Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

4 ramky

Příspěvek od komancero »

po nainstalovani ctyr ram mi vista nabehla a potom zatuhla, po restartu mi to zatuhne na uvodnim screenu takze se nedostanu do biosu vzadu na lcd je test mem,nekdy to prejde ale to zas nenajde hdd s os,po vyndani jedne ramky (kterekoliv) mi to opet nenajde hdd jalo by se tam neco seklo ,musim v boot zmenit poradi disku restartovat a vratit disky do puvodniho nastaveni potom uz vse bezi ok. problem je ze tam chci vsechny ctyri ramky.
q6850,mushkin 800mhz 4-5-4-11 2*1gb 2*512mb,evga 8800gtx
2*raptor,striker extreme,tagan 1100w
:?
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

4 ramky

Příspěvek od komancero »

zapomel sem na prvni desce sem zkousel ruzne biosy ale tam sem mel se ctyrma ramkama jen cerny monitor , po nastaveni ramek do sli deska zdechla ,tahle je vyreklamovana a nahral sem tam 1503 a aspon nemam cerny monitor (je to velky pokrok od asusu je videt ze na biosu pracuji) takze kdyby nekdo vedel jak na to tak bych byl vdecny za radu diky
nevite nekdo proc na stare desce sem mel vymeny bios cip a na tehle je natvrdo?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 4 ramky

Příspěvek od Red Devil »

komancero píše:zapomel sem na prvni desce sem zkousel ruzne biosy ale tam sem mel se ctyrma ramkama jen cerny monitor , po nastaveni ramek do sli deska zdechla ,tahle je vyreklamovana a nahral sem tam 1503 a aspon nemam cerny monitor (je to velky pokrok od asusu je videt ze na biosu pracuji) takze kdyby nekdo vedel jak na to tak bych byl vdecny za radu diky
nevite nekdo proc na stare desce sem mel vymeny bios cip a na tehle je natvrdo?
Ja mam bios taky na tvrdo,vetsina lidi ho ma vymenej jak rikas,nenasel jsem,ze by byli jiny revize...
S tema ramkama ti to musi jet skousels pridat jim treba trosku napeti?

Jinak na vistu se 4 gb ram je hotfix me to taky nechodilo
Ice69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ice69 »

Ice69 píše:Ahoj, tak deska krásně šlape s biosem 1301, všechno bez sebemenších problémů až na chladič CPU. Mám CoolerMaster Hyper 212 a když ho zapojím normálně do CPU FAN a nastavím v biosu Q-FAN mode, tak jede větrák celou dobu na plné otáčky a to i když nastavím DUTY CYCLE MODE na 60%, prostě v žádném z možných nastavení nefunguje. Když ho zapojím do PWR FAN, tak jede v Q-FAN mode úplně normálně, akorát se nebude regulovat podle teploty a větrák se nezapíná hned po startu počítače. Nevíte někdo co se s tím dá dělat? Chladič se připojuje přes klasický tří pinový konektor. Na předchozí desce Gigabyte GA-965P-DS4 fungoval normálně.
Nikdo nemáte problém s regulací otáček na chladiči CPU? Jak to máte zapojený? Není možný aby to vubec nereagovalo na jakýkoliv nastavení. Prosím poraďte někdo.
Tigerclaw
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tigerclaw »

Skus tam dat jine ramky od jine firmy. Protoze jsem slysel ze mushkiny nejsou nejkompatibilnejsi s asus 680i deskama.
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

4 ramky

Příspěvek od komancero »

dival sem se na seznam ramek a podporovane by byt meli
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

4 ramky

Příspěvek od komancero »

me ty ramky funguji ,ale ne vsechny ctyri spolecne, jestli se musi v biosu neco prestavit ? tak uz nevim :worship:
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ice69 píše:
Nikdo nemáte problém s regulací otáček na chladiči CPU? Jak to máte zapojený? Není možný aby to vubec nereagovalo na jakýkoliv nastavení. Prosím poraďte někdo.
Neumi deska nahodou regulovat jen 4 pinovy vetraky?
UN
Nováček
Nováček

Příspěvek od UN »

Zdar mam problem pretaktovat procak mam quad q6600 a nemozem ho dostat nad 2700

v biose FSB qdr hodim na 1200 vsetko v pohode, hodim na 1300 pocitac sa nenabootuje,

Mem ddr mam na 800

ked taktujem cez program ai booster tak isto to nejde nad 2700 voltage mam na 1,435, CPU frequency hodim tak na 303 ked uz hodim vyssie ako 303 pocitac mrzne alebo sa nenabootuje nejake rady, niekto ma s tym skusenost neverim ze ten procak sa neda dat na viac ako 2,7 a potreboval by som to :/
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

UN píše:Zdar mam problem pretaktovat procak mam quad q6600 a nemozem ho dostat nad 2700

v biose FSB qdr hodim na 1200 vsetko v pohode, hodim na 1300 pocitac sa nenabootuje,

Mem ddr mam na 800

ked taktujem cez program ai booster tak isto to nejde nad 2700 voltage mam na 1,435, CPU frequency hodim tak na 303 ked uz hodim vyssie ako 303 pocitac mrzne alebo sa nenabootuje nejake rady, niekto ma s tym skusenost neverim ze ten procak sa neda dat na viac ako 2,7 a potreboval by som to :/
pri zvysovani fsb je nutny zvedat i napeti pro NB a SB. A rikam rovnou, ze vic neznamena lip, musis najit jakousi rovnovahu. A pozor na teploty pri pouziti stock chladice desky.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

UN píše:Zdar mam problem pretaktovat procak mam quad q6600 a nemozem ho dostat nad 2700

Mem ddr mam na 800

Musis nastavit frekvenci ramek a cpu na unlinked a ramky nechat na 800,dobre chladit cpu a jak pise o post vys i vychytat rovnovahu mezi napetima sb a nb taky skusit treba jinej bios me nejvic sedi neoficialni 1303 dulezity je taky casovani ramek ja musel dat rucne to na co sou certifikovany 5-5-5-18-2T
tady je nastaveni na jaky mi to jede na 3300 ale trvalo mi to dva mesice nez jsem na to prisel:

Obrázek

Me to na nizzsi nastaveni napeti treba bezelo stabilne,ale kdyz jsem dal reset tak to nenabehlo,musel jsem reset rucne tvrdej a pak jo a tak ruzne
A nektery biosy na treba 1300 nenabehnou,ale na vic jo skus to maj tkz.fsb diry
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

Red Devil píše:

Mem ddr mam na 800

Musis nastavit frekvenci ramek a cpu na unlinked a ramky nechat na 800,dobre chladit cpu a jak pise o post vys i vychytat rovnovahu mezi napetima sb a nb taky skusit treba jinej bios me nejvic sedi neoficialni 1303 dulezity je taky casovani ramek ja musel dat rucne to na co sou certifikovany 5-5-5-18-2T
tady je nastaveni na jaky mi to jede na 3300 ale trvalo mi to dva mesice nez jsem na to prisel:
Obrázek
Me to na nizzsi nastaveni napeti treba bezelo stabilne,ale kdyz jsem dal reset tak to nenabehlo,musel jsem reset rucne tvrdej a pak jo a tak ruzne
A nektery biosy na treba 1300 nenabehnou,ale na vic jo skus to maj tkz.fsb diry
Jsem myslel, ze FSB "diry" holes maj vliv jen na vykon, teda aspon u me to tak funguje...
To casovani pameti musis mit vazne CL5 pri 800Mhz? Pri nizsich CL a stejne frekvenci ti to nenabehne? Vic jak na CL4 bych totiz ja osobne nesel :oops:
Zlaty dobry C2D, ze se Vam s tema Quadama chce drbat... vetsina lidi 4 jadra stejne nevyuzije :wink: Leda tak na machrovani v 3DMarku :D
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

No abych pravdu rek ,tak jsme cl 4 kloudne neskousel,na tomhle maj ty ramky bezet(na cl 5) a sem rad ze sem do dal do kupy,ze to nepada ale corsairy by meli neco dat...
A u me se fsb diry projevovali tim,ze mi to viselo na uvodnim logu desky,kdyz jsem dal vyssi fsb,tak to nabehlo
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

Red Devil píše:No abych pravdu rek ,tak jsme cl 4 kloudne neskousel,na tomhle maj ty ramky bezet(na cl 5) a sem rad ze sem do dal do kupy,ze to nepada ale corsairy by meli neco dat...
A u me se fsb diry projevovali tim,ze mi to viselo na uvodnim logu desky,kdyz jsem dal vyssi fsb,tak to nabehlo
tak jestli mas Corsairy, co na 800Mhz maj papirove CL5, tak jim přidej trochu šťávu(klido az na 2.1V) a uvidis, ze 800MHz CL4 daj. Myslim si, ze s CL4 daj i vic nez 800Mhz...
FSB holes sucks! Vubec vsechny tyhle nepředvídatelný srandičky by vyrobci z kremikoveho sveta mohli vypustit... Ale co, aspon se lidi maj cim bavit :-D
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Jo meli by az bude nalada prubnu je jinak jsem do nich dal i 2.4 :wink:
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

Red Devil píše:Jo meli by az bude nalada prubnu je jinak jsem do nich dal i 2.4 :wink:
Jak topily a cim jsi je chladil? Ja Mam teda Kingstony, ale zvysovani napeti prez 2.15 uz nemelo vliv... Corsairy budou asi lepcejsi, vyzkousej... verim, ze s CL4 das 1000Mhz, ale nevim jestli to za tu drbacku se celym casovanim stoji... vykonove nebudou o moc rychlejsi. myslim, ze 800 nebo 900Mhz s CL4 je ideal
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Spike44 píše:
Red Devil píše:Jo meli by az bude nalada prubnu je jinak jsem do nich dal i 2.4 :wink:
Jak topily a cim jsi je chladil? Ja Mam teda Kingstony, ale zvysovani napeti prez 2.15 uz nemelo vliv... Corsairy budou asi lepcejsi, vyzkousej... verim, ze s CL4 das 1000Mhz, ale nevim jestli to za tu drbacku se celym casovanim stoji... vykonove nebudou o moc rychlejsi. myslim, ze 800 nebo 900Mhz s CL4 je ideal
Nechladil jsem je jen origo chladicem,ale teplo jim asi bylo :-)
Jen sem to skousel kdyz jsem se na desce ucil taktit svadel jsem to porad na ramky....
T.Raffy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pentium dualcore

Příspěvek od T.Raffy »

Nemá prosím vás někdo zkušenosti nebo neví o nějakým info o kombinací pentium dualcore a asus striker extreme? Mám to jako prozatimní řešení a chtěl bych přetočit, ale jakmile nastavim FSB qdr na víc jak 800 byť o jeden Mhz už nenaběhnu. Z win pomoci ai boosteru změna fsb v pohodě ale jen do 260Mhz a dal už nezvládá software a přenastaví přitom nastavení v biosu díky čemuž po restartu už nenaběhne a musím v biosu nastavit zpět na funkční hodnoty.
Popřípadě jestli by někdo mohl dát tip na nějaký další prográmky na přetaktování z win.
Ice69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ice69 »

Red Devil píše:Neumi deska nahodou regulovat jen 4 pinovy vetraky?
No to právě nevím, já mám 3 pinový chladič. Jak to máš ty, že ti to funguje? No a když by deska regulovala pouze 4 pinové chladiče, tak co bych mohl udělat, aby šel i 3 pinový regulovat?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ice69 píše:
Red Devil píše:Neumi deska nahodou regulovat jen 4 pinovy vetraky?
No to právě nevím, já mám 3 pinový chladič. Jak to máš ty, že ti to funguje? No a když by deska regulovala pouze 4 pinové chladiče, tak co bych mohl udělat, aby šel i 3 pinový regulovat?
Nejsem si tim 4 pinem jistej jen zvazuju moznost ja vetrak na cpu nereguluju mam tam chladicv na kterej jsem dal 120 vetrak xilence red wingngs a ten na sdvejch 1200ot na ktery bezi porad neni extra slyset...
Odpovědět

Zpět na „Asus“