Vadný sektor (Barracuda 7200.8)

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Vadný sektor (Barracuda 7200.8)

Příspěvek od Lukfi »

Ahoj, při marné snaze zkopírovat image DVD uložený na disku na druhý disk jsem došel k závěru, že část souboru je zapsána do vadného sektoru. Zkoušel jsem kontrolu disků vestavěnou ve Windows, ale to nic nenajde. Existuje nějaká možnost, jak vadný sektor opravit (přemapovat do rezervní části disku nebo zablokovat, aby se do něj žádná data nezapisovala)? Kdyby bylo možné zachránit ten soubor, bylo by to fajn, ale netrvám na tom.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Vadny sektory se daji zjistit treba v softu hdtune. Kdybych chtel ten image dvd zachranit, tak bych ho propojil do virt.mechaniky a treba dvd fab decrypterem znova prekonvertoval. Mohlo by to tak jit, protoze pokud se nemylim tak ochrany dvd jdou vlastne vadny sektory apod. Pokud to jsou opravdu vadny sektory, tak se jich da snad zbavit jen low level formatovanim pres firemni utility, ja ted nedavno "vylecil" samsunga 80GB od asi peti vadnych sektoru a zatim funguje bez problemu, ale asi se tomu hdd uz moc verit neda.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Zkoušel jsem z virtuální mechaniky zapsat novej image, ale zkolabovalo to stejným způsobem, jako jednoduché copy paste. Myslím, že jednodušší bude si to DVD od někoho znova půjčit :) ale HDTune zkusím.
Low-level formátování... slyšel jsem o tom, ale to je jen dočasná záplata, leda kdybych to chtěl někomu podvodně prodat. A formátování nepřipadá moc v úvahu, když zrovna na tom oddílu mám operační systém...
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Lukfi píše:Zkoušel jsem z virtuální mechaniky zapsat novej image, ale zkolabovalo to stejným způsobem, jako jednoduché copy paste.
DVD s ochranou taky takhle nezkopirujes (myslim copy paste), ze nejde novej image je uz zajimavejsi, ja bych zkusil ten fab decrypter nebo podobnej soft.

Vadny sektory maji tendenci se mnozit, ja bych zazalohoval dulezity data a cekal kdy system zkolabuje. Neco podobnyho se mi ted stalo, jeden den system funkcni a druhej den zkolabovanej system a hdd plnej vadnych sektoru, diky bohu za slax.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

HD Tune je zatím na 35. gigabajtu z 200 a už našel dvě chyby. Takže jak říkáš, zazálohuju data, a pak se uvidí. Zřejmě se dám do shánění nového HDD...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“