Nejsou 4BG operační paměti pro mé PC zbytečným luxusem?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Basquiat
Nováček
Nováček

Nejsou 4BG operační paměti pro mé PC zbytečným luxusem?

Příspěvek od Basquiat »

Rozhodl jsem se zvýšit kapacitu operační paměti mého PC:
Deska: DFI nF4 Ultra Infinity
Procesor: AMD Athlon64 3200+
Grafika: MSI NX6800GS 256MB
Zvukovka: SB Audigy 4
TV: Pinancle PCTV 310i (analog+digital)

Současná kapacita operační paměti je 2×512MB (DualChannel)

Rozhodl jsem se zvýšit kapacitu operační paměti na 4GB - 2×(2×1GB)

A-Data DDR 400MHz PC3200

Časem možná obměna i procesoru. Chci vědět, zda nebude 4GB paměti pro mé staré PC zbytečným luxusem (pojede na něm Vista a Ubuntu)?? Zda ji využiji a zda poznám rozdíl mezi 4GB a 2GB ??? Děkuji.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Davat peniaze do DDR1 sa mi dnes nezda uz moc dobry napad ale mal by si ich neskor celkom dobre predat ked budes prechadzat na novy socket. Rozdiel urcite v niektorych hrach spoznas, grafika vsak uz nie je nic svetoborne, rozdiely mozes spoznat napriklad v Gothic 3 a aplikaciach ktore dokazu toto mnozstvo pamate vyuzit.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Osobne by som do tohoto komu dával max 2GB.
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Souhlasím s těma 2 GB,více mi pro tuto sestavu přijde zbytečné
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

4GB momentalne zbytecnost... mozna tak za rok...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

Pokud ti ty 4GB na nforce4 vubec pojedou. Uz kdyz jsem na stejne desce provozoval 2x1GB (a to byly nej OC corsair ramky z druhe ruky), tak pametovej radic jaksi nezvladal (moc chipu na jednom modulu oproti 512MB). Nejely ani na 400Mhz. Za to jeden modul sel bez problemu kolem 500. Dat tam 4 moduly = jista smrt. Nez bych to kupoval, radsi bych to vyzkousel. Byt tebou tak nic nevymyslim, nasetrim a radsi casem vymenim za levny dvoujadro. Na provozovani Vist pod Ubuntu se virtualizace taky hodi, stejne jak to dvoujadro ;-D
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

DDR1 mají 2GB moduly ? :D
ahá už to vidim 2×(2×1GB) ta rovnice byla pro mě moc težká :D
Odpovědět

Zpět na „Paměti“