HD3870x2 jak upevnit vodní blok
Moderátor: morke
- KERABOS
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
HD3870x2 jak upevnit vodní blok
Ahoj mám vod. blok EK Water 3870x2 CF ready a chtěl bych poradit jak správně ho mám nasadit na grafiku aby my pracovala.Když jsem ho tam dal tak my při najetí PC napsalo LCD žádný signál tak jsem vrátil nazpět všechno a grafika zase makala ale když tam dám ten vod.blok tak my nemaká grafika.Je někde na inter. nějakej návod i s fotkama a pokud možno v češtině nebo má někdo zkušenosti s tim dík za rady 
- Woyta
- Středně pokročilý

No naistalovanej FC ma tady.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=178193
Klasickej checklist je OK?
Na bloku je od pasty otisk cele plochy jadra.
Termovodive postarky ci kapka pasty tam kde maji byt.
Srouby utazene tak akorat.
Pripadne nektere grafiky nerady startuji bez fanu.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=178193
Klasickej checklist je OK?
Na bloku je od pasty otisk cele plochy jadra.
Termovodive postarky ci kapka pasty tam kde maji byt.
Srouby utazene tak akorat.
Pripadne nektere grafiky nerady startuji bez fanu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- KERABOS
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jak grafikou nedotkl bloku? to je vtip?KERABOS píše:Ahoj všechno tak jak má být,ale bojim se přitáhnout šrouby abych se s grafikou nedotknul toho bloku.A chci se zeptat když nalepim na celej ten blok tu pásku jak dodávaj s blokem jenom vystřihnu otvory pro ty dva čipi jestly to bude vadit nějak na tu grafiku.A co kdyz to bude ten fan co s tím dík
- KERABOS
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj ptal jsem se na něco jiního?jak grafikou nedotkl bloku? to je vtip? Ne to neni vtip když tak si vem Cu(měd) drát a zkus ho strčit někam do elektriky a uvidíš co to udělá(radši to nezkoušej) a nebo si vem fyziku a přečti si ji abys pohopil?Chtěl jsem vědět jestly"nalepim na celej ten blok tu pásku jak dodávaj s blokem jenom vystřihnu otvory pro ty dva čipi jestly to bude vadit nějak na tu grafiku" tak zněla otázka.Ale jak je vidět tak moc odborníků na vodní chlazení tady moc neni.Myslel jsem že když se toto forum jmenuje PC TUNING tak my tady někdo poradí nebo my řeknou pol.si prd....? Díki za rady 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
oni to špatně pochopili..to nereš...KERABOS píše:Ahoj ptal jsem se na něco jiního?jak grafikou nedotkl bloku? to je vtip? Ne to neni vtip když tak si vem Cu(měd) drát a zkus ho strčit někam do elektriky a uvidíš co to udělá(radši to nezkoušej) a nebo si vem fyziku a přečti si ji abys pohopil?Chtěl jsem vědět jestly"nalepim na celej ten blok tu pásku jak dodávaj s blokem jenom vystřihnu otvory pro ty dva čipi jestly to bude vadit nějak na tu grafiku" tak zněla otázka.Ale jak je vidět tak moc odborníků na vodní chlazení tady moc neni.Myslel jsem že když se toto forum jmenuje PC TUNING tak my tady někdo poradí nebo my řeknou pol.si prd....? Díki za rady
Ten waterblock je vyrobenej tak, aby se při instalaci dotykal pouze "jader" cpu, pamětí, a napajecích obvodu, který bude chladit...= jenom povrchu tech součástek>>>>nevodivejch části. Teplovodivá páska se tam dává proto, protože se jednak zvyšuje přenos tepla mezi pamětmi,napajecimi obvody a waterblockem ale taky proto, že se vyrovnavají nerovnosti. Takže to udělas presne tak, jak postoval Woyta. Teplovodivou pasku/polštářek dáš pouze na pameti a napajeci kaskadu. Na jádra dáš obycejnou teplovodivou pastu.
Hlavně ty šrouby neutahuj nějak extra moc , aby se ti ta grafika moc neprohýbala, protože ty "backplaty" to nedokažou, tak dokonale udržet..
- KERABOS
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Vivec
- Středně pokročilý

- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: