DVI vs. VGA

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
grandepedros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DVI vs. VGA

Příspěvek od grandepedros »

Konečně jsem přesedlal z klasického CRT monitoru na LCD 22" LCD LG Flatron M228WD-BZ
http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-displej ... 84555.htm
ale až ted jsem zjistil že nemá DVI vstup (což jsem chybně bral jako samozřejmost). LCD používám na hry, filmy a běžnou práci a tak by mě zajímalo jak moc velkej je rozdíl v připojení DVI vs. VGA? Mám pocit že některé hry jsem měl na CRT monitoru lépe zobrazené než na LCD.

Poraďte prosím zda se toho mám raději zbavit a pořídit LCD s DVI, nebo zda při dobrém nastavení přes VGA to bude taky OK.

Díky :wink:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Opravdu na 20" a více už analogové připojení není vhodné, já když monitor zapojím analogově tak je ve tmavých místech vidět šum (vyzkoušeno na více grafikách), a i ostrost není taková jako na DVI.
To, že máš pocit, že některý hry vypadají hůže také může být tím, že ve hře není nastaveno nativní rozlišení monitoru (1680x1050), ale nějaké nižší. To znamená interpolované a to na LCD většinou vypadá hůře - rozmazaně (až na pár vyjímek). Takže možná by stálo za to trochu upřesnit ten problém. :wink:
Takle si tipuju, že asi v hrách nemáš nastaveno nativní rozlišení a monitor asi nemá nějakou dobrou interpolaci (na tu by DVI vliv stejně moc nemělo).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

na 22" to je obrovsky rozdiel v kvalite obrazu.

Jedna analogova 22" sa u nas vo firme ohriala asi 20 sekund, okamzite som to vratil, na to sa v porovnani s tymi vsetkymi DVI monitormi co tu mame, vobec nedalo pozerat.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“