Taktování procesorů Intel

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Vart
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vart »

Grunt píše:Lidi, jaká je maximální provozní teplota, která je ještě únosná? Myslím ale skutečná při Orthosu a měřená serioznim programem (žádne speedfany) dá se jít do cca 70˚ nebo to už je hodně? Chtěl bych zkusit vytáhnout víc jak ty 3Ghz a to už bude chtít razantní zvýšení napětí. Tak ať vím. dík za odpověď na můj další blbý dotaz :D

Prošel sem si výsledky přetaktování a nějak se mi ty teploty nezdají co tam lidi uváději, nevím jestli blbě měří oni, nebo já, nebo jen někdo zkresluje své výsledky, ale vysledky typu 3ghz s boxem a 55˚ se mi nezdají příliš reálné, tak bych prosil o nějaké důvěryhodné vyjádření někoho kdo ví jak to je :)
něco jako "maximální provozní teplota" je nesmyslný pojem.. Zjednodušeně čím vyšší teplota, tím kratší životnost, každý typ procesoru i jednotlivé kousky daného typu se liší, takže se nedá říct obecně "tohle je ta správná teplota"
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
mikrokokr
Nováček
Nováček

Nejde taktovat

Příspěvek od mikrokokr »

Ahoj taktéři, prosím Vás moc o radu jde mi o taktování procesoru q6600. Desku mám asus p5k premium vše taktuji v biosu. Tento procesor při zakoupení v poho šel taktovat dal jsem ho i na nějákých 3.6 ale pak jsem ho snížil na 3 kůli teplotě. Takto to běhalo asi týden a jednoho rána když jsem zapnul PC tak se na začátku restartnulo samo od sebe a od té doby mám takt na továrním což je 2.4. Zkoušel jsem snad vše různě taktovat, přehrát bios, loadovat ho udělal jsem i CMOS na desce atd.. Ale vůbec nic stále 2.4!! :sad: I když ho nastavím v biosu na 9*400 tak je tam stále 2.4. Jediné co se dá měnit je Ratio. FSB Frequency ať dám na co chci je stale 266 i když je tam vidět 400. Když dám Ratio na 8 tak automaticky mám podtaktováno na nejakych 2.13. Zůstává tam sále nastaveno Frequency 266 ale není to vidět a ani se to nedá asi zmenit i když to tam napíši ručně a je to vidět... Nemám něco špatně zapnutého třeba nějakou ochranu taktování?? Jde jinde zvednout frequency než v biosu? Protože v biosu to opravdu nejde. Jo změním ale nic se nestane. Prosím prosím nevíte náhodou čím by to mohlo být? Už opravdu nevím co s tím... Děkuji Všem za odpovědi koki
Můj děda - Deska: ASUS P5K Premium/ WiFi AP, Procik: Intel C2D Q6600, Chladič: Zalman CNPS9700 LED, Paměti: Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz Twin 2x2048, Disk: WD500GB SATA2 16MB, Grafika: ASUS GeForce 8800GTX, Zvuk: Creative X-Fi Platinum, Zdroj: Fortron BlueStorm II 500W
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Vim, ze to mnozi uz urco vedi, ale pro lidi jako ja co na to prisel az ted tak pred 2 dny vysel novy core temp kompatibilni i s 64bit Vistama a nove ma i kompatibilitu s Logitech G15, takze mi tu pekne ted preblikavaj na LCD teploty :oops:

link http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1282061

enjoy :wink:
hadza
Nováček
Nováček

Příspěvek od hadza »

Zdravim zkusene taktovace! :)
Zkousel jsem poprve pretaktovat a mam dotaz!
Procesor E2180,MB GA EP35 DS3P,Pameti Kingston 800MHz 5Cl
Zvedl jsem frekvenci na 3,0 GHz (10x300) pameti na 2.4x,napeti na auto,EIST vypnuty ,jelo to 2 hodiny stabilne(orthos,prime95) ale teploty v TAT behali az na 76-78C,tak jsem to zmenil na 10x270 2,7 a ted se teploty vyplhaji na max 67-68C.Pameti mam nasteveny 2.4x na 5-5-5-18,ale jelo to v klidu i na 4-4-4-12.
Zda to zatim tak muzu nechat?
A jeste se chci zeptat zda nema nekdo zkusenosti, zda bych to mohl dostat s novym chladicem(napr.scythe ninja) na 3.2 GHz bez nejakeho velkeho prehrivani?
CPU:Intel Pentium Dual-Core E2180 2,0GHz @3,33GHz(10x333)+Arctic cooling Freezer 7 Pro
MB:Gigabyte GA-EP45-UD3RRAM:2X2GB DDR2-800MHz Kingston CL5 GK:Sapphire Radeon HD 6750 1GB DDR5 Zdroj:CORSAIR HX620 Case:Fractal Design Define R3 HDD:3xSAMSUNG F3 1TB SATAII LCD:Samsung 2032BW - 20"
PEKY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PEKY »

hola, chcel som pretaktovat (zost.podpis) ale nemam v biose moznost pci lock, pcie mam nastavene na 100mhz, pci freqvency mozem nastavit na def. 33,3 ale pri zdvihani fsb sa dviha aj pci to je jasne alebo mozem nastavit stabilne 32,36,38mhz :o co mam dat? mam v pci zapojenu zvukovku a firewire :(
MB: Gigabyte EP45 DS3 CPU: Intel C2D E7200 2,5Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 2x2GB A-Data DDR2 800Mhz GK: ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 625/993 ZK: Creative Audigy SE HDD: Samsung HD322HJ 320GBPSU: Fortron BlueStorm II 500W CASE: Gigabyte Poseidon 310
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Commanderwar »

Zdravím neporadio byste mi nekdo jak nataktovat moji 8200???..už jsem o tom dost četl, ale praxe uživatelu je proste praxe uživatelu. nejsem si jitsy co všechno bych mel v biosu nastavit tak aby to šlapalo. A vim že dost lidi taktuje 8200, me by stačilo zatim tak na 3.0Mhz, mam zatim jen box chladiš, ale alespon ty 3, Nechtel bych na nic zapomenout
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

Commanderwar píše:Zdravím neporadio byste mi nekdo jak nataktovat moji 8200???..už jsem o tom dost četl, ale praxe uživatelu je proste praxe uživatelu. nejsem si jitsy co všechno bych mel v biosu nastavit tak aby to šlapalo. A vim že dost lidi taktuje 8200, me by stačilo zatim tak na 3.0Mhz, mam zatim jen box chladiš, ale alespon ty 3, Nechtel bych na nic zapomenout
Tohle se řeší tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=780
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
buckynho
Nováček
Nováček

Příspěvek od buckynho »

nema niekto nejaky podrobny navod ako taktovat intel core2 duo ??
lebo ja som mal AMD a neviem z Intelom vobec narabat :-D
ak by niekto nieco poznal prosim napiste
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Kotoucek
Nováček
Nováček

nastavení frekvence PCI

Příspěvek od Kotoucek »

Zdravímvšechny,

a prosím o radu. Dělal jsem první pokusy s taktováním mého Q6600 na ASUS P5K-E, ale potýkám se s malým problémem. Jakmile přetaktuju tak mi nejede net - myslím, že je to kvůli tomu, že systém neveme síťovku kvuli frekvenci PCI. Prohledal jsem snad celý BIOS i manual a nikde jsem nenašel položku kde bych mohl nastavit frekvenci PCI na 33. PCIE na 100 jsem našel, ale PCI mi nějak zůstává skryto.

Neví někdo z vás kde bych to mohl najít?

Předem dík.
SWE
Začátečník
Začátečník

Re: nastavení frekvence PCI

Příspěvek od SWE »

Kotoucek píše:...
Ahoj, podle me a toho, co jsem narychlo vygooglil (a prijde mi to i nejlogictejsi v dnesni dobe), je frekvence PCI sbernice zamcena na 33 MHz a nezavisla na frekvenci FSB, a je to tak uz docela dlouhou dobu na hodne deskach ASUSu.
Takze problem bude IMHO nekde jinde.
Kotoucek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotoucek »

Ahoj a dík,

problem byl asi opravdu jinde, ale netuším kde.. :lol: proste jsem to vrátil na původní takt a druhý den přetaktoval znova (zatím jen na 3GHz) a světe div se valí to zatím fajn. :)

Každopádně dík.. :wink:
Kotoucek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotoucek »

Tak jsem narazil na jiný problém. Když přetaktuju moje Q6600 na 3,2GHz tak mi v Primu hazi errory 4. jadro. Zkusil jsem zvýšit napětí, ale nikde to zvýšení nevidím: nastavím třeba v Biosu CPU Voltage na 1,4 tak CPU-Z porad ukazuje 1,352V a i v Biosu v Hardware monitoru vidim 1,352V.

Nevíte čím to může být (předpokládám že hlavní error jsem já :-D )

Díky..
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

muze to byt i pametma (moc agresivni casovani, vysoka freqence nebo mala voltaz) a nebo taky cpu, ze proste vic neda
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Kotoucek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotoucek »

NEONET píše:muze to byt i pametma (moc agresivni casovani, vysoka freqence nebo mala voltaz) a nebo taky cpu, ze proste vic neda
No ale proč mi nejde zvýšit to napětí? :sad:
oromiselda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

P4, prosím o pomoc

Příspěvek od oromiselda »

ahoj, mám P4, 3ghz z výroby na jádře prescott. Když jsem se ho pokoušel přetaktovat, nejdříve jsem šel na 215Mhz z 200mhz fsb, vše bylo ok, zatížil jsem ho na 15 minut everestem, na 100%, teplota cpu byla 29 stupnu, takze jsem fsb v biosu hned zvednul na 225mhz, jenže po uloženi do cmosky a zapnuti windowsu nenaběhl monitor, a objevila se na něm hlaska -no video input-, zkusil jsem restartovat, zkontrolovat kabely, vyndat a zandat grafickou kartu ale nic nepomohlo. Nemate někdo radu?

Jde o život...

//Stano - del 3x post
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nájdi v manuály od dosky CMOS clear a prehoď jumper podla pokynov.
oromiselda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problém

Příspěvek od oromiselda »

to sTano11: ehm... to jsem moc nepochopil? nešlo by to popsat nějak zjednodušeněji, jsem začátečník.
btw desku mám MSI 915 Pl Neo
//
omlouvám se že píšu ještě jedbou, ale k tomu resetovani biosu, nenese to sebou nějaky rizika straty dat nebo takn něco? mam zresetovat kdyz je pocitac vypnuty nebo zapnuty? potom ho mam normalne pustit?

mějte se mnou, prosím, strpení, jsem amatér, ale zapálený:-)

//Stano - edit 4x post
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Vypnes zdroj/vytahnes ze zdroje napajeni, najdes na desce jumper na reset BIOSu, prehodis ho tak na 10s (me staci cca 5s, asi dost zalezi na desce) nebo mas na desce tlacitko a to stisknes/podrzis, NEZAPINAS PC (!) po dobu prehozeni jumperu, prehodis ho spatky, zapojis napajeni, zapnes zdroj a muzes zapnout PC, vlezes do BIOSu a vse nastavis...

A data se neztrati ;).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Kotoucek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotoucek »

Kotoucek píše:Tak jsem narazil na jiný problém. Když přetaktuju moje Q6600 na 3,2GHz tak mi v Primu hazi errory 4. jadro. Zkusil jsem zvýšit napětí, ale nikde to zvýšení nevidím: nastavím třeba v Biosu CPU Voltage na 1,4 tak CPU-Z porad ukazuje 1,352V a i v Biosu v Hardware monitoru vidim 1,352V.

Nevíte čím to může být (předpokládám že hlavní error jsem já :-D )

Díky..
Poradí mi někdo proč mi nejde zvýšit to napětí? :sad:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“