Nízky UDMA Mod!!!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nízky UDMA Mod!!!
Mám dva SATA disky WD2500KS a dosku Gigabyte P35. Nedávno som si všimol v programe HDTach, že oba disky pracujú v režime UDMA Mode 5 (Ultra ATA/100), ale pritom podporujú režim UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133).
Nijako sa mi zatial nepodarilo dosiahnuť, aby sa disky prepli do vyššieho režimu. Nestretol sa s týmto problémom niekto?
Nijako sa mi zatial nepodarilo dosiahnuť, aby sa disky prepli do vyššieho režimu. Nestretol sa s týmto problémom niekto?
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
- kocourleo
- Začátečník

Já bych to neřešil, propustnost řadiče je pro ně dostatečná i v ATA/100, nijak to nemá vliv na výkon. Můžeš zkusit updatovat BIOS základní desky, třeba to pomůže.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Ako tu správne poznamenal Lukfi, problémom bude zrejme práve Intel a jeho čipové sady. Nie som si v tomto 100%-ne istý, ale zdá sa mi, že Intel nepodporuje UDMA 6; prípadne ma opravte.
Okrem toho by to mohla byť aj záležitosť ovládača... (a nenapísal si ani meno OS, prípadne jeho verziu).
Kapitalistické OS by na tom mali byť vo všeobecnosti horšie ako s podporou, tak aj s jej transparentnosťou a zisťovaním.
Po vylúčení rôznych obmedzujúcich nastavení v BIOSe by si si mohol skúsiť spustiť radšej nejaký slobodný OS (Linux, FreeBSD, NetBSD,...), kde si to môžeš oveľa ľahšie overiť v hláseniach ovládača.
Okrem toho by to mohla byť aj záležitosť ovládača... (a nenapísal si ani meno OS, prípadne jeho verziu).
Kapitalistické OS by na tom mali byť vo všeobecnosti horšie ako s podporou, tak aj s jej transparentnosťou a zisťovaním.
Po vylúčení rôznych obmedzujúcich nastavení v BIOSe by si si mohol skúsiť spustiť radšej nejaký slobodný OS (Linux, FreeBSD, NetBSD,...), kde si to môžeš oveľa ľahšie overiť v hláseniach ovládača.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Až potom jsem si ale uvědomil, že ten řadič není Intel, ale JMicron, a ten dost možná UDMA6 podporuje, i když jeden nikdy neví. Vždycky by to mělo jet v nejvyšším režimu, který podporuje řadič a zařízení, ale zrovna ve vedlejším threadu má někdo problém, že obojí umí určitě UDMA4, ale jede to jen v UDMA2...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: