Asus P5E (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

budy01 píše:
Dejv Rok 99FPS píše:No co sem pozoroval tak taktováni čtyřjader na teto desce se daři tento týden mi příjde tato deska a kni Q6600 a chcu ho přetočit na 3,5GHz tak dám vědět jak se to povedlo :) . Jo a k tomu taktovani jsem slyšel že u těch čtyřjádrových slepencu je třeba pro vysoký tak zvýšit napěti FSB mezi těmi procesory tak zkus to jestli jsi ještě nezkoušel
Tato deska je úplně stejná jako Maximus Formula..takže určo se tam dostaneš.jen musíš mít ve všem dostatečné napětí a taky hlavně nezapomen pořádně nasolit V do FSB
to FSB myslite kterou polozku?

do CPU nechci davat vice jak 1.35V
ne ze bych to neuchladil, ale abych ho nez*vil
ja jsem dal PLL i na 2.2V
pak do NB jsem daval i 1.67V
a na FSB nemuzu dat vice jak 1.5V

ale to jsou hodnoty, ktery jsou strasidelny, to provozovat 24/7 je fakt dost kruty
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

myslím FSB Termination Voltage..a neboj se na běžný provoz to je..Já už půl roku to do ní solím a zatím vše ok a předchozí pc co jsem měl rok jsem trápil obdobně a skvěle funguje do dnešního dne..jestli tomu kusu křemíku snížíš životnost na tři roky tak to tě mrzet myslím nemusí pač za dva roky toto bude zralé na skládku kvůli výkonu atp.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

budy01 píše:myslím FSB Termination Voltage..a neboj se na běžný provoz to je..Já už půl roku to do ní solím a zatím vše ok a předchozí pc co jsem měl rok jsem trápil obdobně a skvěle funguje do dnešního dne..jestli tomu kusu křemíku snížíš životnost na tři roky tak to tě mrzet myslím nemusí pač za dva roky toto bude zralé na skládku kvůli výkonu atp.
a kolik jsi tam ,,nasolil,,
ja tam nedam vic jak 1,5V

ja se o zivotnost v dlouhodobym meritku nebojim, jde me o to, aby to neodeslo do tydne :)

kvuli par Mhz
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

mám tam 1.5V...stačí to jak na E8400 při 4500MHz tak i pro Q6600 na 3850MHz a neboj neupeče se ti to ani za rok..pač toto je na základní chlazení desky ještě přijatelné.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Kua já hulil do všech procáků co jsem měl voltáže o 106 více než je zdrávo a nikdy nic neodešlo, prostě se s tím miskoboss neser a ohul to 8)
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

spajdr píše:Kua já hulil do všech procáků co jsem měl voltáže o 106 více než je zdrávo a nikdy nic neodešlo, prostě se s tím miskoboss neser a ohul to 8)
ohul to ohul to
to se ti lehko rekne
max je doporucenej 1.35V

jinak to nechci zakriknout, ale mozna se dostanu i na 7,5x450
protoze poprve v zivote testuju v OCCT a tam se da nastavit maximalni teplota
a bylo tam 70°C, cehoz jsem si vsiml pozdeji
z toho plyne, ze kdyz jsem si myslel, ze pada OCCT, nebylo to nestabilitou, ale tim, ze se vypinal program sam z duvodu teploty

ano klidne se smejte, jinak bych to sem nepsal :twisted:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Doporučené je spousta věcí, například netaktovat procesor :lol:
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

spajdr píše:Doporučené je spousta věcí, například netaktovat procesor :lol:
tak to je jasny
spis teda napis kolik si myslis, ze je max pro 45nm CPU

1,35-1,40 ??
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

miskoboss píše:
spajdr píše:Doporučené je spousta věcí, například netaktovat procesor :lol:
tak to je jasny

1,35-1,40 ??
1.4V v klidu.
Tom69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom69 »

Potřebuju poradit v AI SUITE zapnu AI GEAR a když "přeřadim" na auto mode restartne se mi pc
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

spajdr píše:
miskoboss píše: tak to je jasny

1,35-1,40 ??
1.4V v klidu.
no tak ja koncim na 450FSB
na 460 ani ko.kot
podle me deska,uvidime az vyjde novej bios, nechci tam davat betu

ja ani to 4 jadro nevyuziju, natoz pak na 7,5x450Mhz (3375)
jo a mam zaplej EIST, i kdyz nasobic neni buhvi jakej, tak porad je to aspon nejaka uspora(mame novy okna, nemusim uz vytapet mistnost pocitacem :) )
korki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od korki »

mozno to bude prave tym, ze mas zapate EIST...
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron
dave_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dave_m »

Mam problem se zobrazovanim teploty CPU v Ai suite a BIOSu. Zobrazuje furt kolem 20°C, ale kdyz pustim Sandru, tak ukaze 44°C. Cim to? Vse aktualni...
CPU i5-3570K 4.2GHz MB MSI Z77A-GD55 RAM Kingston Predator 4x4GB 2400MHz GK Saphire R9 280X Toxic SSD Kingston HyperX 3K 120GB PS Be Quiet! Straight Power BQT E9 480W CM CASE Define XL R2 CHLAZENI custom water cooling
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

spajdr píše:
miskoboss píše: tak to je jasny

1,35-1,40 ??
1.4V v klidu.
nepovídej ?? a tuhle informaci jsis vycucal kde ? jsi snad vyvojovej technik od intelu ? ;)
Průrazný napěti polovodičových součástek je jasně daný výrobcem. To kdy dojde k průrazu a deformaci v krystalu zaleží na mnoha okolnostech a není to pouze napětí, který tohle ovlivnuje.
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

to Miskoboss:
EIST stopro nemas zapnuty (pokud v BIOSu odemknes nasobic CPU, tak funkce EIST se automaticky zakaze a "zmizne" od tama). Jinymi slovy to bude C1E (Enhanced Halt State), tzn. ze nasobic procesoru neridi OS, ale BIOS.

BTW pro nekoho, kdo tu na to reagoval: Jeste jsem na zadne desce ani zadnem CPU neregistroval rozdil v pretaktovatelnosti pri zapnutem/vypnutem EIST, nebo C1E (EHS), takze je povazuju za "bezpecne" a bezne pouzivam.

to Highlander: To prurazne napeti je spise jasne dane fyzikou, nez vyrobcem, ne ? :)
Nicmene, kdyz jsme u tech vyrobcu, tak intel u 45nm uvadi 1.3625V jako max. napeti u 45nm CPU, a vzhledem k tomu, ze u 65nm CPU uvadeji 1.5V, tak bych rekl, ze to bude opravdu celkem hranicni hodnota.
podpis
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

SWE píše:to Miskoboss:
EIST stopro nemas zapnuty (pokud v BIOSu odemknes nasobic CPU, tak funkce EIST se automaticky zakaze a "zmizne" od tama). Jinymi slovy to bude C1E (Enhanced Halt State), tzn. ze nasobic procesoru neridi OS, ale BIOS.

BTW pro nekoho, kdo tu na to reagoval: Jeste jsem na zadne desce ani zadnem CPU neregistroval rozdil v pretaktovatelnosti pri zapnutem/vypnutem EIST, nebo C1E (EHS), takze je povazuju za "bezpecne" a bezne pouzivam.

to Highlander: To prurazne napeti je spise jasne dane fyzikou, nez vyrobcem, ne ? :)
Nicmene, kdyz jsme u tech vyrobcu, tak intel u 45nm uvadi 1.3625V jako max. napeti u 45nm CPU, a vzhledem k tomu, ze u 65nm CPU uvadeji 1.5V, tak bych rekl, ze to bude opravdu celkem hranicni hodnota.
ja mam 100% zapnuty EIST, v biosu mam nasobic na auto
ja prave nepouzivam C1E, ten ja vypinam, protoze ten by mel snizovat i napeti a to by me pak padalo

s tim napetim jsem si rikal, ze do 1.4V by to mohlo vydrzet
to uz jsme tady ale OT
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

Miskoboss:

JJ pravda, sorry, mrknul jsem spatne na CPU, ktery mas. Mimochodem ta C1E funguje uplne lautr stejne, jako EIST, jen rozdil je v tom, ze to ridi BIOS.
Napeti se snizi jen v pripade, ze ho mas v BIOSu na Auto, pokud tam mas danou nejakou hodnotu rucne, tak to napeti uz i pri snizenem nasobici zustava stejne. (EIST taky napeti snizuje pri "Auto" v BIOSu).
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

čau mám problem mám desku asus p5e x38 a procik c2q 6600 no a bez zvednutýho napětí ho dám klidně na 3.7 jednou skousnul i 4ghz ale nebil stabilní no a tak zvednu napětí na desce to mám jako vcore voltage doufam že zvedám napětí prociku a ne ničeho jinýho no zvednu teda napětí a max zněj vimačknu nějakých 350fsb pří zvíšenýho napětí což my přijde dost divný jak dam přes 350fsb tak se my vypína monitor a musim restartovat bios
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

2 Miskoboss: Co takhle nahodit multiplikator na min. hodnotu (6.0 asi), a zkusit kam az se dostanes. A hned uvidis, jestli je to CPU, nebo deska.
Problem je, ze tahle deska miva velke problemy s pametma, takze te to muze dost limitovat. I ja jsem se zasekl na tom, ze mi nebrala Kingmaxy ani na nominal (1066), maximalne se mi stabilne rozjely na nejakych 1030 (a to jenom pri delicce 1:1), pritom ted mi na P5K Premium jedou stabilne i na 1200@5-5-5-15 a 2.30v...
PS: Divoke pridavani voltu nepomuze...to mas jak u CPU, jak si jednou rekne dost, tak kdybys do neho pustil 220, tak z neho v podstate vice nevyzdimes.
A i kdyby, tak stejne nejuzitecnejsi by bylo mit moznost prihodit par desetinek do generatoru frekvence, ktery u tak vysokych fv casto selhava jako prvni...
podpis
olaf.70
Nováček
Nováček

P5E nemá PS2 konektor pro myš?

Příspěvek od olaf.70 »

Tak jsem si pořídil desku Asus P5E a teď jsem s hrůzou zjistil, že nemá PS2 konektor pro myš. Má jen PS2 pro klávesnici.
Vím, že jsou běžně k dostání USB myši, ale mám takové obavy, že když nabootuji z CD do DOSu, abych spustil Partition Magic nebo Ghosta, tak mi myška asi fungovat nebude...
Odpovědět

Zpět na „Asus“