Sestava asi půl roku stará:
CPU: E2160
Deska: Gigabyte P35-DS3L
RAM: 2x1GB A-DATA 800MHz
Zdroj: Fortron 350W
Problém: Počítač jednoho dne umřel při chodu. Podezřelé chování desky -> její reklamace.
Nová deska -> složení sestavy, jdu do biosu, sestava umře v biosu. Pak se projvuje jako prve. -> reklamace desky. To se mi zdá náhoda, mám podezření na procesor, který podle mého názoru jako jediný může v BIOSu něco podělat. (Malé podezření na grafárnu)
Další nová deksa - > bootování -> poškozen soubor nutný pro bootování -> restartuju tlačítkem -> počítač nenaběhne -> resety cmosu bezvýsledné.-> reklamace desky.
Teď ještě zkusím grafárnu i paměti jiném počítači a jestli bude fungovat, vezmu i nový procesor.
Nějaké zkušenosti, rady, postřehy?
Sestava, kde umře do minuty každá deska. Je to procesorem?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sestava, kde umře do minuty každá deska. Je to procesorem?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomTom
- Začátečník

-
- Stano K.
- Středně pokročilý

- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem se nepřesně vyjádřil. Vůbec nic se nespálilo, ze strany desky jde evidentně o softwarovou záležitost nějaké velmi nízké úrovně. Deska reaguje například na Power (roztočí se větráky, svítí diody power, někdy i disků), ale nikdy nenaběhne - není POST ani další bootování OS.TomTom píše:Když se něco odpálí, tak bych spíš hledal závadu ve zdroji, ne?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele: