Podivna instalace - systemovy oddil G!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MikEdge
Začátečník
Začátečník

Podivna instalace - systemovy oddil G!

Příspěvek od MikEdge »

Na cerstve postavenou sestavu jsem chtel nainstalovat operacni system XP, ale stala se mi zvlastni vec - pri instalaci jsem si zvolil jako systemovy disk zapojeny na SATA kanal 0 (deska GA P965 DS-4) - raptor 150GB a po isntalaci jsem zjistil, ze oddil ma pismeno g, zatimco pisemna c,d,e jsou obsazena 3 oddily na datovem disku, ktery jsem do pocitace dal ze stareho, abych si z nej mohl prekopirovat data (jedna se o EIDE disk). Takto to vypada:
SATA0 - WD Raptor
SATA1 - WD Caviar 500
SATA2 - WD Caviar 500
SATA3 - mechanika
IDE1 - Samsung 250
V cem spociva tento problem? Proc system oznacil systemovy oddil jako G? Je mozne to nejak zmenit, nbeo tomu priste predejit? Predem dekuji za radu!
markro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markro »

Nemas v tom PC ctecku na karty? Me se to stava kdyz instaluju Win XP se zapojenou cteckou, nejdrive to priradi Pismena ctecce a hned potom prvnimu oddilu disku. Treba ti to pomuze.

Takze bud pred instalaci odpojit a nebo vypnout v biosu
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Nepotřebné disky před instalací odpojit, další partition na disku, kam se má instalovat systém, skrýt. Jinak ti instalátor přiřadí písmenka podle postavení hvězd a rozhodně to nebude tak, jak sis přál. Tento bug mají win2k i winXP.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
MikEdge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MikEdge »

Tak to je opravdu mazec - moc dekuju za komentar. Nikdyx bych nerekl, ze je to takto spatne udelane. To jsou pro me moc cenne informace. Proste ho odpojim a hotovo... Ctecku nemam.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

tak to teda neni podle konstelace hvezd, to je proto, ze instalacka/BIOS uprednostnuje IDE pred SATA :wink:

(jen si to spocti)

ale nevim kam vypadlo F.. Zeby mechanice? :?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Instalačka upřednostňuje již existující partition (a přitom nezáleží na pořadí, v jakém jsou na disku vytvořeny), další připojené neprázdné disky a někdy také předsune optickou mechaniku.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Ale co je vlastně závadného na g: kromě toho, že to nevypadá hezky? :D Všechno bude fungovat, jak má.
markro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markro »

Videl jsem podobnou vec, a problem byl v tom ze kdyz se instalovaly nektere softy tak se chteli automaticky cpat na C: a muselo se to rucne prepisovat(myslim ta cesta kam to bude).
dr.know
Nováček
Nováček

Systemový disk H:

Příspěvek od dr.know »

markro píše:Videl jsem podobnou vec, a problem byl v tom ze kdyz se instalovaly nektere softy tak se chteli automaticky cpat na C: a muselo se to rucne prepisovat(myslim ta cesta kam to bude).
Čau Pánové,
mám stejný problem pro změnu mám systémový disk H
Samozřžejmě problém byl ve čteče, která dostala C:
Je nějaký způsob (mimo přeinstalace WIN, což se mi fakt nechce - mám už všechno naladěný, naisntalovaný atd).
Díky moc
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“