Také by mě zajímaly praktické zkušenosti. Dle recenze na behardware.com vyšel tento monitor až moc dobře. Sice se mi to moc nezdá, ale tomuto MVAčku naměřili nulový inputlag, dokonce se v recenzi píše, že v některých situacích může být rychlejší než CRT, což už mi hlava vůbec nebere Největší nevýhoda je údajně ve vyšší spotřebě, v horším podání černé (proti PVA) a v omezené nastavitelnosti stojanu.
edit: ještě barevný gamut je srovnatelný spíše s TN než s PVA
Naposledy upravil(a) xvip dne úte 29. dub 2008, 17:59, celkem upraveno 1 x.
Po přečtení celého vlákna a nekolika recenzi jsem se prozhonul koupit tady
tohle HP 24" Pavilion w2408h moc penizku nemám a budu to mít z 80% na hry a zbytek na filmy tak doufam že nebudu zklamaný.
A ohleně doho LCD z PIXMANIA tak se mi prostě nechce věřit že je to
MVAčko, to bych určitě změnil svůj výběr a vybral bych určitě MVA než TNT
za ty peníze...prostě 7300 kč to je asi nějaký úlet
Robo779 píše:Po přečtení celého vlákna a nekolika recenzi jsem se prozhonul koupit tady
tohle HP 24" Pavilion w2408h moc penizku nemám a budu to mít z 80% na hry a zbytek na filmy tak doufam že nebudu zklamaný.
A ohleně doho LCD z PIXMANIA tak se mi prostě nechce věřit že je to
MVAčko, to bych určitě změnil svůj výběr a vybral bych určitě MVA než TNT
za ty peníze...prostě 7300 kč to je asi nějaký úlet
podle spodního pozorovacího úhlu to TN na tuti není (alespoň ne ten kus z recenze). Zkus ho koupit, do 14dní lze přece vrátit, ne?
2408h je TN, stejně jako 2207h. pozorovací úhly u těchto panelů nejsou nejhorší, ale i tak se v extrémním pohledu barvy negují. Ovšem díky wide-gamutu je obraz velmi pěkný.
Ache píše:2408h je TN, stejně jako 2207h. pozorovací úhly u těchto panelů nejsou nejhorší, ale i tak se v extrémním pohledu barvy negují. Ovšem díky wide-gamutu je obraz velmi pěkný.
Já jsem komentoval ten MB24W, ne tebou zvolený HP.
Tak to HP 2408h jsem viděl nažívo a doporučil bych něco jiného, prostě 24 palců je na TN technoligii už nevyhovující a chyby jsou velmi viditelné na 22 to ještě jde "tolerovat", ale na 24" už jedině MVA nebo PVA atd... TN raději ne.
Pavelll píše:Tak to HP 2408h jsem viděl nažívo a doporučil bych něco jiného, prostě 24 palců je na TN technoligii už nevyhovující a chyby jsou velmi viditelné na 22 to ještě jde "tolerovat", ale na 24" už jedině MVA nebo PVA atd... TN raději ne.
njn ale niektory maju iny nazor... zalezi od vkusu a co clovek pozaduje (ocakava)....
Intel Core2 Duo E6850@3.6Ghz, ASUS 8800GTS (G92) 512MB DDR3, 2GB Kingston 1066Mhz, ASUS MAXIMUS FORMULA, Orange doma
Zatim prvni dojmy ....je to nadhera Pustil jsem do toho full HD film Transformers a obraz je super,lepsi nez na mem predchozim monitoru Samsung 24" S-PVA, ale kdyz srovnam stejny film na me plazme (pioneer) je plazma nejlepsi.Pritom je tento monitor nejlepsi co NEC nabizi .
Zvlaste kdyz mam verzi SpectraView(s vyberovym peclive vyselektovanym panelem) . Zkusim jeste hry na max. a potom si to necham zkalibrovat...snad to nejak pomuze.
V kazdem pripade je to jeden z nejlepsich monitoru na svete , ale uznavam , ze pro bezneho uzivatele jako jsem ja nevhodny ,lepe receno vyhozene prachy. Zatim si ho nechavam....
Porovnani s moji 24"
Naposledy upravil(a) dumar dne stř 30. dub 2008, 22:39, celkem upraveno 1 x.
Zatim prvni dojmy ....je to nadhera Pustil jsem do toho full HD film Transformers a obraz je super,lepsi nez na mem predchozim monitoru Samsung 24" S-PVA, ale kdyz srovnam stejny film na me plazme (pioneer) je plazma nejlepsi.Pritom je tento monitor nejlepsi co NEC nabizi .
Zvlaste kdyz mam verzi SpectraView(s vyberovym peclive vyselektovanym panelem) . Zkusim jeste hry na max. a potom si to necham zkalibrovat...snad to nejak pomuze.
V kazdem pripade je to jeden z nejlepsich monitoru na svete , ale uznavam , ze pro bezneho uzivatele jako jsem ja nevhodny ,lepe receno vyhozene prachy. Zatim si ho nechavam....
Porovnani s moji 24"
Ma krasne tenkej ramecek.Plasma ma prej lepsi obraz nez LCD, s tim asi nic nenadelas, ale zase nejde pouzit k PC:)
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
schali píše:Plasma ... ale zase nejde pouzit k PC:)
dovod?
Trosku bych opravil...samozrejme ze se da pouzit ,ale neni doporucena kvuli vypalovani statickeho obrazu. K PC , potazmo hernim konzolim samozrejme pouze LCD
Naposledy upravil(a) dumar dne stř 30. dub 2008, 22:32, celkem upraveno 1 x.
Pavelll píše:Tak to HP 2408h jsem viděl nažívo a doporučil bych něco
jiného, prostě 24 palců je na TN technoligii už nevyhovující a chyby jsou velmi viditelné na 22 to ještě jde "tolerovat", ale na 24" už jedině MVA nebo PVA atd... TN raději ne.
njn ale jaky ja mam vyber ..... kdybych mel penize na vic, tak by jsem si taky poridil nejakeho NECA nebo Eizo a hned by jsem se sel tady pochlubit (dumare uprimna zavist nad tvym krasavcem...), ale zatouzil jsem po 24" a jak jsem psal budu to mit prevazne na hry a co vim tak MVA a PVA na tom nejsou zrovna nejlip s odezvama i imputlagem ... no uvazoval jsem nad HP 24" LP2465, ale je o 5000,- drazsi tak nevim jesli by se mi to oplatilo...nicmene kdyby me nekdo presvedcil ze ten HP 2408H je opravdu katasrofa tak to radci utru slzu a pobezim jeste nejaky ten patek na svojem starickem LCD 19"
dumar píše:spotreba je mirne vetsi, ale neni to nijak dramaticky rozdil
osobně tohle nemám na čem porovnat, každopádně 42" plazma si vezme bez problému 200-300W
To jo i vice , ale ta spotreba neni konstantni jak u LCDcka. Plazma si bere vice u svetlych scen u tmavych je temer na urovni CRT. Nemam to jak zmerit ,jediny muj merak jsou slozenky od CEZu . A kdyz se podivam na castky ,ktere platim poslednich par let a vezmu v potaz zdrazovani el. energie tak plazma opravdu neni nejaky sileny zrout el energie