Výpadek wi-fi signálu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
esfilip
Začátečník
Začátečník

Výpadek wi-fi signálu

Příspěvek od esfilip »

Dobrý den, koupil sem si tuhle Wi-Finu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27803 a k ní tuto anténu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45319 a když se připojím na internet od kámoše který je oděně asi 250M přes stromy tak internet de v poho až rychlostí 450kb/s.

Link qaulity = 60 – 68
Signal Strength = 20 – 25
Niose Strength = 0 – 10 (většinou na 0)

A internet někdy nejde vůbec tak 10vteřin a někdy de pomalu čím to může být a co pomůže? Předem děkuji
esso82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od esso82 »

rušenie?
loading...

PSN ID: esso82
esfilip
Začátečník
Začátečník

nn

Příspěvek od esfilip »

ne na ruseni to nevipada.... ale kdyz je slunce tak kde a kdys tma tak de spatne...
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

250 m přes stromy nejsou pro wifi dobré podmínky.Například když je pak strom mokrý,lehce dojde k uplnému přerušení signálu.Doporučuji lepší anténu

EDIT:Jinak tu kartu sis taky zrovna nevybral šťastně.Chápu,že jsi chtěl maximálně ušetřit,ale s kombinací této karty a této antény sis při daných podmínkách na sebe upletl bič
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Já chytám signál z wifi AP, který je vzdálený asi 200-250m a nemám přímou viditelnost - v cestě domy(jsou o kouek výše) a stromy(jehličnany hned u okna a nějaký listnatý o kus dál). Moje AP(WRT-311) je uvnitř za oknem s alu žaluzií a chytám to na ten obyč 2dBi prut, signál konstantně dobrej(RSSI 30-35, síla 92), pingy stabilní a bez výpadků, bez ohledu na počasí. Mám přidělenou rychlost na internet 1/1Mbit a tou to jede, přenosy uvnitř sítě 300-550kB/s podle provozu, připojení 802.11b.
Akorát byl problém, když tu nějakej blbec rušil na stejným kanálu.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Delorean píše:Já chytám signál z wifi AP, který je vzdálený asi 200-250m a nemám přímou viditelnost - v cestě domy(jsou o kouek výše) a stromy(jehličnany hned u okna a nějaký listnatý o kus dál). Moje AP(WRT-311) je uvnitř za oknem s alu žaluzií a chytám to na ten obyč 2dBi prut, signál konstantně dobrej(RSSI 30-35, síla 92), pingy stabilní a bez výpadků, bez ohledu na počasí. Mám přidělenou rychlost na internet 1/1Mbit a tou to jede, přenosy uvnitř sítě 300-550kB/s podle provozu, připojení 802.11b.
Akorát byl problém, když tu nějakej blbec rušil na stejným kanálu.
Tomu se mi rozhodně nechce věřit :shock:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No tak se pokus si danou situaci nakreslit a sám zvaž jestli daná anténa má šanci uspět. WiFi směrový signál, pokud není rušený, má tvar gigantického doutníku, který může mýti v nejširším místě i několik metrů. Nejhorší rušení způsobují překážky v nejmenší vzdálenosti.

//Řešením bývá navýšení zisku antén (pozor jsou zde zákonem stanovené limity), nebo umístění antény výše.
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek wi-fi signálu

Příspěvek od Evok »

esfilip píše:Dobrý den, koupil sem si tuhle Wi-Finu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27803 a k ní tuto anténu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45319 a když se připojím na internet od kámoše který je oděně asi 250M přes stromy tak internet de v poho až rychlostí 450kb/s.

Link qaulity = 60 – 68
Signal Strength = 20 – 25
Niose Strength = 0 – 10 (většinou na 0)

A internet někdy nejde vůbec tak 10vteřin a někdy de pomalu čím to může být a co pomůže? Předem děkuji
Kup si nějaké 15dB sito a nebude problem ani přes ty stromy.A tu kartu bych taky vyměnil za nějaké AP nejlepe Ovislinka 5450....2,4Ghz by stromy moc vadit neměly kor na tak malou vzdálenost....chce to lepší antenu a povalí to.
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Erathian13 píše:Tomu se mi rozhodně nechce věřit :shock:
Věřit nemusíš, ale je to tak.
Zkoušel jsem i panelku, dát ven na okno, ale signál byl skoro stejnej, jako s tím prutem. Asi ten prut chytá i s různými odrazy a signál je dostačující. Každopádně wifi AP s pendrekem musí být uvnitř na parapetu natočený v určitý poloze, třeba jeho posuv o pár desítek cm je na signálu dost znát. Výstupní výkon mám 17dBm.
Jenom dodám, že v místě(vesnice) jsou dvě další sítě, ale kanálově vzdálený, takže rušení minimální.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Snaid_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snaid_CZ »

Když už tu řešíte WI-FI, mohli byste mi poradit :-)

jsem napojenej na kamaráda na AP ve vzdálenosti cca. 450m vzdušnou čarou. Bydlím v paneláku v 1. patře a stanici mám v 6. podlaží na střeše, ovislink jsem dal do vodotěsnýho rozvaděče a napájím ho po cca. 45m kabelu. Mám to takhle už skoro dva roky a v poslední době mi začal internet zlobit, tj. kvalita signálu + RSSI OK, ale internet prostě nešel. Měl jsem tam GWP-207VE od Straightcore, který mi vyhořelo a tak tam mám teď WRT-311 a anténu vlastní výroby (plechovku s parabolou vlastní výroby) Obrázek Obrázek

Problém je, že mám sice kvalitu signálu 92% a RSSI 50, ale nastal znovu stejný problém, internet prostě nejde. Měl bych mít teoretické připojení 6MB/s, ale jsem rád, když jedu na 1 - 2 MB a to jenom občas. Napadá Vás někoho co s tím? Ještě chci uvést, že mám na střeše dalšího poskytovatele internetu se spoustou sektorových antén.
beda_t
Nováček
Nováček

Příspěvek od beda_t »

Snaid_CZ píše:Ještě chci uvést, že mám na střeše dalšího poskytovatele internetu se spoustou sektorových antén.
No tohle může být zdrojem obrovského rušení. Ono totiž v ČR je k dispozici 13 kanálů na kterých se může vysílat, ale jelikož wi-fi pracuje v rozprostřeném frekvenčním spektru což znamená vysílání do frekvenčního rozsahu 22MHz. Jenže odstup jednotlivých kanálů od sebe je pouhých 5MHz. Z toho si každý lehce vypočítá, že jeden kanál ruší okolní čtyři kanály. Takže pokud chceme aby se kanály vůbec nerušily, musely by jsme zajistit aby např. AP pracovaly minimálně 5 kanálů od sebe. Ve skuteřnosti tedy máme pouze 3 vzájemně se nerušící kanály. Ovšem toto v realitě nikdy nezabezpečíme, ale můžeme si hodně pomoct např. tím, když budeme vysílát na jiné polarizaci než okolní antény.
Snaid_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snaid_CZ »

Koukám na ovislink tak poskytovatel netu kterej by mě mohl teoreticky rušit vysílá na dvou AP na kanálech 11 a 12 na B, kámoš vysílá na 2 kanálu B-G. otázka je, jakej výkon ti magoři do těch antén cpou, asi jim brzo odpojím AP ze sítě a uvidíme, jestli mi to půjde :twisted: Blbý je, že na skenu se mi ukáže zhruba 30 sítí tak to budu mít pořádně zamořený. Zkoušel jsem i různé směrové antény a ta moje plechovka s parabolou zatím vychází nejlíp s investicí 100,- Kč za konektory a kabel :lol:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“