Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Jeden zaujímavý vodný blok http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=258448 výrobne asi drahý nemôže byť.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Blok na nic. Funguje to jako klasickej had.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

mam dotaz, kdyz mam vodnika a pc prevazim, tak musim okruh odvodnit, ale kdyz bude okruh zavodneny ale hned na fitinkach od expy budou uzaviratelne ventily, musim okruh odvodnovat, kdyz je zavru pred prenosem?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak záleží jak chceš comp převážet, ale já vez compa autem kolikrát a nikdy jsem vodu nevypouštěl a ani nedělal žádný zvláštní opatření kvůli tomu

a pokud ti expa netěsní tak normálně pod ní zaškr't hadice (nejlíp zlomením) a z expy vodu vylej...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja PC prevazim a neodvodnuju vubec.
Akorat mi obcas vznikne v okruhu mala bublina.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

expa je ok, ale prave kvuli vzduchu v okruhu...
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

zaskrt pod expou hadice..
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
bolehlav
Nováček
Nováček

4x MCR320-QP

Příspěvek od bolehlav »

Čekám než mi dorazí díly na vodníka a mezi tím se snažím vymyslet kam umístity 4 radiátory (4x MCR320-QP - dva okruhy, radiátory budou paralelně). Chtěl bych aby to vypadalo nějak k světu, ne abych měl 4 rady vedle opřený o zeď. Už jsem si prošel pár galerií, ale zatím jsem nic nenašel. Neviděl jste náhodou někdo někde nějaký řešení?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak čtyři už asi bude trochu problém umístit, záleží jak moc přisobě to chceš, já bych jeden dal dozadu, druhej na strop a zbylý na bočnici case, všechny přes distanční sloupky vývodama směrem dozadu
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

Gr8 Vivec píše:tak čtyři už asi bude trochu problém umístit, záleží jak moc přisobě to chceš, já bych jeden dal dozadu, druhej na strop a zbylý na bočnici case, všechny přes distanční sloupky vývodama směrem dozadu
Já už jsem se smířil s tím, že se to dám všechno mimo skříň (zřejmě i pumpy a expanzky). Přemýšlel jsem o tom, že bych zbastlil něco jako "minicase" vedle počítače. Na stěny dát mřížku z tahokovu aby tam mohl proudit vzduch. Možná očesat nějakej starej case a použít jen tu vnější konstrukci...

///EDIT: Ještě dotaz. Dal by se těch radiátorů udělat takovej velkej sandwitch. Mezi ně dát ventilátory. Nebo se to nedporučuje?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jasně že by se to dalo, ale rozhodně ne s pomaloběžnejma větrákama, ten vzduch se skoro neohřeje
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

já jedno řešení mám ;-) dokonce už je skoro hotový....nechtěl jsem to ukazovat dokud to nebude nalakovaný a nebude to kompletně osazený ale....
Obrázek

Obrázek

Jedná se o takovou minicase, ktera je ale dělaná pro 6xMCR320QP + 2x Laing DDC+...tědka to je ve fazi broušení a chystaní na nalakovaní...celou tuhle druhou case s radiatorama budu mít umistenou v jine mistnosti, než mám PC. Bude to přenosny a jednodušše odpojitelný, diky uzavíratelným ventilům.
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

Highlander píše:já jedno řešení mám ;-) dokonce už je skoro hotový....nechtěl jsem to ukazovat dokud to nebude nalakovaný a nebude to kompletně osazený ale....
Ty jo, to je super. Tak nějak jsem si to představoval. Základ je nějaká stará case, nebo to je to celý "custom made"?

S tím odpojováním jsem na to taky myslel, i když nemám v úmyslu to nikam nosit. Zajímalo by mě jak se řeší ty ventily?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no, tady je jeden nakres v 3D, kterej jsem delal kdysi kvuli tomu abych vedel rozmery plechu a vsech direk...
Obrázek
nikdy jsem tenhle model už nedokončil, pac jsem to dřív vyrobil, než jsem to cely domaloval včetně všech serepetiček jako jsou ventilátory,čerpadla,hadice,ventily atd...

Jinak abych ti odpoveděl... Ten system ventilů je jednoduchej, na vstupu/výstupu této bedny bude klasickej kulový kohouty G 1/2". Odpojitelná ta bedna bude pomocí převlečných matic s nastrčnou fitinkou pro 12-15mm hadice....Takže když budeš chtit odpojit celou tuhle bednu od PC, aniž by jsi vypouštěl veškerou vodu z radiatoru a čerpadel, tak jednoduse uzavres kouhouty a okruh zustane zavodnenej a bez vzduchu. Po uzavření okruhu odpojís hadice od bedny a vypustis pouze okruh kterej vede do PC = tak pul litra vody.

Když budeš chtit napustit znova okruh aniž by jsi musel odvzdusnovat pracne vsech 6x radiatoru a čerpadla, tak před kulovýma kohoutama bude Tečko do kterýho bude napojenej klasickej odvzusnovaci ventil co se pouziva na radiatory v bytě.

Během tohoto týdne půjdu nakoupit všechny potřebný fitinky a hodím semka fotku jak to celý bude vypadat ;-). Fígl bude v tom že napousteni a vypousteni okruhu a jeho následovné odvzdusnovaní bude naprosto bezproblémové a bude vsechno trvat nekolik minut ;-)

Jinak celý to je vyráběný na míru. Všechno jsem do poslední dirky a sroubku navhl a vymyslel ;) takže to neni delany z staré Case apd... plechy jsou vyřezané pomocí vodního paprsku a celá konstrukce je vytvořena pomocí L hliníkových profilů...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nelakovat. Vylestit. :)

Ted jsem otevrel balicek s Danger Den Maze5. Dokonce jsem dostal prislusenstvi ktere jsem neobjednaval.

Fotky samozrekme budou.

Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Par fotek z montaze.
http://woyta.jawagallery.net/data/obrazky/PC/Maze5/

Sedi na VGA pekne. Par detajlu me trochu zklamalo. Mel jsem mozna spis vzit ten AquaXtreme MP-1.
V me sestave drzi X1950 v klidu na 32st (Galaxi 35-36). Zatez az jindy. Dnes neni cas.

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Woyta píše:Par fotek z montaze.
http://woyta.jawagallery.net/data/obrazky/PC/Maze5/

Sedi na VGA pekne. Par detajlu me trochu zklamalo. Mel jsem mozna spis vzit ten AquaXtreme MP-1.
V me sestave drzi X1950 v klidu na 32st (Galaxi 35-36). Zatez az jindy. Dnes neni cas.
hezké....:-) moc se mě tam libí ten backplate, kterej vypadá daleko "silnějši", než má MCW60...jak se ti karta moc prohla při dotažení bloku na grafiku ?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

veľmi podobný backplate je použitý u Dtek Fuzion GFX
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nepříjde mi, že by backplate na MCW byl nedostatečný, vždyť je to jednička ocel, to je pevný až až...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:nepříjde mi, že by backplate na MCW byl nedostatečný, vždyť je to jednička ocel, to je pevný až až...
no pevný to rozhodně moc není, nevím co je to za ocel, ale je velmi pružná(hodně pružná) a karta se s tím prohýba jedna básen... :(
Odpovědět

Zpět na „Voda“