S.M.A.R.T disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lukass
Nováček
Nováček

S.M.A.R.T disku

Příspěvek od Lukass »

Ve speedfanu jsem se díval na S.M.A.R.T nového disku, první den všechno v pohodě, za tři dny se všechno zhoršilo(můj 3 roky starý disk je prý naprosto v pohodě, kdežto nový je na vyhození), co to má být? A aby toho nebylo málo, instalnu jinou verzi speedfanu a ukazuje jiného hodnoty, a hd tune taky jiné.. tak co si z toho mám vybrat a čemu věřit? Jinak disk jede zdá se v pohodě. Máte s tím nějaké zkušenosti???
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: S.M.A.R.T disku

Příspěvek od Geeker »

Lukass píše:Ve speedfanu jsem se díval na S.M.A.R.T nového disku, první den všechno v pohodě, za tři dny se všechno zhoršilo(můj 3 roky starý disk je prý naprosto v pohodě, kdežto nový je na vyhození), co to má být? A aby toho nebylo málo, instalnu jinou verzi speedfanu a ukazuje jiného hodnoty, a hd tune taky jiné.. tak co si z toho mám vybrat a čemu věřit? Jinak disk jede zdá se v pohodě. Máte s tím nějaké zkušenosti???
No kazdopadne sem hod ty screeny. Jinak nema cenu se o cemkoliv bavit
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Lukass
Nováček
Nováček

screeny

Příspěvek od Lukass »

HD Tune
Obrázek
Speedfan 4.23
Obrázek
Speedfan 4.33
Obrázek

Proč je u performance a fitnes jiný ukazatel?? A je to hodně špatné?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

To vypada na problem s kabelem Nechce se mi verit ze by novy disk mel tak spatnou hodnotu Seek error rate. Tady mas vic
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Lukass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukass »

Geeker píše:To vypada na problem s kabelem Nechce se mi verit ze by novy disk mel tak spatnou hodnotu Seek error rate. Tady mas vic
Kabelem to není, zkoušel jsem měnit za jiný.. :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“