Jaky wattmetr je nejlepší:????
- Commanderwar
- Začátečník

-
Jaky byste doporučili, jaky je asi nejpřesnejší
Jaky byste doporučili, jaky je asi nejpřesnejší
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
- Delorean
- Začátečník

-
Myslíš běžný průchozí wattmetry do zásuvky?
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- Commanderwar
- Začátečník

-
- Delorean
- Začátečník

-
Osobně mám dva - jeden už léta, má na sobě napsáno COST CONTROL, tehdy stál asi 5-600Kč měří okamžitý a maximální příkon ve W, pak klasicky jako elektroměr(kWh s rozlišením na Wh) a počítá ceny při zadání ceny za kWh. Měří dost přesně - srovnáváno s profi kalibrovaným wattmetrem při různých druzích a velikostech zátěže, různém účiníku. V podstatě od jednotek tak do deseti W je chyba kolem 10%(spíše +/- 1-2W), nad 10W míň jak 5%. Trochu mi vadí, že docela dlouho reaguje na změny zátěže - údaj se ustálí až za několik sec.
Nedávno jsem pořídil druhej - ten měli před časem v akci v Lidlu za 300. Měří kromě okamžitého a max. příkonu napětí, proud, frekvenci, účiník. Lze nastavit dva tarify(časově), ukládá datum a čas kdy byl max. příkon. Neměl jsem k věcem z Lidlu důvěru, ale známý si ho koupil, tak jsem si ho půjčil a opět porovnal s kalibrovaným wattmetrem - opět různé druhy zátěží, atd. Výsledky ukázaly, že je velmi přesný(vše měřené: W, V, mA, Hz, účiník), včetně malých zátěží. Zobrazení docela rychle reaguje na změny zátěže. Po vyzkoušení jsem si ho koupil - typ přesně nevím, je na něm Paget Trading Ltd., Model No: 9149.
Nedávno jsem pořídil druhej - ten měli před časem v akci v Lidlu za 300. Měří kromě okamžitého a max. příkonu napětí, proud, frekvenci, účiník. Lze nastavit dva tarify(časově), ukládá datum a čas kdy byl max. příkon. Neměl jsem k věcem z Lidlu důvěru, ale známý si ho koupil, tak jsem si ho půjčil a opět porovnal s kalibrovaným wattmetrem - opět různé druhy zátěží, atd. Výsledky ukázaly, že je velmi přesný(vše měřené: W, V, mA, Hz, účiník), včetně malých zátěží. Zobrazení docela rychle reaguje na změny zátěže. Po vyzkoušení jsem si ho koupil - typ přesně nevím, je na něm Paget Trading Ltd., Model No: 9149.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- Commanderwar
- Začátečník

-
Diky moc, že jsi věnoval čas a rozepsal jsi zde, tvoje poznatky, pokusim se sezhant ten wattmetr z lidlu. Pokud jsi ho porovnaval s kalibrovanym wattmetrem, a hodnoty jsou približne stejny je to parada. Bude asi problem ho sehnat ale pokusim se, a zrovnam ho s tim zazrakem co mam doma ja.Za ktery jsem bohužel vyhodil 400 kč, a mam pocit že jede uplne mimo.
Dekuji ti
Dekuji ti
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
- Commanderwar
- Začátečník

-
Delorean píše:Osobně mám dva - jeden už léta, má na sobě napsáno COST CONTROL, tehdy stál asi 5-600Kč měří okamžitý a maximální příkon ve W, pak klasicky jako elektroměr(kWh s rozlišením na Wh) a počítá ceny při zadání ceny za kWh. Měří dost přesně - srovnáváno s profi kalibrovaným wattmetrem při různých druzích a velikostech zátěže, různém účiníku. V podstatě od jednotek tak do deseti W je chyba kolem 10%(spíše +/- 1-2W), nad 10W míň jak 5%. Trochu mi vadí, že docela dlouho reaguje na změny zátěže - údaj se ustálí až za několik sec.
Bohužel ani jeden z těchto wattmetru se mi nedaři sehnat....ten z toho lidlu.....proste nikde na netu nenachazim....a ten druhy tež ne.....
Jediny co sem našel je toto
http://www.elektromery.com/index.php?action=tovar&id=35
- xxsawer
- Začátečník

-
Jestli chces nejlepsi tak zkust tenhle
http://www.conrad.cz/meric-spotreby-ele ... +dp105306/
Ma spoustu funkci, ale nevim jestli to za to stoji...
http://www.conrad.cz/meric-spotreby-ele ... +dp105306/
Ma spoustu funkci, ale nevim jestli to za to stoji...