MKV na AVI

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
V
Začátečník
Začátečník

MKV na AVI

Příspěvek od V »

Mám ve formátu MKV (Matrjoška) film z HD-DVD.
Přehrání problém není, to mi zvládlo všechno co jsem zkusil.

Chci ale video převést do DivX. Jenže výsledné video se posekává, což jej činí nekoukatelným.
Při normální tvorbě videí se mi tohle nikdy nestává...
Vyzkoušel jsem mnoho prográmků na převod MKV na AVI - ale výsledek je u všech stejný - kousání (každý program má jinou kvalitu obrazu - ale kousání zůstává).

Prográmky na editaci MKV mi pomohly vyjmout samotné video - to je ale neznámý soubor (je to h264 - MPEG-4, ale žádný program to pak nepozná). Nic to pak není schopno otevřít...

Prostě nejsem schopen MKV kvalitně převést na DivX... :(
Prográmky ve článcích co tu jsou v historii mi nepomohly :(

Prosím poraďte
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Zkus to bez zvuku, pouze video. Tipoval bych zvuk na aac, s čímž prehistorický kontejner avi může mít problémy. Nebo i zvuk převeď do mp3 případně ac3.
A to kousání vypadá jak? A jak je při tom vytížený procesor?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od V »

Hardwarově problém nebude...
Mám X2 4600+ a 6 GB Ram :) CPU je vytížený na asi 40 %, ramky tak na půlku... (většinu si stejně sežere Vista).

Originální zvuk je v AC3. Převod na MP3 jsem zkoušel, ale zabralo to jen částečně.
Žádný program co jsem zkoušel nemá nastavení - bez zvuku. Každý tam ten zvuk cpe :(
Některý mají volbu PCM - nekomprimovaný, ale výsledek je stejný...

Kousání je drobné... chvíli jakoby video jede dobře, pak je jemné pokousávání, např. u postav to vypadá, jako by obraz skákal "přes" jeden snímek...
Jde to prostě poznat :(
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

MKV je pouze kontejner, stejně jako AVI. Formátem budiž ten h264 neboli MPEG-4 AVC. DivX je pouze označení jednoho z (proprietárních) kodeků, který komprimuje do formátu MPEG 4 ASP. Takže v prvé řadě je třeba si nejprve udělat pořádek v pojmech.

Návod, jak například postupovat najdeš tady:

http://anime.nickistre.net/blog_entry/a ... conversion

S tím, že tedy je použit codec Xvid namísto DivX, neboť narozdíl od DivXu je zdarma a je více než jeho plnohodnotnou náhradou. Samozřejmě parametry komprese si můžeš nastavit jinak, např. doporučuji dvouprůchodové kódování. Více k tomu zde:

http://jech.webz.cz/vd_komprese.php
show must go on..
V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od V »

Práci s videem rozumím. Chápu princip kontejnerů a Multipass dělám jako samozřejmost :)
Nejsem zase žádný nováček. V tomhle problém není.

Problém je, resp. byl :) v převodu.

Shadowe - ty jsi mi sem napsal odkaz na anglický návod - paráda :)
Některé odkazy nefungují, ale dle názvu jsem to našel jinde.

Stačil mi nakonec jen prográmek avc2avi - převede typ kontejneru - naprosto jednoduché, superrychlé, dokonalé a bezchybné !!!
VirtualDub apod. programy mi to teď krásně načítají a mohu si s tím dělat co chci.

Mockrát děkuji za pomoc a vyřešení shadowe :D
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“