JJ ale 8AA s novýma CAT nemají na CB...Stratos píše:...
GF 9800GX2 - vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jako dávat při rozlišení 1600/1200, 1680/1050, 1920/1200 vyhlazování 8x... to mi přijde jako o ničem. Jasný, pozná se výkon karty, ale vizuálně to nepřinese nic na pokoukání
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Ache
- Pokročilý

Já ti nevim, ale na mým 22" monitoru je hodně znatelné když zapnu nebo vypnu AA (alespoň 4x), vzhledem k velikosti pixelu na 22" LCD s 1680x1050 je AA skoro nutnost. Na druhou stranu 8xAA už tolik na víc nepřinese a 16X už tuplem nic, zde jsou o něco výhodnější režimy AA u ATI (hlavně wide tent filtr na LCD) ale taky už to moc nepřidá, ale tvrdit že při vysokým rozlišení neni potřeba AA je trochu z cesty protože zubatý hrany nevyhlazuje rozlišeníizerS18 píše:Jako dávat při rozlišení 1600/1200, 1680/1050, 1920/1200 vyhlazování 8x... to mi přijde jako o ničem. Jasný, pozná se výkon karty, ale vizuálně to nepřinese nic na pokoukání
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Začátečník

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mozna ma vliv PCI-e 2.0 na vykon teto karty takze asi Nf 790i je nutnost protoze 680i ani 780i nativni PCI-e nemaB.Gen.Jack.O.Neill píše:Ahoj, ted jsem koulal na další testy, a bylo tam že je GX2 na 790i o 12% výkonější v Cyrsis napříč rozlišeními než 680i. Je to vůbec možné, nebo je to nějaký bug?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A co je na tom zajímavého? to je snad problém XPček a né grafických karet, děláš jako kdyby Tri nebo Quadfire fungoval pod XPčkamaStratos píše:
Jinak dalsi zajimavost QUAD SLI nefunguje pod WIN XP
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 5&Itemid=1
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sobo
- Středně pokročilý

Masster: Zavery ohledne vykonu jsem bral z Computerbase, jelikoz na legionhardware kuprikladu netestovali s 8xAA, takze se neprojevily brutalni propady GX2, navic testovali velice maly vzorek her a asi polovina z nich vylozene ATi nesedi. Klidne ti udelam test z peti her, kde X2 nvidie rozdrti(nebo naopak), to umi kazdy.
Branox: Co je to "lepsi"? Vykonnejsi? Pak ano, pokud "lepsi" znamena vykonnejsi, tak je GX2 opravdu lepsi. Ovsem pro nekoho(v tomto pripade asi 99,9% lidi) je lepsi napriklad to, co je levnejsi(dostupnejsi), nebo neco, co min zere, anebo neco, co pro uspokojeni jejich potreb stejne staci.
Branox: Co je to "lepsi"? Vykonnejsi? Pak ano, pokud "lepsi" znamena vykonnejsi, tak je GX2 opravdu lepsi. Ovsem pro nekoho(v tomto pripade asi 99,9% lidi) je lepsi napriklad to, co je levnejsi(dostupnejsi), nebo neco, co min zere, anebo neco, co pro uspokojeni jejich potreb stejne staci.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Odkedy "zerie" HD 3870 X2 menej ako 9800 GX2?Sobo píše:...
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Masster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja ale vubec nemluvim o vykonu. O tom si muze kazdy udelat obrazek sam. Ja narazim na to, ze Stratos umyslne siri mylne informace.Sobo píše:Masster: Zavery ohledne vykonu jsem bral z Computerbase, jelikoz na legionhardware kuprikladu netestovali s 8xAA, takze se neprojevily brutalni propady GX2, navic testovali velice maly vzorek her a asi polovina z nich vylozene ATi nesedi. Klidne ti udelam test z peti her, kde X2 nvidie rozdrti(nebo naopak), to umi kazdy.
Mimochodem me zajima, kde jsi prisel na to, ze se musi vypojit kabel od druheho monitoru/TV kdyz chces hrat.
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy
- Zemo
- Začátečník

- Sobo
- Středně pokročilý

Trochu jsem se spatne vyjadril.Legionhardware píše:This scenario requires the user to manually disable the second monitor so that both GPU’s can be used for gaming.
Michigen: V idle o 30W min, v burnu o 20W min - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... gsaufnahme
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
WTF?Sobo píše:Michigen: V idle o 30W min, v burnu o 20W min - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... gsaufnahme

CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Sobo
- Středně pokročilý

No tak to je absolutni kravina. looool. Zere snad HD 3870 vic, nez 8800GTS 512MB?? Ne. Tak ja muze GX2 na dvou PCB zrat o 50W min, nez dve RV670 na jednom PCB?? Tohle chlapsi nejak nedali.
- D3L3V3D
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
grafika nivida 9800
za ty prachy bych zustal u stary dobry 8800 asi bych jeste pockal nez to zlevni jinak to bude asi vestice
- Masster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Omyl.Sobo píše:Trochu jsem se spatne vyjadril.Legionhardware píše:This scenario requires the user to manually disable the second monitor so that both GPU’s can be used for gaming.Takze bud pohnes zadkem a vytahnes kabel, nebo budes hrat na GeForce 8800GTS 512 650/1625 @ 600/1500 za 13 tisic.
To neznamena nic jineho, nez ze musis vypnout druhy monitor v control panelu. Takze zadne odpojovani kabelu se nekona.
Mimochodem tam pisou, ze to mozna bude opraveno v driverech.
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy
- Thellwin
- Administrátor

Promazáno OT.
Dokud budeš Stratosi postovat pouhé věty vytržené z kontextu, dávat jim tak jiný význam a poskytovat zavádějící informace, tak ti to budu mazat (což platí i pro ostatní). Stejně tak tvé příspěvky jak tobě vše jede, když nevlastníš kartu o které je v tomto threadu řeč jsou OT a protože už jsem tě varoval několikrát neoficiálně, tak tohle ber jako oficiální varování a při opakování už může následovat trest.
Stejně tak tvá informace o problémovém AA, který byl nezvratně prokázán, je zavádějící a lživá. Zajímavé, že si toho museli všimnout až na jenom malém českém HW fóru. Ty to ovšem prezentuješ jako fakt. Zatím se k žádnému závěru nedošlo.
Pro ostatní - nereagujte na OT dalším OT, ani ne dva dny zpět jsem to tu někde psal, nekomentujte Stratose (a ani nikoho jiného) jako takového, pokud si myslíte, že někde dochází k něčemu, co by zde být němělo, upozorněte moderátory sekce.
Připomínky mě na SZ (a prosím konstruktivní, to, že pravda prý bolí a nebo že jsem nvidiot už mi sděleno bylo), stížnosti adminům.
Unlock ...
Dokud budeš Stratosi postovat pouhé věty vytržené z kontextu, dávat jim tak jiný význam a poskytovat zavádějící informace, tak ti to budu mazat (což platí i pro ostatní). Stejně tak tvé příspěvky jak tobě vše jede, když nevlastníš kartu o které je v tomto threadu řeč jsou OT a protože už jsem tě varoval několikrát neoficiálně, tak tohle ber jako oficiální varování a při opakování už může následovat trest.
Stejně tak tvá informace o problémovém AA, který byl nezvratně prokázán, je zavádějící a lživá. Zajímavé, že si toho museli všimnout až na jenom malém českém HW fóru. Ty to ovšem prezentuješ jako fakt. Zatím se k žádnému závěru nedošlo.
Pro ostatní - nereagujte na OT dalším OT, ani ne dva dny zpět jsem to tu někde psal, nekomentujte Stratose (a ani nikoho jiného) jako takového, pokud si myslíte, že někde dochází k něčemu, co by zde být němělo, upozorněte moderátory sekce.
Připomínky mě na SZ (a prosím konstruktivní, to, že pravda prý bolí a nebo že jsem nvidiot už mi sděleno bylo), stížnosti adminům.
Unlock ...
Goldnoob team proud member!
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zaver recenzeizerS18 píše:Další z testů GX2, tentokrátě vs 3870X2
http://www.legionhardware.com/document.php?id=731
"The Radeon HD 3870 X2 is also more practical for those running dual monitors. If you do use a dual monitor setup with the Radeon HD 3870 X2, it will turn the second screen off when gaming as it enables Crossfire mode."
beru jako velke plus pro lidi co pouzivaj vice monitorů.
"Therefore it seems as though the Radeon HD 3870 X2 is more of a practical high-end graphics card, offering sufficient performance in the latest gaming titles."
snad nemusim prekladat
doufam ze uz tohle neni vytrzeno z kontexu Thelwine
stejne mi jako lepsi test pride ten an ExtraHW je tam testovano 4-5x vice her nez na legionHW.
- Herkis
- Redaktor PCT

-
Proč si myslíš, že je to absolutní kravina?Sobo píše:No tak to je absolutni kravina. looool. Zere snad HD 3870 vic, nez 8800GTS 512MB?? Ne. Tak ja muze GX2 na dvou PCB zrat o 50W min, nez dve RV670 na jednom PCB?? Tohle chlapsi nejak nedali.
GX2 má níže taktovaná jádra než 88GTS.
X2 má výše taktovaná jádra než HD3870.
X2 používá DDR3, které mají větší příkon než DDR4 na HD3870.
A už vůbec nic nevíš o tom, jak jsou nastavena napětí čipů.
Odběry se mohou měnit podle toho, jakým způsobem se karty zatěžovaly. Z testů se dá usuzovat, že GX2 a X2 mají v zátěži +/- stejný odběr. Takže GX2 je efektivnější, protože odvede "více práce".
/edit - pravopis
Naposledy upravil(a) Herkis dne čtv 27. bře 2008, 23:37, celkem upraveno 1 x.
- Herkis
- Redaktor PCT

-
Nevím, Stratosi, proč se otáčíš na takové prkotině. Kup si nějakou kartu od nvidie a zjistíš, že je to jen pár kliků myší.Stratos píše:...
beru jako velke plus pro lidi co pouzivaj vice monitorů.
Krom toho, (mám za to,) že pokud si pohraješ s profily v Ovládacím panelu NVIDIA, tahle věc se provede též automaticky, jako u ovladačů AMD.