Bsplayer - někde nejde zvuk

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
fwefw
Začátečník
Začátečník

Bsplayer - někde nejde zvuk

Příspěvek od fwefw »

Ahoj,
mám dotaz. Mám naistalované nové grafiky (viz. popisek) a v Bsplayeru mi u některých filmů nejde zvuk (obraz ano), zkoušel jsem zpět starou grafiku a zvuk u těchto filmů jde v pořádku. Neví někdo, co s tím ? Dík
MB: Asus P5E3 - Intel X38 | RAM A-Data Vitesta EE 2x2GB 800MHz | HDD: Hitachi Deskstar P7K500 - 500GB SATA II | Procesor: Intel Core2 Duo E8400 @ 3,0 GHz | GK: Radeon HD6670 2GB DDR3 | Zdroj: Seasonic SS-600HT 600W OEM | Chladic: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | DVD: Samsung sh-s203b | Case: Thermaltake VG6000BWS Soprano RS100 | LCD: 24" Samsung 245B | Sound: Genius SW-HF2000
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Nemyslím si, že by mělo jít o chybu BSPlayeru...

Pro jistotu: v jiných přehrávačích zvuk u dotčených filmů jde? Třeba v Media Player Classic?
show must go on..
fwefw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fwefw »

Ve VCL vše jede. Teď jsem zkoušel jeden film a tam nejde v BS ani obraz, ani zvuk. Ve winampu nefunguje zase obraz nikde, ale zvuk ano. BS a winamp spouštím normálně ze složky, kde mám nakopírovaný bývalý pevný disk. Jen jestli to nebude těma ATIma :(
MB: Asus P5E3 - Intel X38 | RAM A-Data Vitesta EE 2x2GB 800MHz | HDD: Hitachi Deskstar P7K500 - 500GB SATA II | Procesor: Intel Core2 Duo E8400 @ 3,0 GHz | GK: Radeon HD6670 2GB DDR3 | Zdroj: Seasonic SS-600HT 600W OEM | Chladic: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | DVD: Samsung sh-s203b | Case: Thermaltake VG6000BWS Soprano RS100 | LCD: 24" Samsung 245B | Sound: Genius SW-HF2000
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

VLC Media Player nevyužívá pro přehrávání DirectShow filtry ("kodeky") a využívá svých vlastních dekodérů, tj. vyzkoušením filmu ve VLC se nezodpovídá otázka, zda není problém v DirectShow filtrech ("kodecích"), k němuž můj dotaz směřoval, ale na druhou stranu možná vlastně ano, signalizuje to, že bude problém s největší pravděpodobností právě v nich, když ti ve VLC všechno běží.

Tedy bych si ověřil, zda máš instalován MP3 audio dekodér (directshow filter), jmenovitě Fraunhofer MPEG Layer-3 Audio Decoder nebo LAME, a
AC3Filter.

http://www.free-codecs.com/download/MPE ... _Codec.htm
http://www.free-codecs.com/download/ac3_filter.htm

Pokud poběží zvuk v jiném DirectShow přehrávači (např. MPC, Zoom Player), tak může být problém i v nastavení priority filtrů v rámci BS. Playeru...

Zda může být problém v ovladačích ATI Crossfire netuším, logicky bych řekl, že ne, neboť zde je problém ve zvuku, ale nevím..

edit: sorry, špatně jsem přečetl tvůj příspěvek, takže problém je i v obrazu => problém bude i ve video dekoderech (directshow filtrech pro dekódování videa) a možná i ve video overlay (vykreslování videa) - toť už věc nastavení toho kterého přehrávače.

Pokud jde o to video, tak zkus doinstalovat FFDShow, pokud nemáš, i ty výše uvedené audio dekodéry už by mohly být jeho součástí, teď si nejsem jist. Napiš, jestli něco z toho pomohlo. Ale zase pozor, ať si nenaděláš bordel v kodecích, resp. lépe řečeno filtrech.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“