HELP-Repraky z hifi do PC

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

HELP-Repraky z hifi do PC

Příspěvek od DukeNukemCZ »

resim tady takovy dilema :) u pc mam repracky za 200kc (chrochtaky) (pouzivam normalne sluchatka) a 5.1 se mi kupovat nechce ale mam z hifi systemu dobry repro a chtel bych to zapojit do pc (repra maji inch konektory) jde to prej prepojkou ale ja to chci s regulaci a to uz mi v elektru neporadily, tak me naopadlo, u tech chrochtaku za 200kc je prece jeden reprak co ma v sobe regulator a snuru ktera vede do zasuvky tak jestli by neslo tu jednu bedinku pouzivat jako takovy regulator (nekam tu hruzu schovat at neni videt) ale ted nevim kam mam zapojit ten pravy reprak od hi-fi (levy uz zapojeny mam a funguje) tak aby fungovalo stereo a regulavce hlasitosti.
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

z tech chrochtaku vedou resne 3 snury 1. do zasuvky, 2. do pc a 3.do dalsiho repraku. ted nevim kam mam zapojit pravy reprak :( levy sem "pripojil" do 3tiho dratu co kdyz ten pravy taky pripojim do tretiho?
Nebo budu muset nejak rozebrat tu bedinku a nejak tam ren pravej reprak pripajet k tomu regulatoru?
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

no zadnych extra vysledku nedosahnes, pokud ale to tak chces, tak rozebrat bednu se zesilovacem, najit tam vytup do repraku, ten okonektorovat a zapojit tu bednu co mas. Nebo zapojit obe do 3. kabelu, ale bude ti hrat jen jeden kanal, takze takovy polovicni mono, pokud nebudes vse mixovat v pc do mono
.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

A jde nejak ve windows zvysit hlasitos i kdyz uz jsou vsechny soupatka na maximum? (treba v nejakym config souboru ci takneco, ze bych si vystacil treba jenom s tim prevodnikem pokud dostanu alespon nejakou rozumnou hlasitost nemusi to byt moc)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pokud mas soundblaster, tak zkusit kX drivery jinak ne
.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Já bych to to nějak moc neřešil. Vyndej ten zesilovač a trafo, hoď ho do krabičky a na zadní stranu si vyveď 2 cinche. A máš to. 8-)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Yeseteer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yeseteer »

Přesně jak ti tady všichni radí. Taky jsem doma bendy takhle nějakou dobu provozoval. Otevři bedničku, ve které je zesilovač, najdi dráty k reprákům (měničům) (já sem udělal to, že sem je jeden odpájel přímo z repráčku a druhý z konektoru, který vedl k druhé bedýnce, nemusel sem se hrabat nikde v plošném spoji zesu) a napoj na hi-fi bedničky (já to měl napřímo, ale není problém koupit samice cinche a napojit to přes ně)
Jožínku, přestaň běhat dokolečka nebo ti přibiju i tu druhou nožičku...
medy75
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medy75 »

udelej to jako ja .... chrochtaky sem uplne odpojil a akorat sem koupil kabel jack 3,5 - >cinch+cinch a propojil to s vezi ... a hraje jak vino :)
marcino25
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jj

Příspěvek od marcino25 »

přesně jak říkal trinom a jeseter 8)
Loony
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loony »

hah, ze vas to bavi pripajat na chrastitkovy zosik normalne bedne :lol:
AMD Athlon64 3200+ Venice:: MSI K8N Neo4:: ATISAPPHIREX800GTO:: GoodRam2x512mb 2.5-3-3-8:: HITACHI P7K500 500GB::
DREAM YOUR DREAM
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Nikde jsem nepsal, "že mě to baví", jen, že jde o možnou úpravu. Já používám normální zesilovač a repráky.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

pripojovat normalni repro ktere ma vykon cca od 20w do 40w na zesak o vykonu 0.5w je blbost, navic ani nevi impedanci beden a nevi kolik ten zesi utahne, minimalne to bude pri ctvrtecni hlasitosti chrochtat a nebo to rovnou odvali
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Ono s těma wattama je to těžký. Ale na tu impedanci musím odpovědět. I na tom nejblbějším čínským šmejdu je napsaná impedance.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Zajimave, mam tady jedny chrochtatka za 200Kc (nejaky Geniusy), druhy reprak jsem ustrihnul (doslovne) a pridelal tam nejaky od dedy, takovou vetsi bednu a hraje to dokonale - stredy, vysky, basy, dobry zvuk :up: .

Az sezenu druhy reprak, tak vytahnu zesilovac z tech chrochtatek a dam ho do samostatny bedynky (koukal jsem na PCB a ma asi 5x5cm+maly trafo) a kopnu k tomu nejaky konektory (cinch)...

// a co se tyce hlasitosti - vyhulim s tim temer cely barak a zvuk je porad cisty :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
marcino25
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

souhlas

Příspěvek od marcino25 »

musim jen souhlasit :wink: , taky to takhle mam a v pokoji malem ohluchnu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“