GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- MORFEUS
- Začátečník

test 8800 GT
tak ještě sem noví windows ne instaloval páč potřebuju disketovou mechaniku na instalaci ovladače SATA disku ale grafiku sem instaloval ještě pod starý windows bez toho gamer HUD a bez problémů sem hrál FEAR hodinu na 1280 X 1024 na MAX výkon bez nějakého sekání a zamrzání . . . měl sem přitom 190 - 300 fps a po skončení hry 51 C. zitra budu instalovat XP profesionál ultimate 2007 tak vám řeknu jak sem dopadl 
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
NoteBook Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal
- Wakizashi
- Začátečník

Re: test 8800 GT
Hodina hraní je málo na otestování . Mně to zamrzalo někdy po pěti minutách. Jindy třeba po sedmi hodinách. Každopádně s minulou grafikou X800 je to stabilní jak skála.MORFEUS píše:tak ještě sem noví windows ne instaloval páč potřebuju disketovou mechaniku na instalaci ovladače SATA disku ale grafiku sem instaloval ještě pod starý windows bez toho gamer HUD a bez problémů sem hrál FEAR hodinu na 1280 X 1024 na MAX výkon bez nějakého sekání a zamrzání . . . měl sem přitom 190 - 300 fps a po skončení hry 51 C. zitra budu instalovat XP profesionál ultimate 2007 tak vám řeknu jak sem dopadl
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
- Romik84
- Nováček

-
Takze kartu som otestoval aj na inej platforme (AMD) a ta sama chyba. Karta ide na reklamacku 
MB: GIGABYTE P35-DS4 rev. 2.1 CPU: Intel Core 2 Duo E8400 + Noctua NH-U12P RAM: A-DATA DDR2 2x 1GB 800+ MHz Vitesta Extreme Edition GPU: GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB + AC Accelero S1 + 2x Noctua NF-S12-800 PSU: Corsair 520 Watt HXEU HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB DVD: ASUS DRW 1814BL LS BLACK LCD: 22" Samsung SyncMaster 226BW
- Wakizashi
- Začátečník

Dyť to říkám.Romik84 píše:Takze kartu som otestoval aj na inej platforme (AMD) a ta sama chyba. Karta ide na reklamacku
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
- Sinergy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Někde sem četl že je to problém paměťových čipů na GPU QIMONDA které nejsou stabilní při určitých frekveních. zkoušel si podtaktovat a nebo měnit frekvenci ?Romik84 píše:aj po instalaci beta ovladacu stale karta mrzne. Aj s novym BIOS GPU a MB. Dnes idem do Zlina odskusat kamaratovi. Dufam, ze sa prejavi chyba karty a nie PC...Ahoj GURU 3d zadej do googlu:) Bylo to pro Win Xp. Jinak ovladače mi šlapaly ok. A to všechny které jsem zkoušel. S některými jsme měl o pár bodů v 3d mark 06 víc, ale problém s black screenem se nevyřešil nikdy.
Každopádně i tak reklamaci bych volil tak či tak
- Wakizashi
- Začátečník

Zdravím příteli. O tomto jsem také četl, ale zase. Spousta lidí, co mají problémy, se snažili i kartu podtaktovávat buď na defaultní či menší takty, a stejně bez úspěchu. Já mám s kartou také problémy a paměti jsou od Hynixu. Tohle tuším souviselo s přehříváním. nevím nevím, ale já tam měl teploty v loadu do 38 nebo 40 C.Sinergy píše:Někde sem četl že je to problém paměťových čipů na GPU QIMONDA které nejsou stabilní při určitých frekveních. zkoušel si podtaktovat a nebo měnit frekvenci ?Romik84 píše: aj po instalaci beta ovladacu stale karta mrzne. Aj s novym BIOS GPU a MB. Dnes idem do Zlina odskusat kamaratovi. Dufam, ze sa prejavi chyba karty a nie PC...
Každopádně i tak reklamaci bych volil tak či tak
- Sinergy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wakizashi
- Začátečník

Jinej komp. Tohle bych už taky nějak nehrotil. Ty symptomy jsou stejné jako mají jiné tísice uživatelů 8k řady. Black screen nebo zatuhnutí obrazu když hudba pokračuje. Tohle rozhodně nemá grafika dělat. Nekupovali jsme grafiku za 5-6k abychom pracovali ve Wordu. Případně máte nějaké artefakty. Pokud vám jiná karta jede ok, musí i tahle. A pokud by byla špatná kompatibilita, tak by spíše karta nenajela vůbec. viz X1000 serie u Ati na některých deskách. A už vůbec by bylo směšné kdyby to byla nekompatibilita nvidia chipsetu s nvidia kartama (btw blbne to i na intel chipsetech). Vím o čem mluvím. Přečetl jsme stovky stran různých fór. Víceméně bez výsledku. Někomu "prý" pomohlo nastavení pamětí na 2T (nevídim v tom logiku), někomu chlazení, no a těm 99 % nepomohlo nic (zkoušeny desítky ovladačů, mně ovladače také nedělaly problémy žádné , ale black screen zatuhnutí pokračovalo). Nvidia od toho strká ruce pryč a co se RMA týče, většinou posílají novou kartu. Jinak tu jsou případy, kdy i tak lidé chytí druhý vadný kousek. Musí tam být něco, jak napsal jeden z useru "shnilého".Sinergy píše:to ==> Wakizashi
no pak už vyzkoušet kartu v jinémkompu na jiné desce a když ani to tak jen ta reklamace ![/list]
- Wakizashi
- Začátečník

záložní grafika X800
Ještě, že jsem ji hned nestřelil. 
- MORFEUS
- Začátečník

nastavení VGA 8800
mám pro vás další typ ?! jak máte ovladač se kterým musíte mít v pravo dole ovladač NVIDIA PANEL který má i další funkce které je potřeba stáhnout ! je tam test stability VGA se SYSTÉMEM a tam je rychle sladění a pomalé a toto vám s ladí výkon PC s VGA . . . ! je to fakt poznat
doporučuju to zkusit 
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
- Wakizashi
- Začátečník

Re: nastavení VGA 8800
A to řeší to zamrzání? o něčem takovém jsme jinde ještě nečetl... Co se výkonu tče, spíše doporučuju často čistit pc od šmejdu, defragmentovat, necpát tam zbytečnosti.MORFEUS píše:mám pro vás další typ ?! jak máte ovladač se kterým musíte mít v pravo dole ovladač NVIDIA PANEL který má i další funkce které je potřeba stáhnout ! je tam test stability VGA se SYSTÉMEM a tam je rychle sladění a pomalé a toto vám s ladí výkon PC s VGA . . . ! je to fakt poznatdoporučuju to zkusit
- MORFEUS
- Začátečník

8800 problém
tak do jistě míry ano,jestli nemáš novou sestavu a máš starší a měnil si grafiku za 8800 tak ti to s ladí výkon s pc aby ti to nezamrzalo a aby si měl stabilní výkon VGA a PC 
- Wakizashi
- Začátečník

Re: 8800 problém
MORFEUS píše:tak do jistě míry ano,jestli nemáš novou sestavu a máš starší a měnil si grafiku za 8800 tak ti to s ladí výkon s pc aby ti to nezamrzalo a aby si měl stabilní výkon VGA a PC
No jedině mě napadá zlepšit /zmenšit/ tok dat, když je grafika příliš rychlá. Ale to nevysvětluje problém, že se grafika zhroutí až po nějakém čase nezávisle na aplikace (3d faktor je společný). Třeba takové Jericho je daleko náročnější na grafickou kartu, než swat, který se mi často zjebl po několika minutách.
- MORFEUS
- Začátečník

PC
no koukám že máš taky socket 939 jak já
a věř že i mě to zamrzalo . . . nechej tu grafiku otestovat u někoho kdo má aspoň socket AM2 a kteroukoli grafiku 8800
ať máš jistotu že je ta grafika OK . .
- Wakizashi
- Začátečník

Re: PC
Omyl. Mám socket 754MORFEUS píše:no koukám že máš taky socket 939 jak jáa věř že i mě to zamrzalo . . . nechej tu grafiku otestovat u někoho kdo má aspoň socket AM2 a kteroukoli grafiku 8800
ať máš jistotu že je ta grafika OK . .
- rodier
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- rodier
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
meles kokotiny. ta funkce je automaticky overclockMORFEUS píše:mám pro vás další typ ?! jak máte ovladač se kterým musíte mít v pravo dole ovladač NVIDIA PANEL který má i další funkce které je potřeba stáhnout ! je tam test stability VGA se SYSTÉMEM a tam je rychle sladění a pomalé a toto vám s ladí výkon PC s VGA . . . ! je to fakt poznatdoporučuju to zkusit
- Wakizashi
- Začátečník

rodier píše:meles kokotiny. ta funkce je automaticky overclockMORFEUS píše:mám pro vás další typ ?! jak máte ovladač se kterým musíte mít v pravo dole ovladač NVIDIA PANEL který má i další funkce které je potřeba stáhnout ! je tam test stability VGA se SYSTÉMEM a tam je rychle sladění a pomalé a toto vám s ladí výkon PC s VGA . . . ! je to fakt poznatdoporučuju to zkusit
Nechodíš náhodou na GP? Úroveň psaní by to mu odpovídala
- MORFEUS
- Začátečník

mohl sis to odpustit..... když sis odpověděl na svuj dotaz,nebylo zbytečné horodier píše: meles kokotiny. ta funkce je automaticky overclock
sem psát ???
- DaveBury
- Nováček

Takže jsem musel také kliknout v anketě na ANO.
Bohužel mi v Colinovi Dirt zničeho nic začal zamrzávat obraz, zvuk jede dále.
Teď je ještě otázkou, jestli je to hrou nebo grafikou. 3dMarky01,05,06 proběhly bez problémů...
Bohužel mi v Colinovi Dirt zničeho nic začal zamrzávat obraz, zvuk jede dále.
Teď je ještě otázkou, jestli je to hrou nebo grafikou. 3dMarky01,05,06 proběhly bez problémů...
Corsair HX520W | Q6600 2.4| AC Freezer 7 Pro | Asus P5K Premium/WiFi-AP - Intel P35 | A-DATA 2048 DDRII 800MHz EE | Gainward 8941-Bliss 8800GT 512MB Golden Sample | Seagate ST3500320AS - 500GB SATA II 32MB | Asus DRW-2014L1T | WF DTV2000 H | Genius KB-21e | A4Tech X750BF | Logitech Z-4e | HP w2207h