Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)
Moderátor: Eddward
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- xeq
- Začátečník
-
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- kesi
- Začátečník
JJ můj předchozí chladič CPU Zalman 9500Led chladil NB špičkově(ofukoval ve velkém ty měděné pasivy), zatímco Primecooler ho nechladí téměř vůbec, proto tyhle problémy(nestabilita).spajdr píše:NB zvládne i vyšší voltáž, ale musí se tam vyměnit chlazení, to co tam je default je dost špatné a nepomůže ani ofukování. Já když dal na SB i NB thermalright heatpipy tak jsem mohl dát i 1.6V a drželo to v klídečku.
- rade
- Nováček
-
Naštvaný, v.1002
Chtěl bych varovat před verzí BIOS 1002. Hodně mě nas..l Nedá se v něm taktovat, vůbec. Ať změním cokoli, byť o jediný Mhz, po restartu se nastavení vrátí na automatiku. Říkáte si, OK vrátit zpět starší verzi? ne, ne, ASUS EZ flash utility2, prográmek co je přístupný z biosu nic takového nedovolí. Prostě se nedá flashnout na starší verzi.
Pokud někdo znáte nějaké rozumné řešení, pomohlo by. Nechci čekat na nějakou verzi BIOSu co bude fungovat normálně.
Pokud někdo znáte nějaké rozumné řešení, pomohlo by. Nechci čekat na nějakou verzi BIOSu co bude fungovat normálně.
- kesi
- Začátečník
- Ice69
- Začátečník
Ahoj, co mam delat kdyz jsem na desku nahral nejnovejsi bios, kvuli tomu, ze mi blbla zvukovka a ted uz mi nenajede pocitac vubec, jenom cykluje pri startu? Byl jsem zvykli na dva biosy u Gigabyte ale u Asus P5N32-E SLI je cip biosu jenom jeden. Co s tim nevite nekdo? Zkousel jsem samozrejme i clear cmos ale nic. Uz nevim co s tim
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vytáhni baterku na pár minut, dej zpátky a to najede, clear cmos nestačíIce69 píše:Ahoj, co mam delat kdyz jsem na desku nahral nejnovejsi bios, kvuli tomu, ze mi blbla zvukovka a ted uz mi nenajede pocitac vubec, jenom cykluje pri startu? Byl jsem zvykli na dva biosy u Gigabyte ale u Asus P5N32-E SLI je cip biosu jenom jeden. Co s tim nevite nekdo? Zkousel jsem samozrejme i clear cmos ale nic. Uz nevim co s tim
- Ice69
- Začátečník
aha takhle vychcane myslis ze to opravdu pomuze? no jdu to vyzkouset.spajdr píše:Vytáhni baterku na pár minut, dej zpátky a to najede, clear cmos nestačíIce69 píše:Ahoj, co mam delat kdyz jsem na desku nahral nejnovejsi bios, kvuli tomu, ze mi blbla zvukovka a ted uz mi nenajede pocitac vubec, jenom cykluje pri startu? Byl jsem zvykli na dva biosy u Gigabyte ale u Asus P5N32-E SLI je cip biosu jenom jeden. Co s tim nevite nekdo? Zkousel jsem samozrejme i clear cmos ale nic. Uz nevim co s tim
- Ice69
- Začátečník
No a jeste bych mel jeden dotaz. Jak zprovoznit SLI ze dovu 8800GT, kdyz podle navodu v manualu to nejede. Kdyz mam v PC obe dve karty, tak nenajede obraz pouze pocitac bezi tzn na prazdno. Kdyz druhou vyndam, vse bezi OK. Zdroj + zbytek sestavy mam v podpise. Myslim si, ze muj zdroj by to mel v pohode utahnout nebo ne? nebo v cem muze bejt problem. bios mam nejnovejsi.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No snad by to zdroj i měl utáhnout, nezapojuješ kábel od LCD do druhé karty (spodní), když máš zapojené obě karty? jestli ano, tak to musí být zapojeno ve vrchní kartě. Kdyžtak zkus karty prohodit.Ice69 píše:No a jeste bych mel jeden dotaz. Jak zprovoznit SLI ze dovu 8800GT, kdyz podle navodu v manualu to nejede. Kdyz mam v PC obe dve karty, tak nenajede obraz pouze pocitac bezi tzn na prazdno. Kdyz druhou vyndam, vse bezi OK. Zdroj + zbytek sestavy mam v podpise. Myslim si, ze muj zdroj by to mel v pohode utahnout nebo ne? nebo v cem muze bejt problem. bios mam nejnovejsi.
- Ice69
- Začátečník
Prave ze kabel od LCD zapojuji do vrchni, se kterou to najizni ok, kdyz je tam sama. Nemohl by treba bejt vadnej SLI mustek nebo uz nevim, protoze kdyz s jednou kartou to najizdi normalne a s druhou uz to nenajizdi, nebo spsi nenajede obraz na LCD.spajdr píše:No snad by to zdroj i měl utáhnout, nezapojuješ kábel od LCD do druhé karty (spodní), když máš zapojené obě karty? jestli ano, tak to musí být zapojeno ve vrchní kartě. Kdyžtak zkus karty prohodit.Ice69 píše:No a jeste bych mel jeden dotaz. Jak zprovoznit SLI ze dovu 8800GT, kdyz podle navodu v manualu to nejede. Kdyz mam v PC obe dve karty, tak nenajede obraz pouze pocitac bezi tzn na prazdno. Kdyz druhou vyndam, vse bezi OK. Zdroj + zbytek sestavy mam v podpise. Myslim si, ze muj zdroj by to mel v pohode utahnout nebo ne? nebo v cem muze bejt problem. bios mam nejnovejsi.
- Ice69
- Začátečník
Podle http://www.extreme.outervision.com vychazi spotreba meho PC na neco kolem 460W s SLI takze zdroj by to mel v pohode utahnout. Problem bude asi v necem jinem
- Ice69
- Začátečník
Jinak abych to shrnul, ASUS P5N32-E SLI nf680i je ta nejhorsi deska co jsem zatim mel. Bud jsem zrovna dostal nejaky zmetek, nebo je to takhle u nVIDIE normalni. Mel jsem problem s RAIDem, to vyresili az novejsi ovladace, nejnovejsi bios to neresil, pouze neslo tak dobre taktovat, jako na predchozich, jinak zadna zmena. PC nenajizdelo, pokud jsem mel v pocitaci zapojenou zvukovou kartu Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, iintegrovana neboli pridavna zvukovka k zakladce mela problemy s nejnovejsimi ovladaci, kdy se zacal po urcitych intervalech sekat zvuk, pro me nepouzitelna. Dosud jsem nerozbehal SLI pritom u kamarada na nf650 SLI to bezelo normalne pouze pci-e 8x+8x. Neprisel jsem na to, proc na me zakladce SLI nefunguje, tedy vubec nenabehne pocitac, pouze bezi naprazdno. Musim podotknout, ze zdrojem to neni. Dalsi veci byli nahodne restarty pocitace, coz uz me nastvalo tak, ze desku vracim. Jinak se deska tvarila OK ale po techle zkusenostech uz ji fakt nechci
- Ice69
- Začátečník
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Ice69
- Začátečník
- Tomi-wu
- Nováček
Bios 1002
- zdravím čtu tu o nějaké utill. afudos mám též nový bios na asusu a je to fras potřeboval bych se ho zbavit na stabilní verzi 0901...goooogloval jsem ale bohužel...ještě jsem bios nikdy nevracel tak bych potřeboval trochu pomoct...přes asus update to nejde píše, že verze kterou chci je stará a čus..tak nevím je to možné nějak i bez disketovky? dikec
edit.:
Easy Way to a Good BIOS Flash Back
1. Make a SYSTEM BOOTDISK from the the same OS you useing to flash.
2. Boot to the A:\ Then takes out The System Bootdisk
3. Insert a floppy with the AWDFLASH.EXE, and the BIOS you going to down grade too on the same DISK.
4. Type in AWDFLASH 0901.BIN /py /sn /f ( switches need a space after each entry )
5. Hit enter it should reflash your bios to the oder ver. 0901.BIN could be any Bios you want to replace the new BIOS with..
Follow there instruction and you should not have a problem. But do at your own risk, I put this in just to cover my butt incase you make a typo and blame me .......CHEERS
Je to odzkoušeno deska Asus P5N32 E-Sli Plus bios 1002 (hrůza) 0901 zpět flash np..T.
edit.:
Easy Way to a Good BIOS Flash Back
1. Make a SYSTEM BOOTDISK from the the same OS you useing to flash.
2. Boot to the A:\ Then takes out The System Bootdisk
3. Insert a floppy with the AWDFLASH.EXE, and the BIOS you going to down grade too on the same DISK.
4. Type in AWDFLASH 0901.BIN /py /sn /f ( switches need a space after each entry )
5. Hit enter it should reflash your bios to the oder ver. 0901.BIN could be any Bios you want to replace the new BIOS with..
Follow there instruction and you should not have a problem. But do at your own risk, I put this in just to cover my butt incase you make a typo and blame me .......CHEERS
Je to odzkoušeno deska Asus P5N32 E-Sli Plus bios 1002 (hrůza) 0901 zpět flash np..T.
- Tomi-wu
- Nováček
Zdar nevíte někdo co by mohlo způsobovat moje problémy s pamětmi corsair C5D 1066 MHz na této desce? Deska sice podporuje max. 800 MHz DDRII, ale v tom by přece prob. být neměl...mohu jet pouze na def. nastavení paměti nejedou 1066 unlinked/linked nepomáhá...mám 2x1GB moduly a memtest několikrát v pořádku...když nastavím fsb 400 (1600QDR) paměti ručně 800/pak 1066 děličky 3:2...prostě pc nerozjedu a při deličce 3:2 by měli dle biosu jet na svém nominálu 1066 MHz tak já už nevím co to zase je...