výměna kabelu z monitoru do PC
- Jan16
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud neumíš
Pokud prostě neumíš vyměnit ten kabel, tak vřele doporučuju pořenechat to někomu, kdo se s tim nebude patlat 2 měsíce. Ono taky by třeba pomohlo najít na netu schéma zapojení toho monitoru (nebo o něja napsat tý firmě co ten moňas vyrobila) pak koupit ten VGA kabel (prostě kabel, žádný koncovky), potom jeden ten konektor (canon 15pin - teda myslim) a ten konektor co pasuje do toho bordu toho monitopru. Připájet, nakrimpovat, makat precizně, a musí to jet. Ale ono lehko se to řiká... Ve skutečnosti je to o něco složitější. Já už sem pár kabelů od monitorů vyměnil, taky byly zlámaný, a netrvalo mi to takle dlouho.. Práce na jedno odpoledne...
>>Momentalně nemám čas, pak sem hodim návod jak sem to řešil já
Hodně úspěchu, Honza
>>Momentalně nemám čas, pak sem hodim návod jak sem to řešil já
Hodně úspěchu, Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
http://jan16.czela.net/
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- intel4ever
- Začátečník
Na mim CRTčku jsem potřeboval taky vyměnit VGA kabel. Starej sem odstříh a prozvonil kam co vede. Ale když sem si odholil novej A hledal správný drátky byl jsem nemile překvapenej. Pin číslo 15 kterej sem měl do monitoru připojenej neni, zato přebývají 4, 10, 11. Netušíte někdo Kterym z nich by se dala ta 15 nahradit pokud by to vůbec šlo. Další co mě zarazilo je že pin 10 na novim kabelu což by měl bejt SGND neni s ostatníma GND spojenej.
Díky za rady.
intel4ever
Díky za rady.
intel4ever
- srna
- Středně pokročilý
- intel4ever
- Začátečník
VGA pinout sem si samozřejmě prohlížel. Pin 15 kterej na tom novim kabelu neni (fyzicky tam je ale neni k ničemu připojenej) je ID3. Místo něj mam na tom novim navíc pin 4 (ID2), pin 11 (ID0) a pin 10 (SGND). SGND místo něj asi dávat nebudu, to mi došlo. Ale de mi o to jestli by ten ID3 šlo nahradit ID2 nebo ID0, nebo jestli by to šlo nechat neobsazený. Můžu skusit to nechat volný, ale stilem pokus omyl tam skoušet přidělávat náhodný dráty se mi nechce abych neudělal víc škody než užitku. A k tomu připájení novího VGA konektoru na novej kabel, tak pokud mi nic jinýho nezbyde tak budu muset, ale pro moje olšoví ruce bude lepší použít ten kerej je už hotovej.
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- intel4ever
- Začátečník
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele: