Výběr desky pro socket T (patice LGA775)
- jasomjano
- Začátečník

- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
presne tak u DQ6 musis mat stastie na kus ako u P965, P35 tak X38. inak z tychto by som bral maximusa. podla testou na DFI LP X38 ma tato doska dost sklamala. je porovnatelna skor s mainstreamom ale ma highendovu cenu.
BTW: na co taka draha doska? robis extreme OC? alebo mas ine vyuzitie pre takuto dosku? ak tak pozeram na tvoju zostavu taka Gigabyte P35 DS3 by uplne vyhovovala. Pripadne ak kvalitu ak asi Asus P5E. viac je pre ludi co chcu dostat zo svojho pc maximum alebo pre tych co si myslia ze ked zaplatili za dosku 10000 tak maju to najlepsie PC
BTW: na co taka draha doska? robis extreme OC? alebo mas ine vyuzitie pre takuto dosku? ak tak pozeram na tvoju zostavu taka Gigabyte P35 DS3 by uplne vyhovovala. Pripadne ak kvalitu ak asi Asus P5E. viac je pre ludi co chcu dostat zo svojho pc maximum alebo pre tych co si myslia ze ked zaplatili za dosku 10000 tak maju to najlepsie PC
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- jasomjano
- Začátečník

to nie ale kupoval som to pred rokom a stalo ma to 50k ale tu dosku asi budem mat z reklamacie tej DQ6 tak preto tam mam tieto dosky. su v cenovom okruhu kupnej ceny tej DQ6 tak preto take drahe a casom (2-3mesiace) chcem kupit 4jadro. oc skusam niekedy pre pobavenie ale vzdy len tak aby mi nic nezhorelobusy píše:presne tak u DQ6 musis mat stastie na kus ako u P965, P35 tak X38. inak z tychto by som bral maximusa. podla testou na DFI LP X38 ma tato doska dost sklamala. je porovnatelna skor s mainstreamom ale ma highendovu cenu.
My ochotni, vedeni nevědomými,děláme nemožné pro nevdečné.
mechanici ČSA
mechanici ČSA
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mrtvola
- Začátečník

Nějaké výhrady k výběru ASUS P5E - X38. Ostatní komponenty mám v podpisu, jenom budu asi měnit desku. A taky se bojím o Gemin II zda se tam vejde. A kompatibilita s A-Data? Dík.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Thellwin
- Administrátor

- Stano K.
- Středně pokročilý

- Mrtvola
- Začátečník

Původně jsem chtěl koupit druhou HD3870 a potom X38, ovšem při pokusu o flash biosu mé stávající desky, jsem to jaksi...no pos***. Ani nenabootuje. Tak této prekérní situace využívám k tomu že X38 koupím ted rovnou a grafiku za měsíc či dva. Toť celé, trapně trapné.
Co jsem ale koukal na obrázky tohoto Ause, tak ten pasiv na horní hraně mě asi dost bude kolidovat s heatpipes od Gemin II. Nemyslíte?
Co jsem ale koukal na obrázky tohoto Ause, tak ten pasiv na horní hraně mě asi dost bude kolidovat s heatpipes od Gemin II. Nemyslíte?
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Ice69
- Začátečník

Ahoj, co by jste mi doporučili z těhle dvou základních desek: Asus P5N-T Deluxe - nForce 780i SLI nebo Asus Striker Extreme - nVidia nForce 680i SLi. Jde mi o možnosti přetaktování (zatím na C2D E6400 později C2Q), výkon při SLI (2x8800GT) a podporu nových technologií? Můžete mi prosím někdo co nejdříve poradit, kterou z těhle dvou desek si mám vybrat? Cenový rozdíl mezi deskami je pro mne o 500Kč vic za nf780i.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
radšej by som si došetril buď na Asus Striker II Formula, prípadne Asus Striker II Extreme. Aj keď NF790i má zrejme nejaké problémy ale NF780i dosť hreje a predsa je to len mierne upravená NF680i s jedným chipom navyše. Rozhodne už nekupuj striker extreme, jedine že by si ho nejako výhodne kúpil bazarový.
- Ice69
- Začátečník

Původní desku mám na reklamaci, tak mi nabídli možnost výměny za jinou, jelikož původní nemaj skladem. Jediná možnost pro SLI je právě buď Asus P5N-T Deluxe - nForce 780i SLI nebo Asus Striker Extreme - nVidia nForce 680i SLI. S tím že na P5N-T DLX bych doplatil použe 500Kč oproti původní a za Striker Extreme bych nic nedoplacel. Podle různých recenzí zase vypada, že na Asus P5N-T DLX nejde moc dobre taktovat, tak bych radsi zvolil Striker Extreme diky lepsimu OC. Nemáte někdo zkušenosti s Asus P5N-T DLX? Nebo co mi poradíte?busy píše:radšej by som si došetril buď na Asus Striker II Formula, prípadne Asus Striker II Extreme. Aj keď NF790i má zrejme nejaké problémy ale NF780i dosť hreje a predsa je to len mierne upravená NF680i s jedným chipom navyše. Rozhodne už nekupuj striker extreme, jedine že by si ho nejako výhodne kúpil bazarový.
- kychtax
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
kterou desku?
Ahoj, můžete mi poradit desku? Chci aby měla byla:
-podporu Crossfire
-Chipset P35
-Vhodna pro poradne pretaktovaní 21XX procesoru, alespoň 3GHz
-bezproblémová
-paměti A-Data Vitesta 4GB
-Cena do 2k bez DPH
Zatim mi z toho vychazi P5K PRO nebo 5PK EPU. Co říkáte?
Díky za tipy a zkušenosti.
-podporu Crossfire
-Chipset P35
-Vhodna pro poradne pretaktovaní 21XX procesoru, alespoň 3GHz
-bezproblémová
-paměti A-Data Vitesta 4GB
-Cena do 2k bez DPH
Zatim mi z toho vychazi P5K PRO nebo 5PK EPU. Co říkáte?
Díky za tipy a zkušenosti.
Ryzen 7800x3d, B650M, 32GB DDR5, GB RTX 4080S, monitor Samsung 32, zdroj 1kW Fortron.
Zvuk: Xonar Essence STX/RME ADI2 Pro.
a dále konzole: XBOX X na 65 Samsungu QLED.
- Alert03
- Červená karta

-
Zdar lidi , potreboval bych poradit desku kolem 5k. Chci aby mela SLI a podporovala nove 45nm CPU jak dua tak quady. Thx 
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
- Stano K.
- Středně pokročilý

- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jediná možnosť v tejto cene je ASUS P5N T NF780i. Ale je to dska o ničom. Slabé taktovacie možnosti, chipset NF780 je defakto NF680 takže dosť hreje má len jeden PCI atď. keď už tak nejakú plnohodntotnú NF790i. cena je síce inde ale ASUS P5N T neponúka okrem sli ani to čo iné dosky za 2000Kč
.
TO stano: P5n32 určite nie, kvôli podpore cpu
TO stano: P5n32 určite nie, kvôli podpore cpu
- kychtax
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
nakonec asus
nakonec jsem koupil asus P5K Pro. Nově ta deska podporuje i 1600Mhz FSB (i kdyz to nikde vetsinou nepisou) a ma i EPU.

Ryzen 7800x3d, B650M, 32GB DDR5, GB RTX 4080S, monitor Samsung 32, zdroj 1kW Fortron.
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kychtax
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: