jak funguji sluchatka 5.1??
Moderátor: CageJ
- NEONET
- Středně pokročilý

jak funguji sluchatka 5.1??
uz googlim dlouho, ale jak sluchatka dokazou udelat zvuk 5,1 ? u repro je to jasne, zvuk jde zestran, zezadu, ale jak u sluchatek, a je to jako u 5.1 beden? (myslim vyvazeni kanalu)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- myom
- Středně pokročilý

zjednodušeně-bud je ve sluchatkach 6 repraku v kazde musli jako u normalnich repraku, nebo tam je jeden a pomoci frekvencniho posunu se navodi dojem, ze zvuk vychazi odjinud.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Sattero
- Začátečník

Máš pravdu... Osobně sem měl Speed-Link Medusa 5.1 USB Edition a repráků je pouze 4 a 1 vibrační jako subwoofer (nejedná se o repro ale o vibrační hovadinka, co máte víceméně i v mobilu) na mušli. Často se ale dělají pouze 3 na mušli a vibrační, naprosto to stačí. Osobně ale doporučuji kvalitní normální uzavřená sluchátka s cenou minimálně 3 tisíce, s těmi můžete nejen u DVD mít kvalitní "prostorový" zvuk, ale i u her. Dokonce co si pamatuju, tak na to byl i program, kterej změnou frekvencí dokázal vytvořit "prostorový" zvuk víceméně na čemkoli, ale čím levnější sluchátka, tím horší výsledek. I když to je taky docela blbost, já mám sluchátka za tisíc Kč od Technics a dosáhl sem docela dobrého výsledkumyom píše:zjednodušeně-bud je ve sluchatkach 6 repraku v kazde musli jako u normalnich repraku, nebo tam je jeden a pomoci frekvencniho posunu se navodi dojem, ze zvuk vychazi odjinud.
5.1 sluchátka jsou pouze na hry, basy a výšky jsou na prd, takže na hudbu naprosto k ničemu. K filmům to není špatné, ale na mě až moc jiný zvuk oproti originálnímu zvuku. Třeba Pán Prstenů s Medusama i přes dobré nastavení zněl jak laciná komedie
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
- myom
- Středně pokročilý

ja mam 5.1 teacky a taky tam mam 3+tu blbost vibracni. jsem se upsal, 6 jich tam samozrejme neni. jako musim rict, ze to neni spatne, ale mel jsem na usich nejake profi, co mely 2 repraky a to byl vazne maras co dokazaly. repro neni spatne, ale u sluchatek proste vychutnas detaily.
- Sattero
- Začátečník

No tos neslyšel kvalitní reproduktory. Sluchátka jsou dobré a pro soukromý poslec ideální, ale prostě reproduktory, které jsou kvalitní a místnost je dobře akustická... to je prostě jiné máslo, žádná Rama, ale pravé z malého českého kravínamyom píše:ja mam 5.1 teacky a taky tam mam 3+tu blbost vibracni. jsem se upsal, 6 jich tam samozrejme neni. jako musim rict, ze to neni spatne, ale mel jsem na usich nejake profi, co mely 2 repraky a to byl vazne maras co dokazaly. repro neni spatne, ale u sluchatek proste vychutnas detaily.
- myom
- Středně pokročilý

hehe, kolik lidi si muze dovolit vyhradit si pokoj na poslucharnu a repro za 50k.
s kvalitnim zvukem jsem rozmazleny na velice kvalitnich domacich reprech + tatik ma udelanou poslucharnu/domaci kino. zesilovace a 2 vezovky + samostatna sestikanalova soustava vsechno delane. prehravac pioneer nedavno koupeny receiver od sony s mikrofoni kalibraci.
kdyz na tomhle jeste pustite LP... 
s kvalitnim zvukem jsem rozmazleny na velice kvalitnich domacich reprech + tatik ma udelanou poslucharnu/domaci kino. zesilovace a 2 vezovky + samostatna sestikanalova soustava vsechno delane. prehravac pioneer nedavno koupeny receiver od sony s mikrofoni kalibraci.
- Sattero
- Začátečník

Tak to se omlouvám za můj výrok, žes neslyšel kvalitní reproduktory. Jen podotknu, že když si člověk staví repráky, tak podle toho na co je chce (jakej žánr hudby, filmů atd.) a jaký zvuk má rád... No já mám starší Sony STR-DG700 (holt studentík - dobrá cena (6000kč místo 8500kč když sem to kupoval, takže pro mě ideál, stejně sem hledal něco kolem 8-12kKč) a budu kupovat zatím 2.0 Tannoy Mercury F2.
Je ale pravda, že sluchátka, pokud jsou hodně kvalitní (tudíž většinou drahé za cca. 3000+ u malých firem a 5000+ u velkých), tak podají zvuk jako mnohonásobně dražší bedny a navíc jsou skladné, avšak já osobně nesnáším sluchátka na delší poslech než 2-4 hodiny, já poslouchám vlastně celý den a sluchátka mám tudíž jen na cesty, repro na doma
Je ale pravda, že sluchátka, pokud jsou hodně kvalitní (tudíž většinou drahé za cca. 3000+ u malých firem a 5000+ u velkých), tak podají zvuk jako mnohonásobně dražší bedny a navíc jsou skladné, avšak já osobně nesnáším sluchátka na delší poslech než 2-4 hodiny, já poslouchám vlastně celý den a sluchátka mám tudíž jen na cesty, repro na doma