce větší bod nevadí. Z optimální vzdálenosti vnímáte rastr jako jemný.

Zhodnocení:
100% Vadné body 0, zvuky 0, Video jako živé, živé barvy, duchové ve hrách 0.... Zvuky můžou být věc kusu, nechte si věci kupované předvést a je to.
Monitor 245T bude podobný počítejte s jemnějším rastrem. Myslím že má navíc HDMI, což 275t nemá.
Závěr: Jestliže je tedy recenze od toho aby hledala chyby tak není důvod tento monitor (alespoň pro neprofesionální uživatele) recenzovat...
275T, X2 4200+@2650 MHz 690G, radeon x1600pro
lrrr
Nováček
Nováček

PIXMANIA Obrazovka TFT 24" Wide MB24W (6 ms)

Příspěvek od lrrr »

Zdravím nemá někdo zkušenosti s tímto monitorem? Mělo by to být PVA s DVI za velmi zajímavou cenu.
http://www.pixmania.cz/cz/cz/628192/art ... e-mb2.html
dumar
Začátečník
Začátečník

Re: SAMSUNG 275T

Příspěvek od dumar »

zany01 píše:SAMSUNG SYNCMASTER 275T...
Taky o tomto monitoru jsem premyslel, ale prodejce (kamarad)mi ho nedoporucil z duvodu vetsiho poctu reklamaci,zvlaste u drahych monitoru od Samsungu...
Momentalne vede NEC 2690..Uvidime na 99% do neho pujdu. Urcite bude dobry kdyz je oznacovan jako ALL ROUND REFERENCE MONITOR :)
Naposledy upravil(a) dumar dne pon 24. bře 2008, 20:16, celkem upraveno 1 x.
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

zany01 píše:SAMSUNG SYNCMASTER 275T

Nedávno jsem pochopil proč nejsou na internetu české recenze na monitor jako je právě tento.
Přinášim další informace, které můžou někomu pomoct při výběru, přinášim je proto, že vím jak je těžké vybrat větší panel: v obchodech jsou vidět jen do 22" zatím cca.

Velkým panelům brumčí či pískají zdroje: Není pravda - monitor 275T, který testuji nevydává žádný zvuk. Naproti tomu bráchův SAMSUNG 19" Wide alespoň při zapnutí šelestí krátce.

2) HRY - Říká se že na velkém rozlišení si zahrajete jen s nejkvalitnější grafikou. Ti co nemají - tak jako já zatím - hledají monitor s 1:1 - nesmysl !!! Za plochu si platíme a ta přináši hrám ten zážitek. Krom toho 1:1 začíná být doména ovladačů grafik....
Každý monitor má i jiné menší interpolované rozlišení, které je dokonale ostré !!! Pro 1920*1200 (24 - 27 panely) je to například 1152*854 na kterém ted hraju hlavně COD4 (Na mém hardwaru dává asi 60 FPS při snížených detailech)
Můžu klidně říct že na tomto monitoru je jakákoliv hra jako sen. Bráchův 19" TN s "rychlou" odezvou de do háje...

3) Fyzická velikost monitoru: Monitor není velký. Tedy já na něj přešel ze 17 crt. Šok, ale už se zmenšil a je akorát... Podle mě je 24-27 ta správná velikost, je však velice důležité mit hodně hluboký stůl!!! Asi dva kancelářské za sebou a uprostřed druhého stojí monitor.
Velikost bodu: Vzhledem k uhlopříčce větší bod nevadí. Z optimální vzdálenosti vnímáte rastr jako jemný.

Zhodnocení:
100% Vadné body 0, zvuky 0, Video jako živé, živé barvy, duchové ve hrách 0.... Zvuky můžou být věc kusu, nechte si věci kupované předvést a je to.
Monitor 245T bude podobný počítejte s jemnějším rastrem. Myslím že má navíc HDMI, což 275t nemá.
Závěr: Jestliže je tedy recenze od toho aby hledala chyby tak není důvod tento monitor (alespoň pro neprofesionální uživatele) recenzovat...

kde jsi ho kupoval?
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
zany01
Nováček
Nováček

Příspěvek od zany01 »

schali píše:
zany01 píše:SAMSUNG SYNCMASTER 275T

Zhodnocení:

kde jsi ho kupoval?
Alfa comp prodejna brno, osobní odběr - bez řečí předvedli, ale říkali že reklamovat případně v dilerisu jakým si ono je to normální ale já nejraději reklamuju v místě prodeje.
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

no ja teda nevim. 1] nemam na monitor 26k, resp. mi to momentalne prijde jako lehce zbytecna investice, ale to je vec nazoru. 2] neni uz lepsi si za ty prachy(abyste nerekli, tak o 550Kc vic) koupit HP LP3065, ktery ma o tri palce vic, vetsi rozliseni a S-IPS matrici? pravda, ma vyssi odezvu, otazka jak moc je to poznat. taky mozna namitnes ze je to uz moc velke, ale kdyz uz mas za sebou dva kancelarske stoly, tak si ho muzes este kousek posunout 8-)

2Sheep-Master: Co to LG? huci kdyz snizis jas softwarove? zatim je to muj nejzhavejsi kandidat, a uz stoji pod 13k s DPH 8)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

a neni lepsi si uz pockat na ty S-IPSka od LG? popripade nastupce HP LP2465

otazka je kdy to bude na trhu a kdy u nas dostupne :sad:
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
zany01
Nováček
Nováček

Příspěvek od zany01 »

UFo píše:a neni lepsi si uz pockat na ty S-IPSka od LG? popripade nastupce HP LP2465

otazka je kdy to bude na trhu a kdy u nas dostupne :sad:
JJ s tím souhlasím, zvlášť když de o prachy, je šance že budou levnější, přeci jen 26k za 275t sou dost nekřesťansky prachy, ale já si to zdůvodnil tak že ho zapřáhnu i jako Tv takže sem si tak 11k v duchu odečetl a tuto funkci plní skvěle. (Pochopitelně s tunerem Leadtek v PC v monitoru není)
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

tak to potom jo... esli ji pouzivas jako TV tak to je pak jina... i kdyz stejne mi furt vrta v hlave proc nekoupit za stejne prachy 30" HP? jediny problem by moh byt v odezve.
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

lacko píše:tak to potom jo... esli ji pouzivas jako TV tak to je pak jina... i kdyz stejne mi furt vrta v hlave proc nekoupit za stejne prachy 30" HP? jediny problem by moh byt v odezve.
tenhle panel je urcite lepsi jak S-IPS od HP, navíc hry 1900*1200 zvladne kazda karta, odezva a uhlopricka naopak hraje pro HP
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

schali píše:
lacko píše:tak to potom jo... esli ji pouzivas jako TV tak to je pak jina... i kdyz stejne mi furt vrta v hlave proc nekoupit za stejne prachy 30" HP? jediny problem by moh byt v odezve.
tenhle panel je urcite lepsi jak S-IPS od HP, navíc hry 1900*1200 zvladne kazda karta, odezva a uhlopricka naopak hraje pro HP
tak to sem teda moc nepochopil... v cem je teda lepsi? co ja vim, tak S-IPS je momentalne nejlepsi technologie, resp ma nejlepsi obraz, pouzivaji ji profi grafikove. jedina jeji nevyhoda je pomalejsi odezva. takze spis bych rekl: vsechno hraje pro HP, krome odezvy. a mozna to rozliseni uz je moc velke, ale s tim se da neco udelat(interpolace, 1:1, atp)
zany01
Nováček
Nováček

Příspěvek od zany01 »

lacko píše:
schali píše: tenhle panel je urcite lepsi jak S-IPS od HP, navíc hry 1900*1200 zvladne kazda karta, odezva a uhlopricka naopak hraje pro HP
tak to sem teda moc nepochopil... v cem je teda lepsi? co ja vim, tak S-IPS je momentalne nejlepsi technologie, resp ma nejlepsi obraz, pouzivaji ji profi grafikove. jedina jeji nevyhoda je pomalejsi odezva. takze spis bych rekl: vsechno hraje pro HP, krome odezvy. a mozna to rozliseni uz je moc velke, ale s tim se da neco udelat(interpolace, 1:1, atp)
No lepší nelepší, je jinej. Hlavně - možná se pletu, ověřte si - ale hold HP nemá ty vstupy co se mi budou hodit jakmile koupím DVD přehrávač.
Proti HP alias 30" hraje několik věcí.
1) příliš malé body - z pohodlné zobrazovací vzdálenosti budou popisky v menu programů až moc malé (to je vina windows ale hold kdo má jinej os...)
2) rozlišení ... i na 275T hraju v interpolovaným rozlišku, no pravda, zatím mám blbou grafiku, ale můžu říct že mám lepší zážitek než kdybych měl pořád 17 CRT a koupil raději hi end grafiku....
Dvě stránky vedle sebe jsou i pro nekteré profíky uplně akorát, natož pro mě alias advanced BFU
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

lacko píše:
schali píše: tenhle panel je urcite lepsi jak S-IPS od HP, navíc hry 1900*1200 zvladne kazda karta, odezva a uhlopricka naopak hraje pro HP

no nevim, me spis prijde ze profesionalni grafikove pouzivaji S-PVA panely, treba Eizo, taky me prijde, ze nejlepsi neutralni barvy maji S-PVA panely a S-IPS trosku odzvonilo, ty casy kdy se rikalo ze IPS je nejlepsi technologie jsou uz dost dlouho pryc, co se tyka odezvy a input lagu tak v nekolika testech bylo ukazany ze zrovna tohle Hp je tom hoodne dobre, ale je fakt mozny ze se mylim, nemam ty monitory doma...
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

schali píše: Alfa comp prodejna brno, osobní odběr - bez řečí předvedli, ale říkali že reklamovat případně v dilerisu jakým si ono je to normální ale já nejraději reklamuju v místě prodeje.
skoda ze ho nikde nemaj vystaveny, vsechno zbozi nad 20k je dneska jen na velkoskladu :(
zany01
Nováček
Nováček

S-IPS vs *VA

Příspěvek od zany01 »

schali píše:
lacko píše: tak to sem teda moc nepochopil... v cem je teda lepsi? co ja vim, tak S-IPS je momentalne nejlepsi technologie, resp ma nejlepsi obraz, pouzivaji ji profi grafikove. jedina jeji nevyhoda je pomalejsi odezva. takze spis bych rekl: vsechno hraje pro HP, krome odezvy. a mozna to rozliseni uz je moc velke, ale s tim se da neco udelat(interpolace, 1:1, atp)

no nevim, me spis prijde ze profesionalni grafikove pouzivaji S-PVA panely, treba Eizo, taky me prijde, ze nejlepsi neutralni barvy maji S-PVA panely a S-IPS trosku odzvonilo, ty casy kdy se rikalo ze IPS je nejlepsi technologie jsou uz dost dlouho pryc, co se tyka odezvy a input lagu tak v nekolika testech bylo ukazany ze zrovna tohle Hp je tom hoodne dobre, ale je fakt mozny ze se mylim, nemam ty monitory doma...
To že Grafici používají hlavně S-IPSka je pravda. Alespon do ted byla. Je tady ale jiny problem VA panely nedela jen samsung. Ty ostatni nemusi byt tak kvalitni co se tyka barevneho podani. Proto se rika ze SIPS jsou nejlepsi. Ovsem nejnovejsi panely od korejcu jsou uplne OK a konkurence pro s-ips je plnohodnotna...
Co se tyka VA panelu treba od AU optronics tak i tak si nemyslim ze pro BFU je to nejaky problem. Pokud chce clovek verne barvy tak musi monitor stejne kalibrovat. A je jasny ze panel neni vsechno je to tak 50% a zbytek dela elektronika. Vidim to asi tak ze oproti TN je k VA velky skok. Ale rozdil mezi SIPS a VA pro beznyho uzivatele uz takovy nebude.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

2lacko, vůbec nebzučí, mě bzučí středovej reproduktor, takže ikdyby bzučel tak víc než ten reprák nebude
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

schali píše:

Neni pravda ,ze technologie IPS je za svym horizontem ....Dokonce si myslim ,ze tato technologie je vice pouzivana profesionaly. Treba H IPS( A-TW-IPS )je modifikovana S IPS ( fa NEC) dale je tu technologie AS-IPS .... Dalsi z novejsich technologii je SA-SFT. V kazdem pripade plati ,ze zadna technologie neni univerzalni a tzn kazdy uzivatel ma jine naroky na svuj monitor. At je to treba rychlost odezvy, inputlag,ghosting, barevne podani ,vernost barev, pozorovaci uhly ,cena atd...
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

dumar píše:
schali píše:

Neni pravda ,ze technologie IPS je za svym horizontem ....Dokonce si myslim ,ze tato technologie je vice pouzivana profesionaly. Treba H IPS( A-TW-IPS )je modifikovana S IPS ( fa NEC) dale je tu technologie AS-IPS .... Dalsi z novejsich technologii je SA-SFT. V kazdem pripade plati ,ze zadna technologie neni univerzalni a tzn kazdy uzivatel ma jine naroky na svuj monitor. At je to treba rychlost odezvy, inputlag,ghosting, barevne podani ,vernost barev, pozorovaci uhly ,cena atd...
pravda... ovsem jestlize se rozdily mezi VA a IPS panely postupne stiraji, pak myslim ze uz neni co rasit, a na otazku, kvuli ktere tahle debate zacala(27" samsung VA, nebo 30" HP IPS za stejnou cenu?) je celkem jasna odpoved, ne? kazdopadne vyhrava vetsi plocha, aspon teda pro me 8-)

2Sheep-Master: este by me zajimalo, jakou mas verzi: 5ms, nebo 8ms? vcera sem si na www.softcom.cz vsiml, ze maji obe(ta rychlejsi byla o 500 drazsi), oznaceni mely obe stejne: L245WP-BN. kazdopadne dneska uz tam maji jenom tu 5ms a od vcerejska je o 800 levnejsi, takze asi neni co resit;) jen tak pro zajimavost by me zajimalo co mas ty...
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“