Tannoy Mercury F2 + diskuze a chlubení :)
Moderátor: CageJ
- Sattero
- Začátečník

Tannoy Mercury F2 + diskuze a chlubení :)
Nazdar lidi!
Tak co, máte někdo zkušenosti s Tannoy Mercury F2, F1 nebo i sloupy F3 a F4, centrem a surroundovými repro? Já teď budu kupovat na doporučení prodejce Tannoy Mercury F2 a postupem času dokoupím celý set 5.0 (F2 vepředu, FR vzadu a center FC). Osobně sem je nikdy neslyšel, navíc ty potvory mají na skladech posledních pár kusů a F2 se už nebudou prodávat. Uvidím jakou variantu mi dodají v pátek, buď světlou jabloň nebo černý buk, to je mi vcelku šumák, ale hlavně aby dodali F2... No pravda, zkušenosti, to je blbé slovo, spíš jestli jste je někdo slyšeli jak hrají.
Asi bych měl dodat, že ty bedny jsou k Sony STR-DG700, který již mám nějaký ten pátek, ale zatím sem měl provizorní bedny JVC. Dříve sem uvažoval nad Jamo S606, ale jak sem je slyšel hrát, tak chabé prokleslení, dunivé basy, to opravdu ne a navíc nemám prostor na sloupy (16m2). Dál nad Heco Victa 300, ale říkal sem si, že trochu připlatím (2 tisíce) a budu mít lepší regálovky a to Tannoy Mercury F2 nebo Magnat Altea 3. Nakonec po dlouhém váhání sem zvolil Tannoy Mercury F2, protože sem slyšel hrát M2 a byly dobré... No uvidíme...
Ještě by mě zajmalo, jak jste na tom Vy s reproduktory? PC bedničky za 2 tisíce v 5.1 setu nebo repro za 8 tisíc k zesíku a "jen" 2.0? Rozpovídejte se, je tu až mco velká nuda a monotólnost, tak se poďte pochlubit.
Tak co, máte někdo zkušenosti s Tannoy Mercury F2, F1 nebo i sloupy F3 a F4, centrem a surroundovými repro? Já teď budu kupovat na doporučení prodejce Tannoy Mercury F2 a postupem času dokoupím celý set 5.0 (F2 vepředu, FR vzadu a center FC). Osobně sem je nikdy neslyšel, navíc ty potvory mají na skladech posledních pár kusů a F2 se už nebudou prodávat. Uvidím jakou variantu mi dodají v pátek, buď světlou jabloň nebo černý buk, to je mi vcelku šumák, ale hlavně aby dodali F2... No pravda, zkušenosti, to je blbé slovo, spíš jestli jste je někdo slyšeli jak hrají.
Asi bych měl dodat, že ty bedny jsou k Sony STR-DG700, který již mám nějaký ten pátek, ale zatím sem měl provizorní bedny JVC. Dříve sem uvažoval nad Jamo S606, ale jak sem je slyšel hrát, tak chabé prokleslení, dunivé basy, to opravdu ne a navíc nemám prostor na sloupy (16m2). Dál nad Heco Victa 300, ale říkal sem si, že trochu připlatím (2 tisíce) a budu mít lepší regálovky a to Tannoy Mercury F2 nebo Magnat Altea 3. Nakonec po dlouhém váhání sem zvolil Tannoy Mercury F2, protože sem slyšel hrát M2 a byly dobré... No uvidíme...
Ještě by mě zajmalo, jak jste na tom Vy s reproduktory? PC bedničky za 2 tisíce v 5.1 setu nebo repro za 8 tisíc k zesíku a "jen" 2.0? Rozpovídejte se, je tu až mco velká nuda a monotólnost, tak se poďte pochlubit.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pěkné, na ty F2 jsem četl hodně chvály, ale ještě sem neměl příležitost je slyšet. Určitě si ale udělal dobře, že ses vyhnul levným sloupům. Teď je ještě otázka, jak si sednou s tím Sony recieverem, i když vzhledem k charakteru beden Tannoy by s tím neměl být problém. Hlavně nedej na první dojem po zapojení, hodnotit zvuk má smysl minimálně po 50-ti hodinové záteži.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Sattero
- Začátečník

Neboj, tzv. "zahořování" bude minimálně 150 hodin a pak napíšu reference, při 50ti jen první dojem 
No právěže Sony má neutrální přednes a Tannoy taky a jelkož poslouchám především Jazz, tak je to pro mě, aspoň si myslím, dobrá volba. No ale jsem student, takže ty Altei ne. Ono monitory Altea 3 jsou o 500Kč dražší, ale center o litr (to ještě jde), ale surroundy nejsou, takže bych místo 4 tisíc vykotlil dalších 7 za Altei 3. O Alteie se ziňuji, protože to mi doporučili jako první, jako ta ideální sestava k mému zesíku, ale po diskuzi s prodejcem sme se nakonec schodli na Tannoy Mercury F1\F2.
Jo a nezapomeňte se chlubit svými repro a vůbec celou audio sestavou, bylo by to zajímavé vědět kdo co má tady v té naší milované sekci "Zvuk"
No právěže Sony má neutrální přednes a Tannoy taky a jelkož poslouchám především Jazz, tak je to pro mě, aspoň si myslím, dobrá volba. No ale jsem student, takže ty Altei ne. Ono monitory Altea 3 jsou o 500Kč dražší, ale center o litr (to ještě jde), ale surroundy nejsou, takže bych místo 4 tisíc vykotlil dalších 7 za Altei 3. O Alteie se ziňuji, protože to mi doporučili jako první, jako ta ideální sestava k mému zesíku, ale po diskuzi s prodejcem sme se nakonec schodli na Tannoy Mercury F1\F2.
Jo a nezapomeňte se chlubit svými repro a vůbec celou audio sestavou, bylo by to zajímavé vědět kdo co má tady v té naší milované sekci "Zvuk"
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud tě zajímá moje sestava tak je to čisté stereo řešení z beden Wharfedale Diamond 9.3 + zesilovač NAD325. Jako zdroj signálu slouží PC (jen FLACy), přes SPDIF z Reva 5.1 posílám digitální signál do DIY DACu 2.5 (http://karafiat.unas.cz/audio.html). Se sestavou jsem maximálně spokojený, pokud tě zajímá něco bližšího, ptej se 
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vypadají sympaticky, líbí se mi střídmý design. Kolik jsi za ně dal?
Já jsem stereo pozitivní, sestavu mi pohání Harman/Kardon HK 970, stereo reproduktory mám z anglické produkce Mission, model M32, a subwoofer pro doplnění spodních frekvencí (zatím pouze na filmy a hry, nemám dořešenou akustiku a stojany jsou zatím ve výrobě, takže finální dolaďování proběhne až posléze) Velodyne VX-10 II. Jako zdroj signálu používám výhradně PC se zvukovkou M-Audio Audiophile 24/96.
V týdnu ještě přibydou kablíky Audioquest Type 4 a zajímavý USB DAC od Silverstonu - na ten jsem velmi zvědavý. Recenze po internetu vyznívají velice kladně, navíc je to dobrý adept na tuning - výměna operačních zesilovačů a kondenzátorů se přímo nabízí. Dát 10k za DAC si zatím nemohu dovolit, tak zkusím toto poměrně zajímavé low-end řešení. - uvidím, zda uslyším ve zvuku zlepšení.
Pro případné zájemce - právě vzniklo nové hifi fórum na adrese http://hifinazory.cz/forum, tak se můžete přijít podívat, případně i zapojit do diskuse, ať se nám to rozrůstá. Zatím je tam opravdu příjemná atmosféra a je tam dost lidí s bohatými zkušenostmi v audio/video segmentu.
Já jsem stereo pozitivní, sestavu mi pohání Harman/Kardon HK 970, stereo reproduktory mám z anglické produkce Mission, model M32, a subwoofer pro doplnění spodních frekvencí (zatím pouze na filmy a hry, nemám dořešenou akustiku a stojany jsou zatím ve výrobě, takže finální dolaďování proběhne až posléze) Velodyne VX-10 II. Jako zdroj signálu používám výhradně PC se zvukovkou M-Audio Audiophile 24/96.
V týdnu ještě přibydou kablíky Audioquest Type 4 a zajímavý USB DAC od Silverstonu - na ten jsem velmi zvědavý. Recenze po internetu vyznívají velice kladně, navíc je to dobrý adept na tuning - výměna operačních zesilovačů a kondenzátorů se přímo nabízí. Dát 10k za DAC si zatím nemohu dovolit, tak zkusím toto poměrně zajímavé low-end řešení. - uvidím, zda uslyším ve zvuku zlepšení.
Pro případné zájemce - právě vzniklo nové hifi fórum na adrese http://hifinazory.cz/forum, tak se můžete přijít podívat, případně i zapojit do diskuse, ať se nám to rozrůstá. Zatím je tam opravdu příjemná atmosféra a je tam dost lidí s bohatými zkušenostmi v audio/video segmentu.
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co říkáš na HK970ku? Při výběru jsem ho měl v hledáčku, ale nakonec sem skončil u NADu (skvěle sedí k Wharfedale bednám).Exp píše:sestavu mi pohání Harman/Kardon HK 970
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Z mého pohledu vynikající, sedl mi lépe k bednám. Porovnával jsem C320 a HK970 přímo, a ty rozdíly byly velmi malé (možná, že repro v kategorii 20-30k by toho odhalilo více). Netroufám si říct, že jeden hraje lépe nebo hůře, vše se odvíjí od dané kombinace repro a zesilovače.Aspon píše:Co říkáš na HK970ku? Při výběru jsem ho měl v hledáčku, ale nakonec sem zkončil u NADu (skvěle sedí k Wharfedale bednám).Exp píše:sestavu mi pohání Harman/Kardon HK 970
A i když to se zvukem nemá nic společného, tak se mi STRAŠNĚ vždy líbil design HK 970 (mám verzi black)
- Sattero
- Začátečník

Moc pěkné sestavičky pánové! Nad SW sem uvažoval, abych si doladil filmy, ale v paneláku, nevim, nevim. Mě bude stačit 2.0 a časem udělám 5.0... Zajímala by mě cena Vašich sestaviček, stáří jednotlivých dílů... Jinak co říkáte na staré zesíky Technicsu? Ještě se mi u bratra válí jeden starší kousek, pravda z mainstreamu (v té době za 10-14kKč), ale docela dobrý
Jak to přebral Panasonic, tak to šlo z kopce, ale ty staré nebyly špatné co? 
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Také bydlím v paneláku a ten sub je ve filmech samozřejmě znát hodně (aneb regály začínají většinou tak kolem 45-50 Hz). Bez té basové linky jsou filmy chudé, takže 5.0 z regálových repro je na domácí kino imho opravdu málo. Ale uvidíš sám 
Cenu komponent jednoduše vyhledáš, myslím, že zveřejňovat zde je to k ničemu. Oba máme novodobé komponenty se stářím kolem 1-2 let (až na mou zvukovku, ta je starší).
Ve starších zesilovačích se neorientuji (máme doma jen stereo receiver Denon DRA-365RD s poměrně solidním zvukem), takže v tomhle ti neporadím.
Cenu komponent jednoduše vyhledáš, myslím, že zveřejňovat zde je to k ničemu. Oba máme novodobé komponenty se stářím kolem 1-2 let (až na mou zvukovku, ta je starší).
Ve starších zesilovačích se neorientuji (máme doma jen stereo receiver Denon DRA-365RD s poměrně solidním zvukem), takže v tomhle ti neporadím.
- Sattero
- Začátečník

Špatně si mě pochopil, to není o tom, že chci radu, jen názor, vzpomínky na starší časyExp píše:Také bydlím v paneláku a ten sub je ve filmech samozřejmě znát hodně (aneb regály začínají většinou tak kolem 45-50 Hz). Bez té basové linky jsou filmy chudé, takže 5.0 z regálových repro je na domácí kino imho opravdu málo. Ale uvidíš sám
Takže klídek a chlubte se
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Starý Technics by měl být slušný, zkus porovnat s tím Soňákem. Co se ceny týká, tak je to opravdu dohledatelné na netu, snad jen dodám, že jsem taky student, na komplet sestavu, co mám, jsem si vydělal sám (pravda v zahraničí, u nás bych na to dělal mnohem déle).
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám audio v místnosti cca 3,5x3,5m, takže asi tak. Pokud ti basy chybět nebudou, jedině dobře pro tebe - ušetříš. Samozřejmě hodně záleží na tom, jestli posloucháš pure direct nebo s eq - pokud platí za b, pak se z "ptačích budek" dají vyloudit i hlasitější vyšší basy/nižší středy, ale na hluboký a silný bas je pochopitelně potřeba jiné repro.
Jinak naprostá většina subů má knoflíky na doladění crossover freq. a samotného volume, případně ještě phase shift přepínač, takže při troše snahy není problém uzpůsobit sub i do menší místnosti (a i tak ulehčit regálům od nižších frekvencí).
Cenu sem opravdu psát nebudu, koho zajímá, během deseti vteřin si to dohledá.
Aspon - jsme na tom podobně, akorát já na to bohužel vydělával u nás, a nejspíš za podstatně menší peníz než ty. Ale snad by se to tento rok mohlo změnit, také bych se rád někam podíval
Btw, nenapsal bys mi nějaké postřehy na zvuk Karfíkova DACu? Aneb v čem se liší u tebe poslech s ním a bez něj. Rád si počtu, díky
Jinak naprostá většina subů má knoflíky na doladění crossover freq. a samotného volume, případně ještě phase shift přepínač, takže při troše snahy není problém uzpůsobit sub i do menší místnosti (a i tak ulehčit regálům od nižších frekvencí).
Cenu sem opravdu psát nebudu, koho zajímá, během deseti vteřin si to dohledá.
Aspon - jsme na tom podobně, akorát já na to bohužel vydělával u nás, a nejspíš za podstatně menší peníz než ty. Ale snad by se to tento rok mohlo změnit, také bych se rád někam podíval
Btw, nenapsal bys mi nějaké postřehy na zvuk Karfíkova DACu? Aneb v čem se liší u tebe poslech s ním a bez něj. Rád si počtu, díky
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nj, před tím rokem to byla ještě fajn práce, za 5 týdnů 1100 liber, jídlo a ubytování zdarma. Bohužel kurz libry klesl tak, že tento rok to přestává být až tak zajímavé....
Karfíkův DAC
... je to jediný existující kus verze 2.5, prakticky to je plně funkční prototyp. Před ním jsem používal analog z Reva a ten přechod na DAC byl hodně brutální (v dobrém slovasmyslu). Takové nejpatrnější změny byly
1) mnohem lepší kontrola nejnižších basů, s DACem jsou razantnější a působí silnějším dojmem.
2) výšky nabraly větší čistotu, nejsou řezavé, sykavky jsou poslouchatelné a nevadí, subjektivně je výšek víc než u Reva.
3) celkově vzdušnější zvuk, jde doslova cítit prostor studia, kde byla skladba nahraná, vystupují nové detaily, dřív neslyšené.
Ono se to celkově blbě popisuje, aniž by to neznělo směšně, každopádně ten rozdíl proti Revu byl obrovský.
Karfíkův DAC
1) mnohem lepší kontrola nejnižších basů, s DACem jsou razantnější a působí silnějším dojmem.
2) výšky nabraly větší čistotu, nejsou řezavé, sykavky jsou poslouchatelné a nevadí, subjektivně je výšek víc než u Reva.
3) celkově vzdušnější zvuk, jde doslova cítit prostor studia, kde byla skladba nahraná, vystupují nové detaily, dřív neslyšené.
Ono se to celkově blbě popisuje, aniž by to neznělo směšně, každopádně ten rozdíl proti Revu byl obrovský.
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Repro kabely mám tyhle http://www.hifi-regler.de/shop/in-akust ... cacf533bcd
Asi týden jsem měl obyčejnou dvoulinku, po výměně se zvuk slyšitelně zlepšil, bylo to patrné i přes to, že v té době byly bedny ještě nerozehrané a bez DACu. Počítám, že teď by ten rozdíl byl ještě znatelnější.
Asi týden jsem měl obyčejnou dvoulinku, po výměně se zvuk slyšitelně zlepšil, bylo to patrné i přes to, že v té době byly bedny ještě nerozehrané a bez DACu. Počítám, že teď by ten rozdíl byl ještě znatelnější.
Edifier R1700BTs
Edifier R1700BTs