Jakou IP kameru?
- Maverick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jakou IP kameru?
Zdravim vsechny,
rad bych se zeptal, jakou webovou kameru byste mi doporucili. Jedna se mi o sledovani mistnosti na dalku pres webovy prohlizec. Planoval jsem napojit kameru na router od poskytovatele internetu kde bude verejna IP a pripojit na to sitovym kabelem IP kamerku. Zakaznik by pak mohl pres webovy prohlizec nebo pres dodavany SW sledovat co se v danem miste deje. Mohli byste mi doporucit nejake kamery? Cenove bych se chtel pohybovat kolem 3 000-10 000 Kc
Predem dekuji za kazdou radu
rad bych se zeptal, jakou webovou kameru byste mi doporucili. Jedna se mi o sledovani mistnosti na dalku pres webovy prohlizec. Planoval jsem napojit kameru na router od poskytovatele internetu kde bude verejna IP a pripojit na to sitovym kabelem IP kamerku. Zakaznik by pak mohl pres webovy prohlizec nebo pres dodavany SW sledovat co se v danem miste deje. Mohli byste mi doporucit nejake kamery? Cenove bych se chtel pohybovat kolem 3 000-10 000 Kc
Predem dekuji za kazdou radu
|Athlon64 X2 6000+@3GHz|Asus M2N-SLI Deluxe|Corsair 4GB DDR 800MHz Duall Chanel|GF 8600GT|2xSeagate 320GB 7200.10 Sata II|DVD+-RW LG|DVD+-RW Liteon 1653s|Genius SW-5.1HT
- Maxtor
- Začátečník
-
- Maverick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
V mem pripade jde jen o sledovani pohybu zarizni v realnem case, zaznam neni nutny. Nekde na webu jsem videl kamery s wifi ale ceny uz jsou mnohem vyssi. V praci jsem mel na testy obyc USB kameru od Creative a ta bez problemu zaznamenavala video pri pohybu a bezelo mi to i na 1GHz/512MB Aceru notebooku. Co se tyce narocnosti IP a WIFI to netusim.
|Athlon64 X2 6000+@3GHz|Asus M2N-SLI Deluxe|Corsair 4GB DDR 800MHz Duall Chanel|GF 8600GT|2xSeagate 320GB 7200.10 Sata II|DVD+-RW LG|DVD+-RW Liteon 1653s|Genius SW-5.1HT
- Geeker
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No hlavne si potrebujes ujasnit co ta kamera ma umet. Ma umet zmenu polohy pak se jedna o dome kameru, pripadne ma mit prisvit na tmava mista v noci, nebo mit PIR pohybove cidlo? Mrkni SEM
Tohleby za predpokladu ze chces to co jsem napsal je pomerne vyhovujici.
TADY muze vyuzit sw k propoctu datoveho toku.
Tohleby za predpokladu ze chces to co jsem napsal je pomerne vyhovujici.
TADY muze vyuzit sw k propoctu datoveho toku.
- Maverick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Skvela prace! Dekuju, to je presne to co potrebuju a na tom obchodu to maji velice dobre popsane. Ja to potrebuju na vzdalene sledovani stroje, ktery je ve spatne osvetlene mistnosti. Myslim ze ta http://www.ipsecure.cz/vnitrni-ip-kamer ... ek-fd7131/ by mela v tomhle pripade vyhovovat. Domluvim se jeste s kolegou a pokud bych ji nakoupil, urcite podam hlaseni jak to chodi
Jeste jednou diky.
Jeste jednou diky.
- Maverick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem slibil, tak plnim. Nakoupili jsme kameru Vivotek FD7131 a jsem opravdu prekvapen funcemi a celkove kvalitou. Kameru jsem pripojil pres ADSL router a na routeru jsem nastavil na kterem portu bude komunikovat. Na instalacnim CD je SW pro zaznam videa a dale pruvodce pro nastaveni kamery. Kamera byla hned bez problemu videt v pruvodci, protoze ji DHCP pridelil adresu, dale se otevre IE a chce to nainstalovat active-x komponentu. Po chvilce se jiz zobrazi stranka kde v leve casti jsou ovladaci prvky, jako je konfigurace, prepinac osvetleni a konfigurace klienta. V nastaveni kamery muzete nastavit opravdu velike mnozstvi parametru, vse je ale razeno prehledne a velice rychle se s tim clovek nauci. Po uvodnim nastaveni site, se muzete vrhnout na nastaveni kvality prenosu. Muzete vybrat rozliseni, pocet snimku a jejich kvalitu, pripadne misto kvality se da nastavit v jakem datovem toku to bude posilat data. Kamera ma integrovany mikrofon a vy si muzete v klientu nastavit jestli se budou prenaset obraz i zvuk nebo jen jedno z toho. Co se tyce osvetleni, tak kamera i za horsich svetelnych podminek funguje dobre. V klientu si muzete na dalku zapnout 12 vysoce svitivych LED diod a pak i uplne temna mistnost vypada temer jak za dne.
Pokud byste meli dotazy ke kamerce, rad vam odpovim.
Timto dekuji Geekerovi za dobry tip.
Pokud byste meli dotazy ke kamerce, rad vam odpovim.
Timto dekuji Geekerovi za dobry tip.
- Maxtor
- Začátečník
-
Tady hned nahodim dotaz, ktery v podstate odpovi na moji puvodni otazku..
Pokud lze volit datovy tok, ktery ma kamera poustet, mam to chapat tak, ze prislusne video kodeky jsou jiz v kamere a pripadny zaznam tak v podstate pouze uklada jiz zpracovana data..?
V tom pripade by totiz opravdu nebylo potreba nejak vykonneho PC a k ovladani by mohl slouzit jakykoli srot se sitovou kartou..
Pokud lze volit datovy tok, ktery ma kamera poustet, mam to chapat tak, ze prislusne video kodeky jsou jiz v kamere a pripadny zaznam tak v podstate pouze uklada jiz zpracovana data..?
V tom pripade by totiz opravdu nebylo potreba nejak vykonneho PC a k ovladani by mohl slouzit jakykoli srot se sitovou kartou..
- Maverick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ja kameru zatim testuju a nepouzivam ji na zaznam, ale podle me je to tak jak rikas. Protoze pokud zvolim ze kamera bude poustet napr. 40Kbps misto napr. 512Kbps, tak se rapidne sama snizi kvalita zobrazovaneho videa a to i pokud mam kameru pustenou na lokalni siti na 100Mbps. Kolega co je na me pripojenej vidi totez. Navic mas moznost zvolit si v klientu, ktery stream budes sledovat (muzes si nastavit 2 streamy, kterym nastavis zvlast kvalitu atd.) Co se tyce zaznamu kamery na nejaky pc, tak to bych rad o vikendu otestoval, nemel jsem na to jeste cas. Jeste ti dam vedet jak funguji ty zaznamy.
Myslim ze by ti na ovladani stacilo nejaky pomaly PC se sitovkou a do IE si das akorat IP adresu a hned se ti vse spusti, nikde krom toho active-x se nic neinstaluje.
Myslim ze by ti na ovladani stacilo nejaky pomaly PC se sitovkou a do IE si das akorat IP adresu a hned se ti vse spusti, nikde krom toho active-x se nic neinstaluje.
- Pinďoureček
- Začátečník
Jsem rád, že je tu tohle vlákno. Plánuju pořízení IP kamery s wifi rozhraním. Díky za užitečný odkaz, nejspíš vezmu tenhle kousek.
http://www.ipsecure.cz/vnitrni-ip-kamer ... ek-ip7152/
http://www.ipsecure.cz/vnitrni-ip-kamer ... ek-ip7152/
7800X3D CO-30/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 1807 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
- Maverick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dival jsem se na parametry a myslim ze to bude dobra volba, pak napis jak jsi spokojen. Me jeste ceka testovani toho zaznamu u toho Vivoteku. S kolegou jeste planujeme nakup venkovni IP kamerky. Chtel jsem vzit opet vivotek, ale ackoli je to venkovni kamera, pracovni teplotu ma do 0°C coz je tak nejak naprd. Takze pujdeme do nejake drazsi.
- jurysek2
- Nováček
-
Re: Jakou IP kameru?
Zdar, já sem si objednal tuto IP kamerku...zatím ji pořád testuju, ale vypadá o že by měla fungovat dobře...za tu cenu..
http://dealextreme.com/details.dx/sku.29918
http://dealextreme.com/details.dx/sku.29918