HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
zdendaj
Nováček
Nováček

HDD

Příspěvek od zdendaj »

Přestavěl jsem počítač a nefunguje mi druhý HDD.Jumpery jsou správně nastavené,v biosu jsou jako master a slave.Samostatný master funguje ok a jak připojím slave tak nenaběhne windows.Oba disky jsou funkční.Už si stím nevim rady.Pomozte někdo? :lol:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

A prečo to riešiš v sekcií AMD? :?

Ja na tvojom mieste by som to riešil tu Počítačové sestavy alebo Pevné disky a řadiče
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

A na disku jsi nastavil jumpery spravne?

Jinak presun z AMD
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
zdendaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdendaj »

Jampery jsou nastaveny správně.Když jdu do biosu tak tam je mam oba
jako slave a master správně.Restartuju pc a nenaběhne,pouze tam v pravém rohu bliká tato čárka _ jinak ko.
Battlefield
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Battlefield »

nemas nahodou na obouch nainstalovany windows?
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
zdendaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdendaj »

Windows mám jen na jednom na C a ten druhý D mám naformátovaný.
Electronic
Nováček
Nováček

Re: HDD

Příspěvek od Electronic »

A máš je na stejnym kanále? mě tohle dělalo když sem další disk připojil k mechanice. ;-)
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Re: HDD

Příspěvek od kocourleo »

Na konci IDE kabelu by měl být MASTER a uprostřed SLAVE. Co vidíš v BIOSu není důležité. Zkus je zapojit tak, jak jsem napsal, a na obou dát jumpery na Cable select. Zkontroluj, zda máš možnost u disků v BIOSu nastavit LBA a nastav to.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“