ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Sinpa
- Mírně pokročilý

Taktuj v ATT a powerplay si nastav taky tam (2D/3D)

AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
- oyza
- Začátečník

zdar mam problem. prislo mi porad divny, ze mi sem tam ve wowu problikne obraz a taky, ze se mi to ve meste dost seka, coz se mi se starou 1900xt nestavalo. posleze jsem zjistil dle riva tuneru, ze se hd3870 prepina naprosto zahadne behem hry do 2D a to velmi casto. pak je propad z cca 80-100fps na 20-30. vi nekdo co s tim? dik za info
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
- glu
- Začátečník

-
Naprosto zahadne to asi nebude, ta hra tuhle grafiku tak malo vytezuje, ze se sama prepina do 2D. Ja bych si vytvoril profil primo v ATT tak, aby ta hra bezela jen ve 3D (doufam ze to uz u Ati 38X0 jde, autor ATT s podporou 38x0 nedavno zacal). Tady je jeste odkaz na ATT, je to zatim jen beta, ale mela by normalne fungovat. http://cid-a50350ea7a969f0c.skydrive.li ... tsetup.exe
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- oyza
- Začátečník

- oyza
- Začátečník

tak jsem nainstaloval hotfix a prd. porad se to prepinalo. nakonec to spasil ATT, ale nadsen z toho nejsem, protoze jsem cekal, ze uz by jim aspon tohle mohlo fungovat
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
- glu
- Začátečník

-
Ale to neni chyba ty grafiky ani Ati, ze ji ta hra malo vytezuje. Vsichni si stezujou, jak jsou grafiky nenazrany a kdyz Ati zacne pouzivat setrici technologie, tak si lidi zacnou stezovat na ty setrici technologie? To je jen o tvych schopnostech si vsechno nastavit ke tvy spokojenosti, muzes treba zkusit v att zapnout vsechno naplno (af, aaf nebo jak se to jmenuje), aby ta hra jeste vic tu grafiku vytizila.
- oyza
- Začátečník

ehm, no to nevim jestli ji hra malo vytezuje. otazka zni co si mysli catalysty a co je realita. 25-30fps ve meste je fakt des a nevim jak ovladac prijde na to, ze se ma prepnout - coz samozrejme znamena i probliknuti obrazu. kdyz mam sakra novou grafiku a mam nejakou hru nastavenou na max, proto ji taky mam, tak me absolutne nezajma co si mysli nejakej catalyst. (ne ze by zrovna wow byla nejaka graficka orgie, ale tim spis to clovek narve na max vseho - zubatejch panacku sem si uzil dost za mlada). nemam nic proti setricim technologiim, je to v poradku, driv sem si to nastavoval sam, jak procak tak i grafiku, ale doba trochu pokrocila a tohle by melo fungovat samo. kdyz pustim aplikaci full screen ve 3D tak dokud ji nevypnu nema co catalyst premejslet o prepnuti do cehokoliv jinyho. me jen prekvapuje, ze karta ktera je na trhu uz nejakej ten mesic se prepina sem tam "jak chce" a nejak sem v catalystech nenasel moznost jak tohle vypnout.
p.s. nevite nekdo cim se da prilepit nebo kde se da sehnat kus ty "bajecny" 3M lepenky, respektive nejaky lepsi - na chladici teliska pro pameti na gf?
p.s. nevite nekdo cim se da prilepit nebo kde se da sehnat kus ty "bajecny" 3M lepenky, respektive nejaky lepsi - na chladici teliska pro pameti na gf?
- glu
- Začátečník

-
Otazka nezni co si mysli catalysty ani nic jinyho, ale jestli hrajes jen a pouze wow. Jestli ne , tak te nemuze rozhazet par nastaveni jako co nejvyssi rozliseni co umoznuje monitor a vsechny efekty naplno v att. V opacnym pripade jsi si koupil spatnou grafiku na tuhle hru, kterou jsem videl hrat bez problemu i na gf 5700le a ktera je dneska tak malo narocna na hardware, ze na Ati grafice aktivuje setrici technologie, v tom pripade ji prodej a kup si nejakou jinou grafiku, ktera tohle neumi. Ale to uz jsme pekne OT 
- oyza
- Začátečník

no tak kvuli wow jsem si 3870 fakt nekupoval, to zvladala i ta puvodni 1900xt v pohode... o nastaveni taky nejde. jen mi vadi, ze tohle by asi karta delat ve 3D nemela. to takhle muzu kontrolovat kazdou hru rivatunerem, jestli padlo fps kvuli narocnosti sceny nebo se proste catalyst rozhodl, ze to je podle nej tak a to vlastne jeste dost nepravidelne. mam dojem, ze se to sekalo i ve witcherovi, ale otazka zni jestli to je blbou optimalizaci loadu nebo kartou, to me ted napadlo tak zpetne. proste me zajimalo, zda je tohle normalni, ci nikoliv..glu píše:Otazka nezni co si mysli catalysty ani nic jinyho, ale jestli hrajes jen a pouze wow. Jestli ne , tak te nemuze rozhazet par nastaveni jako co nejvyssi rozliseni co umoznuje monitor a vsechny efekty naplno v att. V opacnym pripade jsi si koupil spatnou grafiku na tuhle hru, kterou jsem videl hrat bez problemu i na gf 5700le a ktera je dneska tak malo narocna na hardware, ze na Ati grafice aktivuje setrici technologie, v tom pripade ji prodej a kup si nejakou jinou grafiku, ktera tohle neumi. Ale to uz jsme pekne OT
p.s. muj dotaz ohledne ty lepenky porad plati. dva ty chladice z accelera mi "poradne" nedrzi na pametech, protoze se jednou posunuly v boji s heatpipe od hlavniho chladice a bohuzel u tehle lepenek druhy kolo jaksi moc nedrzi...
btw, jestli je wow malo narocne na dnesni grafiky by se dalo polemizovat, protoze uz v blbym 1152x864 a vsechno na max ta hra klidne ve meste spadne na 35fps...
- Hujeros
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 oyza : zkus si nastavit v ATT na polozce OSD display toto : FPS, vytizeni jadra a frekvence jadra a pameti a budes mit hned jasno jestli se ti prepina behem hrani z 3D do 2D.Nastav to na "zobrazovat stale". Ja to mam nastaveny porad - vubec to nerusi a mam prehled co se deje.Nemusis mit zaply grafy v rivatuneru a vidis to hned ve hre.
trochu OT - Jdou tam nastavit i hodiny,teplota jadra a i API tzn - jestli bezis na DX8,DX9,DX10 nebo OpenGL a jeste spousta dalsich veci,ale to uz bys mel pres celou obrazovku
trochu OT - Jdou tam nastavit i hodiny,teplota jadra a i API tzn - jestli bezis na DX8,DX9,DX10 nebo OpenGL a jeste spousta dalsich veci,ale to uz bys mel pres celou obrazovku
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
- oyza
- Začátečník

diky chlape, ja uz mel ATT dlouho a vsechno tohle vim, ale nejaky hnusny pismenka v rohu obrazu, kde treba zrovna u wow jsou docela podstatny informace mit nehodlam. kdyz nejakou hru poustim a nastavuji, tak mam pustenej osd z rivatunace abych videl zakladni info fps,load jader, pameti, ale abych tam cpal jeste takty, tak na to se muzu bodnoutHujeros píše:2 oyza : zkus si nastavit v ATT na polozce OSD display toto : FPS, vytizeni jadra a frekvence jadra a pameti a budes mit hned jasno jestli se ti prepina behem hrani z 3D do 2D.Nastav to na "zobrazovat stale". Ja to mam nastaveny porad - vubec to nerusi a mam prehled co se deje.Nemusis mit zaply grafy v rivatuneru a vidis to hned ve hre.
sem z toho nasr, protoze od ty doby co zacla amd/ati delat tenhle system, tak mi to jeste ani u jedny karty neslo poradne. u x1650 to nedelalo vubec(paklize to ta karta vubec umi - sem linej to hledat a uz si to nepamatuju, jen vim, ze jsem si to nastavoval pak sam, ale tam slo spis o under a overclock), u 1900xt se zase prozmenu prepla do 3D v taktech, ale jiz ne ve voltazi a cekal jsem, ze tohle by to uz jako umet mohlo. zase nic.
podstatnejsi je ted pro me to lepidloooo. diiiiky
- kasip
- Začátečník

- ickis
- Nováček

-
HD3870 - podivne barvy ve windows i aplikacich
Zdar vsichni,
poridil jsem si Saphire HD 3870 a na rozdil od 6600GT, kterou jsem mel predtim mi tahle zobrazuje uplne jinak barvy.
Nejdrive jsem myslel, ze to je nejakyma zbytkama ovladacu nVidie, ale po formatu a reinstalaci winXP je to uplne stejne.
Projevuje se to tak, ze napr. v kazdem okne windows je v zahlavi nejaky text - bilou barvou a ma lehky cerny stin - obvykle. Nova karta ho ale zobrazuje jako bily text s cervenym stinem. Totez je pri startu winXP, kdyz se na moment zobrazi napis "Vitejte" - ma cerveny stin misto cerneho.
Blbe je, ze se to projevuje i na webovych strankach - odkazy na iDnes napr. jsou maji barvu "magenta" a obvykle byvaji cerne apod.
Mate nekdo podobny problem?
mam nejnovejsi verzi ovladacu i CCC (8.4).
Prosim poradte cim by to mohlo byt.
Diky
//edit Don: Promaz... tyto dotazy smerujte do nakupni poradny
poridil jsem si Saphire HD 3870 a na rozdil od 6600GT, kterou jsem mel predtim mi tahle zobrazuje uplne jinak barvy.
Nejdrive jsem myslel, ze to je nejakyma zbytkama ovladacu nVidie, ale po formatu a reinstalaci winXP je to uplne stejne.
Projevuje se to tak, ze napr. v kazdem okne windows je v zahlavi nejaky text - bilou barvou a ma lehky cerny stin - obvykle. Nova karta ho ale zobrazuje jako bily text s cervenym stinem. Totez je pri startu winXP, kdyz se na moment zobrazi napis "Vitejte" - ma cerveny stin misto cerneho.
Blbe je, ze se to projevuje i na webovych strankach - odkazy na iDnes napr. jsou maji barvu "magenta" a obvykle byvaji cerne apod.
Diky
//edit Don: Promaz... tyto dotazy smerujte do nakupni poradny
- hazo
- Začátečník

-
Re: HD3870 - podivne barvy ve windows i aplikacich
Mno a tie 8.4 si tam nainstaloval hned na cisty system, alebo si tam mal najprv nejake ine ovladace? Lebo Tebou popisany problem sa mi zda ze robili 8.1 ... Tiez mi to robilo , ale nove ovladace to vyriesili (mam ASUS 3870)...ickis píše: Projevuje se to tak, ze napr. v kazdem okne windows je v zahlavi nejaky text - bilou barvou a ma lehky cerny stin - obvykle. Nova karta ho ale zobrazuje jako bily text s cervenym stinem. Totez je pri startu winXP, kdyz se na moment zobrazi napis "Vitejte" - ma cerveny stin misto cerneho.
Diky
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008
- LtK.Tomas
- Červená karta

-
Zdravím, mám takovej dotaz- když delší dobu hraju hry anebo si po několikáté pouštím 3DMark06 tak se mi moje Sapphire ATI Radeon HD3870 začne zadrhávat (v FPS např. z 60FPS na 31FPS a pak zase rychle skočí na původní a pak zase...), stává se vám to taky ?
S originálním chladičem to bylo skoro okamžitě
ale teď jsem si na ní dal božský Accelero S1 + ty ventilátory, díky tomu začne karta "lagovat" o několik minut později
Typuju tedy, že je to tedy teplotou, dá se to někde vypnout ? Díky
S originálním chladičem to bylo skoro okamžitě
Typuju tedy, že je to tedy teplotou, dá se to někde vypnout ? Díky
- rony1977
- Nováček

-
Ahoj ja mam tiez cudny problem, kupil som RADEON SAPPHITE HD3870 SINGLE SLOT a niekedy mi zvykne, hlavne v 3D MArku 2006 pri niektorych testoch uplne sa rozsypat obraz, ale test ide dalej, aplikacia nezamrzne a riadne cela prebehne. Kartu pretaktovanu nemam i ked by bola vsetko je rovnake. Predtym som tam mal RADEON 1950PRO od MSI a problemy mi nerobila.
Zostava : MSI P35 Platinum, pamate 4 * ADATA 800MHz, C2D 6550, VGA SAPPHIRE HD 3870 , 600W zdroj thermaltake, 2 * 320HDD SATA2 Samsung
Zostava : MSI P35 Platinum, pamate 4 * ADATA 800MHz, C2D 6550, VGA SAPPHIRE HD 3870 , 600W zdroj thermaltake, 2 * 320HDD SATA2 Samsung
- ickis
- Nováček

-
Re: HD3870 - podivne barvy ve windows i aplikacich
Jak jsem psal, nejdrive jsem to zkusil do puvodnich winXP SP2, pak jsem preformatoval a nainstaloval ovladace do cisteho systemu - zadny vysledekhazo píše:
Mno a tie 8.4 si tam nainstaloval hned na cisty system, alebo si tam mal najprv nejake ine ovladace? Lebo Tebou popisany problem sa mi zda ze robili 8.1 ... Tiez mi to robilo , ale nove ovladace to vyriesili (mam ASUS 3870)...
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-