Zahrajte si Call Of Duty 4 úplně bez grafiky!

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Zahrajte si Call Of Duty 4 úplně bez grafiky!

Příspěvek od OBR »

Nechejte hru na nízkém rozlišení renderovat váš procesor! Místo grafiky!Funguje to perfektně, já na Quadu 3600MHz hrál plynule kolem 20fps na 800*600 Call Of Duty 4!

Stáhněte si demo tady: http://www.transgaming.com/products/swi ... echnology/ a jen nakopírujte dva soubory do adresáře s hrou, a je to ... mě fungoval Crysis, Bioshock, Call Of Duty 4 ...

Jinak tady je test v němčině: http://www.pcgameshardware.de/aid,63874 ... berechnet/

fakt to stojí za pokus, takovej 8-mi jádrovej Nehalem možná umožní hrát hry na 1024x768 úplně bez grafiky, pouze procesorem ...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

lol, tak to je docela zajímavý :) , zkoušel sem to na nejnižším možným rozlišením v CoD4 a teda moc to nešlo plynule...ale na test CPU si myslim docela dobrý :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

a k cemu to je?
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

axloth píše:a k cemu to je?
To mě taky napadlo :oops:
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

tom01 píše:
axloth píše:a k cemu to je?
To mě taky napadlo :oops:
No prave me to prijde jak "Pri obede sedte na stole! Misto zidle vyuzijte na sezeni stul, na kterem obedvate! Je to pohodlne, na svym kulatym stole jsem snedl rohlik namazanej maslem!"
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

OBR - Styska se ti po krutych casech pred 3Dfx, nebo uz vyhlizis ray-tracing? :)
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

axloth píše:
tom01 píše:To mě taky napadlo :oops:
No prave me to prijde jak "Pri obede sedte na stole! Misto zidle vyuzijte na sezeni stul, na kterem obedvate! Je to pohodlne, na svym kulatym stole jsem snedl rohlik namazanej maslem!"

Softwarový direct 3d 8.0 a 9.0 renderer, kdy ke spuštění té které hry nepotřebuješ Direct 3D 8.0, 9.0 kompatibilní grafiku.

Využití bych viděl (stejně jako vývojář tohoto softu - http://www.devmaster.net/forums/showthread.php?t=4297 )

hlavně z pozice vývojářů a růstového "casual games" trhu, kdy tyto hry mohou využívat funkcí Direct3D, přitom ale nejsou výkonově natolik náročné, aby pro svůj chod vyžadovaly odpovídající grafickou kartu, resp. vystačí si i s výpočetním výkonem průměrného procesoru. Tím se i dost zlevní vývoj a především betatesting a support (vývojáři se nemusí zajímat o grafické karty, ovladače grafických karet atd.).

jinak toto není nějaká zvláštní novinka, resp. pouze v tom smyslu, že před pár dny vyšla verze 2.0

http://www.beyond3d.com/content/news/618

přesto díky OBRovi za upozornění na tuto záležitost.
show must go on..
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Tak jsem to taky zkusil ve flatout2 no moje mašina ze sebe nevysypala víc jak 1FPS za sekundu :) Jinak mě tak napada kde jsou uloženy textury? asi v RAM co. Jo a pro zajimavost sem si nechal udělat během hrani graf a vyšlo mi toto v grafice jsem měl obsazeno 4MB teplota grafiky 35 stupnu RAM obsazene 1230MB no a když jsem hru pustil znovu tentokrat už klasicky přes grafiku tak v grafice jsem měl obsazeno 90MB v RAM 1000MB a teplotu grafiky jsem měl 55stupnu
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

uff, dejve, obcas by jsi mohl pouzit carku. bude tvoje sdeleni vyrazne srozumitelnejsi .... i snaha se ceni ;).
---
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

shadow píše:hlavně z pozice vývojářů a růstového "casual games" trhu, kdy tyto hry mohou využívat funkcí Direct3D, přitom ale nejsou výkonově natolik náročné, aby pro svůj chod vyžadovaly odpovídající grafickou kartu, resp. vystačí si i s výpočetním výkonem průměrného procesoru.
No nevim jak s tim "prumernym procesorem", kdyz Quad na 3600mhz to neni schopen poradne udejchat.

A kdyz uz bude naka hra natolik nenarocna, ze na to bude vykon prumernyho PC stacit, tak na to bude i bohate staci int. grafika v desce. Napr. takovy 780G za par kacek by muselo byt softwarove cpu kompenzovano necim extremne drahym, co jeste ani nebylo vyrobeno.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

to neni urcene na hrani, ale jako prezentace ze cpu umi vykreslit hru stejne dobre jako grafika, koukni do tohot testu nemeckyho ... jsou tam screeny, pri dnesnim vykonu cpu je to bida, ale casem s vykonejsima cpu a dalsi verzi treba fakt pujde hrat hra v 1024x768 naprosto plynule ... a konecne se ty 4-jara a 8jadra vyuzijou ...
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

OBR píše:...jsou tam screeny, pri dnesnim vykonu cpu je to bida, ale casem s vykonejsima cpu a dalsi verzi treba fakt pujde hrat hra v 1024x768 naprosto plynule ... a konecne se ty 4-jara a 8jadra vyuzijou ...
a 22"LCD, 24"LCD můžeme poslat do kytek :lol: Zatím si zahraju na grafice
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

OBR - Problem je, ze dobudoucna budou vychazet zase narocnejsi hry, takze je to ponekud zacarovany kruh.
Ja si dobre pamatuju dobu prave pred akceleratory, a vzpominam velmi nerad. Bezne vysla hra, kterou nerozhybalo jeste rok nic plynule (plynule bylo tenkrat 25fps) na nejvyssi nastaveni. :)
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

OBR píše:to neni urcene na hrani, ale jako prezentace ze cpu umi vykreslit hru stejne dobre jako grafika, koukni do tohot testu nemeckyho ... jsou tam screeny, pri dnesnim vykonu cpu je to bida, ale casem s vykonejsima cpu a dalsi verzi treba fakt pujde hrat hra v 1024x768 naprosto plynule ... a konecne se ty 4-jara a 8jadra vyuzijou ...
Jenze ta situace bude furt stejna. Budou sice mnohem vykonejsi procesory, ale bude taky mnohem narocnejsi grafika a mnohem vykonejsi, levnejsi a dostupnejsi graficky karty.

Myslim ze bude stale trvat situace, ze levna int. grafika bude vykonejsi nez i ten nejlepsi a nejdrazsi dostupne procesor.

Jako demonstrace a napad je to fajn. Jako benchmark mozna taky. Prakticka aplikace v dohledne dobe nulova.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

zadny cpu nikdy nemuze byt vykonnjesi i nez nejlevnejsi grafika, ktera ma sve jadro vytvorene pro tento ucel a prekona vsechny cpu sveta ... tohle demo ani nema v praxi zadne vyuziti, ale myslim ze casem nekdo vymysli neco na co se to bude hodit, kdyz to fakt funguje
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

OBR píše:zadny cpu nikdy nemuze byt vykonnjesi i nez nejlevnejsi grafika, ktera ma sve jadro vytvorene pro tento ucel a prekona vsechny cpu sveta ... tohle demo ani nema v praxi zadne vyuziti, ale myslim ze casem nekdo vymysli neco na co se to bude hodit, kdyz to fakt funguje
hlavne se to bude hodit intelu ve "valce" proti nV
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

nvidia s intelem zadnou valku nevede, nvidia ziskala QuickPath licenci jiz v listopadu a nic od Intelu nepotrebuje ...
..:: CYBi ::..
Začátečník
Začátečník

re:

Příspěvek od ..:: CYBi ::.. »

Myslim, ze nekomu kdo ma v notebooku silnejsi dvoujadro a precpano ramkama, ale naopak deshruznou grafiku [jak to tak byva] by v tom mohl najit nejake vyuziti.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: Zahrajte si Call Of Duty 4 úplně bez grafiky!

Příspěvek od Caderom »

OBR píše:... já na Quadu 3600MHz hrál plynule kolem 20fps na 800*600 Call Of Duty 4!
...
Myslím, že ne, i s X3000 to bude o dost rychlejší, než kdyby to bylo hnáno přes dvoujádro.
axloth
Začátečník
Začátečník

Re: re:

Příspěvek od axloth »

..:: CYBi ::.. píše:Myslim, ze nekomu kdo ma v notebooku silnejsi dvoujadro a precpano ramkama, ale naopak deshruznou grafiku [jak to tak byva] by v tom mohl najit nejake vyuziti.
Jakou desuhruznou grafiku by tam musel mit a jakej cpu?

i gma950 bude vykonejsi nez jakejkoliv koupitelnej cpu
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“