Přetakt a potom systém v pytli

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
ondrasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Přetakt a potom systém v pytli

Příspěvek od ondrasek »

Přetaktoval sem procesor a moje vista už se nespustila ani opravit a pod nejde prostě nic pomožte mi prosím
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

reset CMOS ;) v manualu od desky to budes mit, budto tlacitkem a nebo prehozenim jumperu :)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

slaava píše:reset CMOS ;) v manualu od desky to budes mit, budto tlacitkem a nebo prehozenim jumperu :)
Hlavně tam ten jumper na resetu cmosu nenechávej nebo může dojít k nevratnému poškození desky...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

sice neviem preco tu vsetci diagnostikovali no post. ale autor by k tomu mohol napisat viac, ak mas no post , tak clear cmos, a ak mas no boot tak skus safe mode alebo vista reinstall a zvol repair, ak tam taka moznost je.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Dopíš zostavu a nastavenia default / OC !
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

SpeedyGT píše:
slaava píše:reset CMOS ;) v manualu od desky to budes mit, budto tlacitkem a nebo prehozenim jumperu :)
Hlavně tam ten jumper na resetu cmosu nenechávej nebo může dojít k nevratnému poškození desky...
u mna k poskodeniu dosky nedoslo.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

to me se to stalo a deska byla kaput :oops:
socket: mas asi neznicitelnou desku :lol:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tady imho nepomůže ClearCMOS, nedávno jsem si něco podobného prožil také, kdy se vinou vysokého OC poškodil při nabíhání OS a následně odmítal najet.

Pokud to nejde žádným způsobem opravit, tak zbyde jedine reisntal OS, u mě se to povedlo (WinXP).

Btw. to nejde opravit znamená co ? Něco to napíše ? Zkus to víckrát, u mě se povedlo až napodruhé.
Goldnoob team proud member!
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

ja si teda myslel, ze tim "nejde opravit" dotycny myslel, ze pri spusteni ma jen cernou obrazovku a nemuze se dostat ani zpet do biosu. proto ta clear CMOS.

jinak s tim poskozenim OS se mi taky stalo, win nabihali, doslo na restart a uz chudinky nenabehli :roll:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
ondrasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrasek »

sorry už sem to spravil ale bohužel sem to musel reinstalovat což mě hodně mrzí ale mno nwm jinak díky kdyby se mi nědky něco podobnyho dtalo dam na vaše rady a to "nejde opravit" znamenalo že to nechtělo opravit systém když sem načetla instalace výběr jazyka-další-opravit systém nabíhal a pak že to nelze
ondrasek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrasek »

a problém nebyl v systému jako takovém ale ve vistě ta se poškodila a nechtěla jet
spajda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajda »

Myslim ze se to psalo v nejakem clanku o taktovani, kdyz taktujete davejte nacitani z CD mechaniky, prave kvuli poskozeni dulezitych souboru.
-------------
Q4,4G,HD4850,WD disky,enermax500W,atd.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jop, někde na PCT se to psalo.
Goldnoob team proud member!
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

spajda píše:Myslim ze se to psalo v nejakem clanku o taktovani, kdyz taktujete davejte nacitani z CD mechaniky, prave kvuli poskozeni dulezitych souboru.
to je celkem chytry, mozna se to naucim i pouzivat :wink:

na druhou stranu stejne pokud probehne POST tak dalsim krokem je zkouska bootu Win, takze se tomu podrbanemu MBR clovek stejne obcas nevyhne, hmm nebo ze bych se kvuli tomuhle konecne dokopal k tomu abych si udelal bootovatelny CD s Widlemi?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

KnOx píše: socket: mas asi neznicitelnou desku :lol:
neboj uz je v kremikovom nebi :wink: ABIT NF8 :lol:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

To se mi s moji aktualni deskou taky povedlo, nastesti se odmitala zapnout pri jumperu nastavenym na reset CMOS. Joo, co ta moje deska uz zazila... :-D

Kazdopadne na pretaktovani je dobry mit na nejakym malym disku nainstalovany hodne orezany XP (aby hodne rychle bootovaly) a na nich akorat neco na mereni teploty (speedfan) a na zatez (tat, orthos)...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

alebo mat cisto po isntalaciu Widli, driverov a potrebnych sw apps. urobenu zalohu. Ked sa nieco i takto dosere, tak das len restore a ficis znovu.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“